Na trošce oleje podusíme špenát, dokud se nevydusí voda. Přidáme prolisovaný česnek, semena, smetanu, pepř a nakrájenou Nivu. Mícháme na slabém ohni, dokud se Niva nerozpustí. Odstavíme, vmícháme vejce a strouhaný sýr a necháme vychladnout. Pokud je třeba, dosolíme.
2
Listové těsto vyválíme na plát silný 5 mm, rozetřeme špenátovou náplň, stočíme do rolády. Potřeme vajíčkem a pečeme asi při 180 °C 30-35 min. Upečený závin ihned potřeme máslem. Podáváme teplý, ale můžeme podávat i studený.
Je to výborné! Dělám to bez piniových oříšků, ty mi tam nějak neseděly, ale jinak opravdu skvělé! Pokud je to na někoho příliš těžké, dají se k tomu udělat vařené brambory.
Marsí
|12. 5. 2006 13:39
Terko určitě...balkán je o dost slanější a takový ...prostě jiný...:o))
Tereza Jarčušková
|12. 5. 2006 12:45
S balkánom je to asi výraznejšej chuti ako s fetou, nie ?
Marsí
|12. 5. 2006 09:45
Určitě to bude dobrota...dělám trošku jiný- dávám špenát bez vajíčka + osmahlý pórek na kolečka a sypu rozdrobenou fetou ( popř. balkánem). Móc dobré.