Špenát opereme a osušíme. Odkrojíme zbytky stopek a listy překrájíme na menší kousky. Nasypeme do mísy.
2
Ředkvičky omyjeme, očistíme od kořínků a listů a nakrájíme na co nejtenčí plátky. Přidáme ke špenátovým listům.
3
Přisypeme okapanou sterilovanou kukuřici a dobře promícháme.
4
Těsně před podáváním přelijeme zálivkou.
5
Na zálivku smícháme jogurt, majonézu a dijonskou hořčici a pořádně promícháme. Ochutíme cukrem, solí a octem (množství je uvedeno přibližně, je potřeba opatrně přidávat a ochutnávat, aby vám výsledná chuť vyhovovala). Okořeníme bylinkami a opět dobře promícháme.
6
Výsledná zálivka je spíše krémová, takže ji naředíme na potřebnou hustotu nálevem z kukuřice nebo vodou. Pozor, nálev některých značek je dost slaný, takže zálivku solíme raději až po naředění podle výsledné slanosti.