• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Špenátový koláč s vejci
Napište svůj komentář k receptu

Špenátový koláč s vejci

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špenátový koláč s vejci
Špenátový koláč s vejci
Špenátový koláč s vejci
Špenátový koláč s vejci
Špenátový koláč s vejci
Špenátový koláč s vejci
Špenátový koláč s vejci
Špenátový koláč s vejci
Špenátový koláč s vejci
Špenátový koláč s vejci
8fotografií
Nahrát fotku
 

Jarní slaný koláč s natvrdo uvařenými vajíčky a náplní ze špenátu, hrášku a ricotty, si můžete vychutnat mírně zchladlý nebo studený s čerstvým salátem.

Suroviny

4 porce
  • na formu o prům. 26 cm
    • 225
      g máslo studené + n a vymazání formy
    • 450
      g hladká mouka + na pomoučnění
    • 1
      lžička sůl
    • 2
      ks vejce
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 1
      ks vejce na potření
  • náplň
    • 6
      ks vejce
    • 2
      lžíce olej
    • 1
      ks cibule
    • 1
      stroužek česnek
    • 400
      g mražený špenát nasekaný
    • 250
      g mražený hrášek
    • 250
      g ricotta
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Máslo nakrájejte na kostky a s moukou a 1 lžičkou soli zpracujte na sypkou drobenku. Přidejte vidličkou rozšlehaná vejce, olej a 1 lžíci studené vody, pak vypracujte tuhé těsto. Zabalte ho do potravinové fólie a nechte hodinu odpočinout v lednici.
2
Ve velkém kastrolu zahřívejte vodu, až začne vřít, vložte do ní vejce a 6 minut je vařte. Poté vodu ihned slijte, vejce ochlaďte a opatrně je oloupejte – dejte pozor, ať neprasknou a nevyteče žloutek. Na rozehřátém oleji orestujte najemno nakrájenou cibuli, asi 5 minut, přidejte na plátky nakrájený česnek a po 1 minutě špenát, přiveďte k bodu varu, přisypte hrášek a odstavte. Náplň osolte a opepřete a vmíchejte do ní ricottu.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

3
Troubu rozehřejte na teplotu 180 °C, formu vytřete máslem. Těsto rozdělte na dvě části – spodní by měla být větší (musí krýt stěny formy). Větší kus vyválejte na lehce pomoučněné pracovní ploše na plát silný asi 0,5 cm. Těstem vyložte formu, přitiskněte do hran a seřízněte okraje. Dno propíchejte vidličkou a zatižte pečicím papírem s fazolemi nebo hrachem a 10 minut předpékejte. Poté zátěž sundejte a korpus ještě 5 minut dopečte.

RADA: Jak udělat křehké těsto: Stačí tři ingredience a 15 minut

4
Vyválejte druhý kus těsta. Na korpus rozetřete špenátovou náplň, do ní dokolečka vtiskněte uvařená vejce a překryjte vyváleným plátem jako pokličkou. Odřízněte přečnívající okraje, uprostřed koláče prořízněte otvor a pokličku ozdobte velikonočními symboly vytvořenými ze zbytků těsta. Potřete rozšlehaným vejcem a pečte 20 minut dozlatova. Koláč podávejte mírně zchladlý nebo studený s čerstvým salátem.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (duben/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Slaný koláč se špenátem a kozím sýrem

Slaný koláč se špenátem a kozím sýrem

Slaný závin se špenátem a sýrem feta

Slaný závin se špenátem a sýrem feta

Špenátová pizza s kozím sýrem

Špenátová pizza s kozím sýrem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Slané pečení Slané koláče a quiche FOOD
Pečení Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Máslo Mražený hrášek Mražený špenát Olej Olivový olej Pepř mletý Ricotta Sůl Vejce

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Langoše

Langoše

Hlávkový salát s avokádem

Hlávkový salát s avokádem

Gnocchi se špenátovou omáčkou

Gnocchi se špenátovou omáčkou

Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

Jemná křenová pomazánka

Jemná křenová pomazánka

Cizrna na italský způsob II.

Cizrna na italský způsob II.

Peříčkový řez

Peříčkový řez

Sníh na perníčky

Sníh na perníčky

Kynuté makové buchty

Kynuté makové buchty

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

21
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
18
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
16
Salát z červené řepy s hruškou
Salát z červené řepy s…
16
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
15
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Hvězda Ulice Solaříková se mění: Vypadá jako Meg Ryanová

Hvězda Ulice Solaříková se mění: Vypadá jako Meg Ryanová

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Špenátovo-smetanové spaghetti
Špenátovo-smetanové spaghetti
Špenátovo-vločková polévka
Špenátovo-vločková polévka
Špenátový dip
Špenátový dip
Špenátový kuskus
Špenátový kuskus
Špenátový nákyp II.
Špenátový nákyp II.
Špenátový salát barevný
Špenátový salát barevný
  • Recepty.cz
  • Špenátový koláč s vejci
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact