Špenát necháme rozmrazit, přebytečnou vodu odlijeme. Na rozpáleném oleji osmažíme dorůžova pokrájenou cibuli, přidáme špenát a rozetřený česnek. Osolíme a opepříme dle chuti a necháme chvíli podusit. Solíme opatrně, sýr je také slaný! Špenát odstavíme a ihned vmícháme větší část(3/4)strouhaného sýru, který v něm za stálého míchání necháme rozpustit.
2
Špenátovou pomazánku natíráme na čerstvé pečivo, tousty, topinky, které dozdobíme zbytkem strouhaného sýru nebo i čerstvou zeleninou.
3
***U nás je oblíbená na smaženkách: krajíčky chleba namáčíme v osolených rozšlehaných vejcích a smažíme dozlatova z obou stran.
4
*Dá se jíst i vychladlá.
Podělte se s přáteli o recept
Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Martina
|24. 9. 2016 18:05
Vyborna zalezitost <3 diky.
gina
|10. 5. 2015 22:28
je vyborna 8)
gina
|10. 5. 2015 22:28
je vyborna 8)
Adéla Feixová
|26. 8. 2014 13:54
Byla to bašta, kterou ani hlava rodiny nepohrdla. K vaječným chlebům se velmi dobře hodí a je to zase něco jiného. Jen abych je všechny nakrmila, použila jsem špenáty dva.
A.Reznerová
|21. 11. 2013 18:58
S cibulí jsem zároveň smažila i slaninu,pak už vše podle receptu,pomazánka byla vynikající a večeře na jedničku s hvězdičkou.K receptu se brzo vrátím.
Věra
|27. 8. 2013 19:03
Je výborná a velmi žádaná :-* , vyzkoušená i z nivou a také dobrota.
Před chvilkou dojedená a moc dobrá, česnekem u nás nic nezkazím, takže místo dvou stroužků čtyři a podávaná na opečeném chlebu nebylo špenátovce co vytknout, děkuji. :-)
Dělala jsem na chlebíčky z bagetky na dámskou jízdu, jen jsem do části přidala krabí tyčinky a holky byly unešené! A já byla za hvězdu zdravé výživy :o)) takže za 1 a děkuji :o))
Lenka
|7. 1. 2012 19:18
Chválím a doporučuji zkusit tuhle dobrotu, kterou jsem připravila k dnešní večeři. Studenou bych jí asi ani nepodávala, teplá je bez chyby i na suchých opečených toustech.
špenátovka byla výborná, chutnala všem a snědla se všechna ještě teplá
Lenka
|16. 11. 2011 10:52
Já dělám špenátovou pomazánku tak, že si podusím na cibulce klasický mražený listový špenát,
přidám česnek, sůl a když se voda dobře vypaří, tak ho nechám vychladit. Pak ho zamíchám
s tučným tvarohem, nakrájím nadrobno cibuli a prolisuji ještě česnek. Na 1 tvaroh stačí 1/4 sáčku
špenátu. Je to mňamka.