• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Špenátové placky
Napište svůj komentář k receptu

Špenátové placky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špenátové placky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks mražený špenát
    • 6
      stroužek česnek
    • 1
      ks vejce
    • 5
      hladká mouka
    • mléko
    • sůl
    • pepř mletý
    • oregáno
    • strouhanka
    • slunečnicový olej
    • kečup - ostrý
    • tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

1
Špenát po rozmrazení necháme na sítu vykapat, pak přídáme prolisovaný česnek, vejce, mléko, mouku, osolíme, opepříme, okořeníme oreganem a strouhankou zahustíme do podoby klasického bramborákového těsta.
2
Smažíme na rozpáleném oleji z obou stran, pak potřeme silnou vrstvou kečupu a posypeme strouhaným sýrem, přehneme napůl. Dobré jsou k tomu brambory na jakýkoli způsob, chutnají i studené.
3
<BR>Takto upravený špenát chutná i zarytým nepřátelům špenátu :-))
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špenátové lívance s hummusem, batáty a vejcem

Špenátové lívance s hummusem, batáty…

Špenátové placičky, lehké jako peříčko

Špenátové placičky, lehké jako peříčko

Špenátové noky

Špenátové noky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kačička | 13. 6. 2014 09:01

    Ja som robila špenátové placky a celkom sa podarili , dala som tam kuracie masíčko , a zeleninku , trochu mi to pripomínalo kebab tu je moj navod http://biostrava.zarucene.sk/spenatove-palacinky-plnene-kuracim-maskom-fotopostup/ ;-)

  • Andrea | 11. 2. 2014 18:24

    výborný

  • HelenaPa | 10. 8. 2012 08:11

    Stejné placky děláme z kadeřávku (druh kapusty), místo kečupu s tatarkou a brambory. A jsou výborné.

  • petr_8020 | 9. 8. 2012 22:55

    Místo obyč. sýra zkuste nivu, přítelkyně to tak dělá a je to ještě lepší, případně nivu v kombinaci s tvrdým sýrem.

  • Erinka | 14. 2. 2008 15:35

    Už jsme dělali několikrát, zařazeno mezi naše oblíbená jídla! :-)

  • Honza Holain | 14. 5. 2007 20:30

    Jsem ani nevěděl, že už tak dobrý špenát, dokáže být ještě lepší. moooc děkuji za skvělou chuťovku.I přítelkyni to chutnalo.

  • marcela slamdeckova | 7. 5. 2005 22:15

    Chutnalo...prvne jsme zkusili bez kecupu ale musi na tom byt, je to lepsi..Dobre i po studenu dekuji pani Mile

  • Lidka Kábrtová | 2. 4. 2005 16:05

    Moc díky, zkusím to a dám vědět výsledek. Ale bez pálivého kečupu, ten nemusím. A zkusím, co muž, ten totiž špenát skutečně vůbec nejí.

  • Míla Kořínková | 1. 4. 2005 14:49

    Lidko, těsto dávám silné jako na bramborák, z tohoto množství jsou 4 ks. Vždycky sníme dvě teplé s bramborama a zbylé druhý den. V práci si ji sním buď studenou, nebo si ji ohřeju v MT. Taky se dají zarolovat jako palačinky, ale občas se stane, že praskne ( přece jen je to jiné těsto), tak je dělám takhle přehnuté napůl. Jinak těsto při smažení nezezlátne jako u bramboráku,ale rovnou hnědne,jak to po nahlédnutí zjistím, hned obracím.

  • Lidka Kábrtová | 31. 3. 2005 14:59

    Jak silné má být těsto? Asi jako na palačinky?

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Hladká mouka Kečup - ostrý Mléko Mražený špenát Oregáno Pepř mletý Slunečnicový olej Strouhanka Sůl Tvrdý sýr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené těstoviny se špenátem

Zapečené těstoviny se špenátem

Lovecké řízky

Lovecké řízky

Velikonoční perníčky - hned měkké

Velikonoční perníčky - hned měkké

Bílý šťovíkový boršč

Bílý šťovíkový boršč

Květáková polévka s mrkví  II.

Květáková polévka s mrkví II.

Dušená hovězí kližka

Dušená hovězí kližka

Těstovinový salát s rybou a zeleninou

Těstovinový salát s rybou a zeleninou

Zapečené palačinky s masem a zeleninou

Zapečené palačinky s masem a zeleninou

Koka dort

Koka dort

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

46
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
31
Klasické lečo
Klasické lečo
30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
28
Houbový guláš
Houbový guláš
23
Nepečený ovocný dort
Nepečený ovocný dort

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Agáta Hanychová si obula: »Koše na odpadky«! Za 50 tisíc…

Agáta Hanychová si obula: »Koše na odpadky«! Za 50 tisíc…

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Špenátové placky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact