Špenát po rozmrazení necháme na sítu vykapat, pak přídáme prolisovaný česnek, vejce, mléko, mouku, osolíme, opepříme, okořeníme oreganem a strouhankou zahustíme do podoby klasického bramborákového těsta.
2
Smažíme na rozpáleném oleji z obou stran, pak potřeme silnou vrstvou kečupu a posypeme strouhaným sýrem, přehneme napůl. Dobré jsou k tomu brambory na jakýkoli způsob, chutnají i studené.
3
<BR>Takto upravený špenát chutná i zarytým nepřátelům špenátu :-))
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
kačička
|13. 6. 2014 09:01
Ja som robila špenátové placky a celkom sa podarili , dala som tam kuracie masíčko , a zeleninku , trochu mi to pripomínalo kebab
tu je moj navod
http://biostrava.zarucene.sk/spenatove-palacinky-plnene-kuracim-maskom-fotopostup/
;-)
Místo obyč. sýra zkuste nivu, přítelkyně to tak dělá a je to ještě lepší, případně nivu v kombinaci s tvrdým sýrem.
Erinka
|14. 2. 2008 15:35
Už jsme dělali několikrát, zařazeno mezi naše oblíbená jídla! :-)
Honza Holain
|14. 5. 2007 20:30
Jsem ani nevěděl, že už tak dobrý špenát, dokáže být ještě lepší. moooc děkuji za skvělou chuťovku.I přítelkyni to chutnalo.
marcela slamdeckova
|7. 5. 2005 22:15
Chutnalo...prvne jsme zkusili bez kecupu ale musi na tom byt, je to lepsi..Dobre i po studenu dekuji pani Mile
Lidka Kábrtová
|2. 4. 2005 16:05
Moc díky, zkusím to a dám vědět výsledek. Ale bez pálivého kečupu, ten nemusím. A zkusím, co muž, ten totiž špenát skutečně vůbec nejí.
Míla Kořínková
|1. 4. 2005 14:49
Lidko, těsto dávám silné jako na bramborák, z tohoto množství jsou 4 ks. Vždycky sníme dvě teplé s bramborama a zbylé druhý den. V práci si ji sním buď studenou, nebo si ji ohřeju v MT. Taky se dají zarolovat jako palačinky, ale občas se stane, že praskne ( přece jen je to jiné těsto), tak je dělám takhle přehnuté napůl. Jinak těsto při smažení nezezlátne jako u bramboráku,ale rovnou hnědne,jak to po nahlédnutí zjistím, hned obracím.