• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Špenátové noky s parmazánem
Napište svůj komentář k receptu

Špenátové noky s parmazánem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špenátové noky s parmazánem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Noky
    • listový špenát nebo Mangold
    • 2
      ks vejce
    • 1
      balení měkký tvaroh
    • sůl
    • pepř mletý
    • polohrubá mouka
    • parmazán
  • Studená omáčka
    • zakysaná smetana
    • česnek
    • vegeta

Postup přípravy receptu

1
Špenát spaříme, rozsekáme, přidáme tvaroh, vejce, osolit, opepřit a přidáme polohrubou mouku tak, aby se hmota nelepila (nebo jen minimálně).
2
Mokrýma rukama vytvarujeme noky - 3 minuty vařit. Uvařené noky vložíme do vymaštěného pekáče (já používám pečící papír), posypeme parmezánem a pečeme asi 4 min. při 250 °C.
3
Na talíři polijeme omáčkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Houbovo-špenátové noky

Houbovo-špenátové noky

Špenátové noky

Špenátové noky

Krabí tyčinky s ořechy a parmazánem

Krabí tyčinky s ořechy a parmazánem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Vlasta Novák | 18. 1. 2012 16:04

    Opraveno, díky

  • pippiva
    pippiva | 18. 1. 2012 14:54

    Z ingredienci se ztratil parmazan.

  • Věra Štroblová | 11. 6. 2009 09:37

    Výborný lehký a rychlý recept, dávám za 1*

  • Jana Podolská | 20. 5. 2008 14:19

    Polorozmražený špenát jsem zapracovala do těsta, možná, že tam přišlo víc mouky než by bylo u čerstvého, používám svůj ze zahrádky - čtyřboč a už pár let ho nemixuju, ale sekám na kousky.Já jsem dělala noky větší, asi jako chlupaté knedlíky.

  • alena s. | 18. 5. 2008 21:25

    Jsem ráda,že vám můj recept chutná.Noky dělám asi velikosti tlutšího ukazováčku.Ze zmrazeného protlaku jsem to nikdy nedělala,ale jak je vidět,taky to jde.Alena S.

  • Jana Wernischova | 15. 5. 2008 11:05

    Noky jste dělala asi jak velké - když rukama?

  • Gábina H | 15. 5. 2008 10:50

    Jano, ten špenát jste nechala rozmrazit a vodu slila, nebo jste jí tam nechala?

  • Jana Podolská | 15. 5. 2008 08:00

    Jéžiši, to je taková dobrota! Tenhle recept zaslouží jedničku s nejvíc hvězdičkama.Dělala jsem to v neděli k obědu z mraženého špenátu, takže úplně bez práce a nemělo to chybu.Jo a neměla jsem parmazán, dala jsem mozarelu a šel by asi jakýkoli sýr.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Z mléka / sýra Ze zeleniny Oběd Večeře Pečení Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Listový špenát Měkký tvaroh Parmazán Pepř mletý Polohrubá mouka Sůl Vegeta Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Holandské řízky

Holandské řízky

Meteník

Meteník

Medové perníčky III.

Medové perníčky III.

Bramboráky z kyselého zelí

Bramboráky z kyselého zelí

Zeleninová česnečka s krutony

Zeleninová česnečka s krutony

Palačinkové řízky s bešamelem

Palačinkové řízky s bešamelem

Jemné tvarohové lívance - kynuté

Jemné tvarohové lívance - kynuté

Koláč švestkový s drobenkou

Koláč švestkový s drobenkou

Kuřecí tandoori směs se zeleninou

Kuřecí tandoori směs se zeleninou

Doporučujeme

30 minut
Fajitas v tortille

Fajitas v tortille

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

166
Svíčková Stroganoff
Svíčková Stroganoff
129
Houbovo-zeleninová polévka s drožďovou zavářkou
Houbovo-zeleninová…
94
Jemná kuřecí polévka
Jemná kuřecí polévka
93
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
92
Poctivá kuřecí polévka
Poctivá kuřecí polévka

Zajímavé články

Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete natrhat
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je…
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a osvědčený postup!
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a…
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální vynález na chatu, když udeří letní vedra
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální…
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než zmrzlina nebo vychlazené pivo?
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než…
AHA.cz Krutá zpráva pro Václava Vydru... po 40 letech

Krutá zpráva pro Václava Vydru... po 40 letech

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy Denní horoskop na středu 2.7. 2025: Koho zaskočí změna plánů a kdo by měl dnes trochu zvolnit?

Denní horoskop na středu 2.7. 2025: Koho zaskočí změna plánů a kdo by měl dnes trochu zvolnit?

Ženy.cz Horko snášíte čtyřikrát jinak. Záleží, v jaké fázi cyklu zrovna jste

Horko snášíte čtyřikrát jinak. Záleží, v jaké fázi cyklu zrovna jste

Blesk.cz Dcera Dvorské vládne náboženské skupině: Jak žije Parsifal po útěku ze sekty!

Dcera Dvorské vládne náboženské skupině: Jak žije Parsifal po útěku ze sekty!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

  • Recepty.cz
  • Špenátové noky s parmazánem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact