• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Špenátové lasagne
Napište svůj komentář k receptu

Špenátové lasagne

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 19
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špenátové lasagne
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g lazaně
    • 600
      g mražený špenát
    • 600
      g mleté maso
    • 2
      ks rajský protlak Takové to krabicové balení á 200 ml
    • 3
      cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 500
      g smetanový sýr Používám 2 smetanové pomazánky TESCO a je to super
    • 0,50
      l mléko
    • 250
      g sýr
    • slunečnicový olej
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • provensálské bylinky
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Masová omáčka: na trošce oleje opražíme posekanou cibuli, přidáme mleté maso, cca po 5 minutách přidáme rajské protlaky. Osolíme, opepříme, přidáme bylinky a posekaný česnek. (Dá se nahradit 2 skleničkami boloňské omáčky z obchodu).
2
<BR>Bešamel: rozpustíme smetanový sýr v mléce, přidáme rozdrcený česnek a zahustíme moukou.<BR>Špenát: uvaříme podle návodu.<BR><BR>Na dno ohnivzdorné mísy rozetřeme trošku bešamelu - cca 2 lžíce, lasagne se nebudou tak lepit, a na to rozložíme 1 vrstvu lasagní. Na to klademe masovou omáčku, lasagne, bešamel, lasagne, masovou omáčku.. atd. Na poslední vrstvu bešamelu rozetřeme špenát, zakončíme masovou omáčkou. Celý povrch bohatě posypeme strouhaným sýrem a pečeme při 220 °C cca 40 minut.
3
<BR>Skvělé s čerstvým italským salátem, křupavými zapečenými bagetkami a lahvinkou vína. Nacpe se z toho cca 4-6 lidiček. V některých rodinách i víc.<BR><BR>PS: tento recept mám z jedné US stránky a nemohu si ho vynachválit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dýňovo-špenátové lasagne

Dýňovo-špenátové lasagne

Špenátové lívance s hummusem, batáty a vejcem

Špenátové lívance s hummusem, batáty…

Špenátové placičky, lehké jako peříčko

Špenátové placičky, lehké jako peříčko

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martina | 25. 10. 2015 19:04

    Supeer! Já jsem přidala rovnou už ochucená loupaná rajčata s bazalkou a bylo to skvělý :-) http://www.valfrutta.cz/produkty

  • Veronika | 27. 10. 2012 15:13

    Nebylo to špatné. Dokonce i můj vybíravý a skeptický muž vůči internetovým receptům to pochválil a svolil, že to můžu zařadit do jídelníčku.. ;)

  • indianek | 3. 2. 2011 19:38

    Take je chutne vlozit mezi lazane misto jedne vrstvy masa, silnejsi platek sunky.

  • Sofiee
    Sofiee | 3. 2. 2011 16:17

    Jak už bylo napsáno, syté a dlouho vydrží. Chutnají výborně :) U mě za jedna a přidávám foto..

  • Barbora Vávrová | 19. 6. 2009 13:43

    Zapomněla jsem ohodnotit. Skvělé, syté, jedli jsme to s mužem tři dny:-DJe to poměrně drahé, ale opravdu se to vyplatí. Na stupnici od jedné do deseti by to bylo devítka:-)

  • Barbora Vávrová | 19. 6. 2009 13:43

    Zapomněla jsem ohodnotit. Skvělé, syté, jedli jsme to s mužem tři dny:-DJe to poměrně drahé, ale opravdu se to vyplatí. Na stupnici od jedné do deseti by to bylo devítka:-)

  • Petra Leblova | 9. 6. 2009 12:24

    Jakožto začátečník mohu říci, že to jde zvládnout levou zadní. Recept je to naprosto výrborný, všem to moc chutnalo, jen se musím naučit správně okořenit. Místo rajčatových protlaků jsem dala hotovou boloňskou omáčku od Maggi a hodně sýru a bylo to doopravdy výborné! Vřele doporučuji a už se těším, jak si zase pochutnáme!

  • Barbora Vávrová | 28. 5. 2009 10:41

    Tak dnes se na ně chystám a hned sem pak vlítnu a ohodnotím:-)

  • kiwicek | 17. 2. 2008 13:40

    Děláme klasické lasagne, tak jsem chtěl trošku změnu, takže jsme vyzkoušeli tyto se špenátem a můžu říct, že jsme si všichni moc pochutnali.Mohu doporučit.Trošku jsem to jen pozměnila, vynechala mleté maso(moc ho nemusím) a byla to také mňamka.

  • Dani | 3. 8. 2007 14:43

    my jsme do mléka dali rozpustit Smetanito a bylo to výborné. opravdu skvělý recept :)

  • Pavlína | 27. 7. 2007 12:52

    Podotýkám, že lasagne jsem dělala úplně poprvé.Vybrala jsem si tento recept a nelituji, ale...té náplně, tedy masové omáčky a bešamelu se mi zdá na množství lasagní málo.Snad to tak má být, ale já příště přidám.

  • Katka J. | 9. 6. 2007 11:27

    pro Sísu: Lasagne se nevaří, ale doporučuji je před kladením do zapékací misky opláchnout teplou vodou

  • Veronika | 17. 5. 2007 08:48

    Tyhle lasagne byly výborné, než se to šoupne do trouby, tak příprava trvá asi půl hodky, ale výsledek stojí za to....DOPORUČUJI, jsou moc dobré....

  • ptaczek | 27. 10. 2006 18:54

    Lasagne se predem nevari, kladou se do misy v surovem (tvrdem) stavu a veskerou alchymii udela trouba ;)

  • Sísa | 31. 3. 2006 12:06

    Lasagne se předem uvaří nebo ne?

  • Tereza Jarčušková | 2. 11. 2005 13:36

    Syry majú rôzne množstvo tuku, tie najtučnejšie sú označené ako smotanové, používa sa pri ich výrobe smotana. Ak máte napísané použiť smotanový syr, hľadajte na nálepke vysokú tučnosť taveného syra, ale obyčajne je to tam napísané, že je smotanový, aspoň u nás je.

  • Traxina | 2. 11. 2005 11:21

    Bohužel u nás nemáme Tesco - čím mohu nahradit? Smetanový sýr má znamenat tavený?

  • Anonym | 31. 10. 2005 14:09

    Prosím, co je smetanový sýr??

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Lasagne Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Lazaně Mléko Mleté maso Mražený špenát Pepř mletý Provensálské bylinky Rajský protlak Slunečnicový olej Smetanový sýr Sůl Sýr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tuňáková pomazánka

Tuňáková pomazánka

Maminčina jablečná buchta

Maminčina jablečná buchta

Hovězí polévka s masem - dietní

Hovězí polévka s masem - dietní

Koláčky

Koláčky

Chlebové "lasagne"

Chlebové "lasagne"

Koláč s tvarohem a jablky

Koláč s tvarohem a jablky

Masová minutka s hráškem

Masová minutka s hráškem

Hanácké bifteky

Hanácké bifteky

Pikantní kuřecí srdíčka

Pikantní kuřecí srdíčka

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Poslední sledované recepty

25
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky
Vepřové ragú s…
24
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
20
Křehký dort s revení
Křehký dort s revení
20
Koprová omáčka se ztraceným vejcem
Koprová omáčka se…
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás ohromí na první sousto
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás…
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak, od klasiky až po netradiční kombinace
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak,…
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré důvody, proč si je jít hned natrhat, plus recepty
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré…
AHA.cz Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Dramatický duel v Survivoru: Hysterický Michael versus Dominika! Kdo vypadl?

Dramatický duel v Survivoru: Hysterický Michael versus Dominika! Kdo vypadl?

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

Další doporučené recepty:

Špenátové holandské koule
Špenátové holandské koule
špenátové hvězdy z listového těsta
špenátové hvězdy z listového těsta
Špenátové kuře (králík)
Špenátové kuře (králík)
Špenátové lívance s hummusem, batáty a vejcem
Špenátové lívance s hummusem, batáty a…
Špenátové lívance s mlékem
Špenátové lívance s mlékem
Špenátové noky
Špenátové noky
  • Recepty.cz
  • Špenátové lasagne
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact