ks
rajský protlak
Takové to krabicové balení á 200 ml
3
cibule
2
stroužek
česnek
500
g
smetanový sýr
Používám 2 smetanové pomazánky TESCO a je to super
0,50
l
mléko
250
g
sýr
slunečnicový olej
1
lžíce
hladká mouka
provensálské bylinky
sůl
pepř mletý
Postup přípravy receptu
1
Masová omáčka: na trošce oleje opražíme posekanou cibuli, přidáme mleté maso, cca po 5 minutách přidáme rajské protlaky. Osolíme, opepříme, přidáme bylinky a posekaný česnek. (Dá se nahradit 2 skleničkami boloňské omáčky z obchodu).
2
<BR>Bešamel: rozpustíme smetanový sýr v mléce, přidáme rozdrcený česnek a zahustíme moukou.<BR>Špenát: uvaříme podle návodu.<BR><BR>Na dno ohnivzdorné mísy rozetřeme trošku bešamelu - cca 2 lžíce, lasagne se nebudou tak lepit, a na to rozložíme 1 vrstvu lasagní. Na to klademe masovou omáčku, lasagne, bešamel, lasagne, masovou omáčku.. atd. Na poslední vrstvu bešamelu rozetřeme špenát, zakončíme masovou omáčkou. Celý povrch bohatě posypeme strouhaným sýrem a pečeme při 220 °C cca 40 minut.
3
<BR>Skvělé s čerstvým italským salátem, křupavými zapečenými bagetkami a lahvinkou vína. Nacpe se z toho cca 4-6 lidiček. V některých rodinách i víc.<BR><BR>PS: tento recept mám z jedné US stránky a nemohu si ho vynachválit.
Jak už bylo napsáno, syté a dlouho vydrží. Chutnají výborně :) U mě za jedna a přidávám foto..
Barbora Vávrová
|19. 6. 2009 13:43
Zapomněla jsem ohodnotit. Skvělé, syté, jedli jsme to s mužem tři dny:-DJe to poměrně drahé, ale opravdu se to vyplatí. Na stupnici od jedné do deseti by to bylo devítka:-)
Barbora Vávrová
|19. 6. 2009 13:43
Zapomněla jsem ohodnotit. Skvělé, syté, jedli jsme to s mužem tři dny:-DJe to poměrně drahé, ale opravdu se to vyplatí. Na stupnici od jedné do deseti by to bylo devítka:-)
Petra Leblova
|9. 6. 2009 12:24
Jakožto začátečník mohu říci, že to jde zvládnout levou zadní. Recept je to naprosto výrborný, všem to moc chutnalo, jen se musím naučit správně okořenit. Místo rajčatových protlaků jsem dala hotovou boloňskou omáčku od Maggi a hodně sýru a bylo to doopravdy výborné! Vřele doporučuji a už se těším, jak si zase pochutnáme!
Barbora Vávrová
|28. 5. 2009 10:41
Tak dnes se na ně chystám a hned sem pak vlítnu a ohodnotím:-)
kiwicek
|17. 2. 2008 13:40
Děláme klasické lasagne, tak jsem chtěl trošku změnu, takže jsme vyzkoušeli tyto se špenátem a můžu říct, že jsme si všichni moc pochutnali.Mohu doporučit.Trošku jsem to jen pozměnila, vynechala mleté maso(moc ho nemusím) a byla to také mňamka.
Dani
|3. 8. 2007 14:43
my jsme do mléka dali rozpustit Smetanito a bylo to výborné. opravdu skvělý recept :)
Pavlína
|27. 7. 2007 12:52
Podotýkám, že lasagne jsem dělala úplně poprvé.Vybrala jsem si tento recept a nelituji, ale...té náplně, tedy masové omáčky a bešamelu se mi zdá na množství lasagní málo.Snad to tak má být, ale já příště přidám.
Katka J.
|9. 6. 2007 11:27
pro Sísu: Lasagne se nevaří, ale doporučuji je před kladením do zapékací misky opláchnout teplou vodou
Veronika
|17. 5. 2007 08:48
Tyhle lasagne byly výborné, než se to šoupne do trouby, tak příprava trvá asi půl hodky, ale výsledek stojí za to....DOPORUČUJI, jsou moc dobré....
ptaczek
|27. 10. 2006 18:54
Lasagne se predem nevari, kladou se do misy v surovem (tvrdem) stavu a veskerou alchymii udela trouba ;)
Sísa
|31. 3. 2006 12:06
Lasagne se předem uvaří nebo ne?
Tereza Jarčušková
|2. 11. 2005 13:36
Syry majú rôzne množstvo tuku, tie najtučnejšie sú označené ako smotanové, používa sa pri ich výrobe smotana. Ak máte napísané použiť smotanový syr, hľadajte na nálepke vysokú tučnosť taveného syra, ale obyčajne je to tam napísané, že je smotanový, aspoň u nás je.
Traxina
|2. 11. 2005 11:21
Bohužel u nás nemáme Tesco - čím mohu nahradit? Smetanový sýr má znamenat tavený?