Z kuřecího masa odstraníme kůži, osolíme ho, opepříme a osmažíme na másle zesklovatělé cibuli. Pak přidáme nasekaný česnek, pokrájený špenát, přilijeme vývar a zvolna pod poklicí dusíme doměkka. Když je maso měkké, vyndáme ho stranou, ke špenátu přilijeme smetanu, přisypeme nastrouhaný nebo rozdrobený sýr (cca 80-100 gramů), který necháme rozpustit a varem omáčku zredukujeme na požadovanou hustotu. Pokud nám během přípravy omáčky maso zchladlo, dáme ho do ní ještě na chvíli prohřát.
2
Podáváme s těstovinami, rýží, špeclemi, gnocchi nebo bramborem a pokud chceme, můžeme na talíři přizdobit ještě trochou sýru.
3
Stejně jako kuře můžeme připravit například králičí stehna. Postup bude stejný jen doba dušení bude o něco delší.