• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Špenátové kuře (králík)
Napište svůj komentář k receptu

Špenátové kuře (králík)

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špenátové kuře (králík)
Špenátové kuře (králík)
Špenátové kuře (králík)
Špenátové kuře (králík)
Špenátové kuře (králík)
Špenátové kuře (králík)
Špenátové kuře (králík)
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • kuřecí maso 2 porce = dvě stehna, 4 paličky...
    • 30
      g máslo
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      ks cibule menší
    • 200
      g listový špenát čerstvý nebo mražený
    • 2
      stroužek česnek nasekaný
    • 100
      ml vývar cca
    • 100
      ml smetana ke šlehání
    • gorgonzola nebo Niva

Postup přípravy receptu

1
Z kuřecího masa odstraníme kůži, osolíme ho, opepříme a osmažíme na másle zesklovatělé cibuli. Pak přidáme nasekaný česnek, pokrájený špenát, přilijeme vývar a zvolna pod poklicí dusíme doměkka. Když je maso měkké, vyndáme ho stranou, ke špenátu přilijeme smetanu, přisypeme nastrouhaný nebo rozdrobený sýr (cca 80-100 gramů), který necháme rozpustit a varem omáčku zredukujeme na požadovanou hustotu. Pokud nám během přípravy omáčky maso zchladlo, dáme ho do ní ještě na chvíli prohřát.
2
Podáváme s těstovinami, rýží, špeclemi, gnocchi nebo bramborem a pokud chceme, můžeme na talíři přizdobit ještě trochou sýru.
3
Stejně jako kuře můžeme připravit například králičí stehna. Postup bude stejný jen doba dušení bude o něco delší.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Voňavý králík nebo kuře - s nádivkou

Voňavý králík nebo kuře - s nádivkou

Hříbkové kuře (králík) v sýrovém výpeku

Hříbkové kuře (králík) v sýrovém…

Kuře (králík) na cibulovém zelí

Kuře (králík) na cibulovém zelí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Iva Jansová | 16. 11. 2016 13:45

    Vynikající :-*

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Maso & ryby & mořské plody Kuřecí Králičí Zelenina
Maso Pokrmy Ostatní Králičí Z mléka / sýra Ze zeleniny Zálivky a omáčky Drůbeží Oběd Večeře Dušení Velikonoce Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Gorgonzola Kuřecí maso Listový špenát Máslo Pepř mletý Smetana ke šlehání Sůl Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněné krůtí stehno

Plněné krůtí stehno

Švýcarské fondue

Švýcarské fondue

Pomazánka z makrely

Pomazánka z makrely

Jablková žemlovka se sněhem

Jablková žemlovka se sněhem

Chanso omáčka na špagety

Chanso omáčka na špagety

Brampatáčky

Brampatáčky

Jablečné vdolečky - kynuté, pečené

Jablečné vdolečky - kynuté, pečené

Pečená dýně (velice chutná)

Pečená dýně (velice chutná)

Kančí guláš s bramborami

Kančí guláš s bramborami

Doporučujeme

40 minut
Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

Poslední sledované recepty

26
Koprová omáčka se ztraceným vejcem
Koprová omáčka se…
25
Jahodovorebarborový sypaný koláč
Jahodovorebarborový…
24
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky
Vepřové ragú s…
22
Risotto s chřestem
Risotto s chřestem
22
Smažený bílý chřest
Smažený bílý chřest

Zajímavé články

Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou skvělé k obědu i večeři
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou…
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z jednoho hrnce
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární…
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit?
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji…
Přírodní spalovače tuků: Víte, jak zhubnout za pomoci jídla?
Přírodní spalovače tuků: Víte, jak zhubnout za…
AHA.cz Detaily dnešního rozloučení s Bartoškou: Herci ruší představení!

Detaily dnešního rozloučení s Bartoškou: Herci ruší představení!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Loučení s filmovým králem Bartoškou: Za stovky rolí mu tleská celý národ!

Loučení s filmovým králem Bartoškou: Za stovky rolí mu tleská celý národ!

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Bartoškova (†78) rodina na rozloučení: Skrývání a tichý manévr na poslední chvíli

Bartoškova (†78) rodina na rozloučení: Skrývání a tichý manévr na poslední chvíli

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Numerologie lásky: Jaká životní čísla se k sobě hodí a komu to naopak příliš neladí?

Numerologie lásky: Jaká životní čísla se k sobě hodí a komu to naopak příliš neladí?

Další doporučené recepty:

Špenátové halušky s krůtími kostkami a omáčkou
Špenátové halušky s krůtími kostkami a…
Špenátové holandské koule
Špenátové holandské koule
špenátové hvězdy z listového těsta
špenátové hvězdy z listového těsta
Špenátové lasagne
Špenátové lasagne
Špenátové lívance s hummusem, batáty a vejcem
Špenátové lívance s hummusem, batáty a…
Špenátové lívance s mlékem
Špenátové lívance s mlékem
  • Recepty.cz
  • Špenátové kuře (králík)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact