Omytý špenát nakrájíme, osolíme a bez přidání vody 7-8 minut dusíme. Pak špenát smícháme s nastrouhanými vařenými brambory, strouhankou, moukou, vejci a nastrouhanou cibulí, prolisovaným česnekem, nasekanou zelenou petrželkou, solí a pepřem.
2
Dobře promícháme a ze směsi tvarujeme karbanátky, které obalíme v trojobalu. Smažíme dozlatova po obou stranách v rozpáleném oleji. Podáváme s vařenými brambory a rajčatovým nebo mrkvovým salátem.
Vcera jsem je udelala, spotrebovala jsem vice mouky nez se pise, ale byli skutecne dobre.
Silva Machová
|26. 4. 2007 17:59
Paní Iveto,dělám je jen z mraženého protlaku,dá se koupit se smetanou a je to chutnější.
Iveta Bílková
|14. 2. 2007 07:48
Dá se to dělat i ze zmrazeného špenátu?
Anonym
|13. 2. 2007 21:35
Hm, zkusím, možná se sněhem, míň mouky a brambor, bez strouhanky a neobalované. Nějak tak jsem to asi jedla. V lepších hotelích ve Španělsku to mívali na snídaňovém bufetu.
Silva Machová
|13. 2. 2007 18:07
Delikatesa.Jen sem to musela víc zahustit,aby se daly karbenátky uplácat:).Přidala sem strouhaný sýr.Dávám za 1
Andrej z D. Kubína
|6. 1. 2007 19:11
Práve som tieto karbonátky urobil. Chutia výborne. Manželka je vegetariánka. Ja som mäsiar ale budem tento recept robiť častejšie. Jediné čo som musel na recepte upraviť: dal som viac strúhanky a múky do zmesy. Lebo sa mi nedali predtým tvarovať karbonátky.