• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Špenátové holandské koule
Napište svůj komentář k receptu

Špenátové holandské koule

autor: Jana Hamalova
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špenátové holandské koule
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balíček špenátový protlak - mražený se smetanou
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 300
      g cihla
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • slunečnicový olej
  • Trojobal
    • 80
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • 80
      g strouhanka
  • Tatarská omáčka
    • 3
      lžíce majonéza
    • 2
      lžička mléko na zředění
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce petrželka

Postup přípravy receptu

1
Na olej dáme nadrobno pokrájenou cibulku a necháme smažit dozlatova. Pak přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku. Do té přidáme špenát, prolisovaný česnek a krátce povaříme. Odstavíme a necháme vychladnout. Do vychladlého špenátu přidáme nahrubo strouhanou cihlu a promícháme. Pak uděláme koule a obalujeme v trojobalu. Lepší je, když se mohou obalit 2x. Smažíme ve fritovacím hrnci nebo ve vyšší vrstvě oleje pěkně do zalova.
2
Podáváme s brambory a tatarkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Holandské řízky

Holandské řízky

Holandské řízky s nivou

Holandské řízky s nivou

Holandské řízky - smetanové

Holandské řízky - smetanové

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hrma | 21. 8. 2014 17:39

    "přidáme nahrubo strouhanou cihlu" - u souseda na zahradě jsem jednu našel, ale zajímalo by mě, jak se vám podařila nastrouhat? :-)

  • jafin@seznam.cz | 23. 5. 2013 19:47

    Milé kuchařky, nevím,kde jsem udělala chybu,ale strašně špatně se mi to obalovalo,pak se mi to na pánvi téměř rozteklo,ale chuťově to bylo vynikající.Zůstalo mi ještě šest karbanáítků,tak jsem je dala do ledničky a zítra je ještě jednou obalím a použiji jinou pánev.Třeba to dopadne lépe..o))))Jinak u mě velká 1 za skvělou chuť. ;-)

  • Simča Sládková | 9. 12. 2009 18:28

    Michale, prosím, nekřič na nás.... (na netu se psaní velkými tiskacími písmeny považuje za křik či řev...)

  • michal jakouš | 9. 12. 2009 13:41

    VÝBORNÉ JEN JSEM MUSEL DÁT VÍCE MOUKY DO JÍŠKY PONĚVADŽ TO BYLO MOC TEKUTÉ

  • Věrka Růžičková | 9. 4. 2008 11:37

    To, že se při smažení nafouknou a pak zase vyfouknou, neboli jako splasknou, to dělá sýr. Kdo zná sýrové smažené količky, tam se to taky tak děje a tam se dává jen sýr. On teplem nabyde a jak chladne, tak se zmenší. Věrka.

  • Věrka Růžičková | 8. 4. 2008 14:52

    Jani moc ti fandím, je to dobré. Věrka.

  • Jaroslava Oumarová | 4. 9. 2006 08:32

    Já jsem neměla dost odvahy vyrobit koule, tak jsem z toho uňahňala tvar karbanátků a nemělo to chybu. Nevytekly, chuťově byly vynikající, i manžel masožrout je pochválil a to je co říct:-))) Určitě jsem je nedělala naposled.

  • Dagmar | 8. 8. 2006 09:10

    Děkuji děvčata za vaše odpovědi. Je to děsně prima, když jste vášnivá kuchařka a můžete to s někým konzultovat. Manžel také vaří, ale probrat to s ženskou je lepší. Teď jedu na dovču, ale až se vrátím, tak se do toho pustím a budu zkouše. Jak mi psala Jani, to jsem vše udělala, zahustila, dala dost sýra, nechala ztuhnout.No uvidíme. Mějte se fajn, vařte a v září se ozvu.

  • Kajka | 3. 8. 2006 21:24

    Dášo, měla jsem stejný problém, koule se mi nafoukly a praskly a skoro všechno mi vyteko. l Smažila jsem zprudka ve friťáku jako paní Jana H. Také netuším čím to tedy může být, ale zkoušet budu určitě dál, protože chuť byla výborná. A souhlasím s Vámi , že recepty Jany H. jsou moc dobré, dnes jsem dělala podle ní uzené se sosíkem a bylo to vynikající. Když se Vám ty koule příště podaří, dejte vědět. Třeba na něco přijdete.

  • Jana Kutačová | 3. 8. 2006 20:40

    Omlouvámse za překlepy..:o))

  • Jana Kutačová | 3. 8. 2006 20:38

    Dagmar,já si jen myslím,že ten špenát by měl být dostatečně hudśtý(zasmažený)a s minimem tekutin.Dělala jsem tyto kuličky dvajrát a moc nám chutnalo a nic nevyteklo.Možná je to jen tím,že špenát byl řidší a navíc opravdu dodržet množství sýru a nechat vychladnout.Zkuste třeba ledničku-třeba jen půl hodinky.Obalovala jsem pouze jesdnou a tvarově jsem měla spíše karbenátky než koule a myslím,že konečný výsledek jsem nijak nepokazila.Je to opravdu výtečné,když je křupavý obal a uvnitř skoro tekutá sýrovošpenátová směs.Zůstaly mi tři na druhý den a v práci si i nastudeno pochutnávali:o)

  • Dagmar | 3. 8. 2006 11:07

    Jani děkuji za odpověď, na fotce jsou fakt super. Na chuť taky, to co z nich zbylo slupli děti rychle. No já se jen tak nevzdávám, zkusím to ještě s tou strouhankou, nebo budu přemýšlet, jak by to šlo jinak.Já měla moc pěkné koule, jak vysoustružené. Pak napíši, až zase vyzkouším. Vaše recepty jsou prima. Mějte se

  • Jana H. | 2. 8. 2006 19:28

    Dášo, nevím čím by to bylo. Jiiž v předcházejícím příspěvku jsem se zmiňovala o tom,. zdali to není pomalým smažením. Já jsem je dělala ve friťáku docela zprudka a výsledek vidíte na foto. Mě vytekl opravdu jen trochu a jen jeden. Špenát musí být vychladlý a do to na hrubo nastrouhaná cihla.Moc ráda bych vám poradila, ale skutečně nevím jak. Ani strouhanku jsem nemusela přidávat. Opravdu nevím, ale mrzí mě, že se vám nepovedly. Jana H.

  • Dagmar | 2. 8. 2006 07:13

    Tak jsem vyzkoušela na pohled velice lákavý recept.Všichni jsme se moc těšili, ale výsledek katastrofa.Troufám si říči (dle známých a dětí) že jsem velice zkušená a dobrá kuchařka,ale toto bylo fiasko.Koule jsem obalila raději třikrát, aby to drželo, rozpálila jsem olej (dostatečné množství) a smažila. Všechno zevnitř mi vyteklo do omastku, takže jsem servírovala obal. Jak je to možné? Můžete mi někdo nějak poradit? To přece není možné. Díky všem kdo mi napíše, komu se to povedlo.

  • Jana H. | 6. 7. 2006 20:36

    Ahoj děvčata, to že vyfouknou je asi normální, tedy myslím si to.Nejsem chemik ani fyzik, ale myslím si ,že ten vzduch tam bude, tak asi tím. Mě vytekl jen nepatrně jen jeden. Nevím čím by to mohlo být, doufám, že nám pomůže nějaká zkušenější kuchařka. Možná že záleží na délce smažení, já fakt nevím, smažím docela zprudka, Ale jinak jsem ráda, že chutnají. Jana H.

  • jitka | 5. 7. 2006 11:27

    Mně se to stalo taky,i při smažení na pánvi,i ve fritáku,čím to je netuším,obalovala jsem poctivě dvakrát.

  • Kajka | 30. 6. 2006 19:29

    Jsou naprosto úžasné, moc jsme si pochutnali. Ale já měla jeden problém.Některé ty koule se mi hrozně nafoukly , potom praskly a část hmoty vytekla. Stalo se to také někomu? Nevíte, proč tomu tak bylo? Ale jinak opravdu super receptík, budu dělat často. Díky

  • Marie Němcová | 26. 6. 2006 10:00

    Tak jsem zkusila.Výborné!! Příjemná změna,která se v tomto horkém počasí určitě hodí.Zařadím do oblíbených receptů.

  • jitka | 12. 6. 2006 17:46

    Dneska jsem dělala k obědu,zahustila jsem strouhankou,aby byla hmota tvarovatelná,bylo to výborné.

  • Jana Kutačová | 7. 6. 2006 12:37

    Trošku problém to byl,ale ne tak,aby se nedal řešit.Já jsem z toho měla tvarově spíše karbenátky,ale opravdu móóc dobré..:o))

  • Marie Němcová | 7. 6. 2006 10:45

    Moc mě to láká.Určitě t bude dobrůtka.Není problém s tím tvarováním do kouliček? Asi ten špenát zhustí ten sýr. Musím to vyzkoušet.

  • Jana Kutačová | 1. 6. 2006 21:50

    Nebo říkám,že čučím jak žába v prachu..:o)))Je to svým způsobem opravdu zdravá závislost,Marsí..:o)))))))

  • Marsí | 1. 6. 2006 11:31

    Janko s tím kuchtěním po nocích jste stejný blázen jako já...ráno pak když jdu do práce čučím jak žaba z kyšky...:o)))

  • Jana Kutačová | 31. 5. 2006 18:02

    Ještě jsem zapomněla napsat,že mám doma masožrouty,tak jsem do základu na špenát přidala k cibulce tři plátky domácího uzeného bůčku pokrájeného na malé kousíčky a myslím,že to výslednou chuť nezkazilo..:o)

  • Jana Kutačová | 31. 5. 2006 17:59

    No,byli jsme na partičku kulečníčku a došli ve 22:00.Jenomže já předtím neprozřetelně nadhodila receptík na tyhle kuličky a hned na to jsem slíbila,že ještě ten den je udělám.No a pak jsem vařila a smažila do 23:00.Jenomže mě to doopravdy nevadí a to mlaskání a chvála stála za to!..:o)))

  • Jaroslava Oumarová | 31. 5. 2006 11:08

    Tedy, Jano K., klobouk dolů. Vařit v noci - to si neumím představit:-) Mně padá hlava už po 8 večerní:-)))) Jinak recept se mi taky moc líbí ( i na fotce), brzy zkusím. Recepty Jany H. patří k osvědčeným:-)

  • Jana Kutačová | 31. 5. 2006 08:32

    Ještě včera v noci jsem je vyrobila-jsou opravdu vynikající,dnes jsem ochutnala nastudeno a jen mohu říct,že lepší jsou teplé,čerstvě osmažené.jinak vynikající špenátový receptík a já dávám 1..:o))

  • Airan | 29. 5. 2006 11:45

    Jani, dekuji za recept, vypada to moc dobre.

  • Jana Kutačová | 29. 5. 2006 09:44

    Jéé,špenátek,ten já můžu!..:o)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Cihla Hladká mouka Majonéza Mléko Petrželka Slunečnicový olej Špenátový protlak - mražený Strouhanka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dort od krtka

Dort od krtka

Chutní šnečci

Chutní šnečci

Dobrá vajíčková pomazánka nejen pro děti

Dobrá vajíčková pomazánka nejen pro…

Linecké košíčky s jahodami

Linecké košíčky s jahodami

Jednoduché tiramisu

Jednoduché tiramisu

Masové kostky (nudličky) v paprikovo-smetanové omáčce "Paprikáš"

Masové kostky (nudličky) v paprikovo…

Meruňkový koláč z cukety

Meruňkový koláč z cukety

Rýžový salát / příloha

Rýžový salát / příloha

Mistrovský bramborový salát

Mistrovský bramborový salát

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

132
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
90
Sedlácké karé (kotleta) - minutka
Sedlácké karé (kotleta) …
80
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
78
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
76
Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené pepřové karé v…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Špenátové balíčky
Špenátové balíčky
Špenátové brambory - příloha
Špenátové brambory - příloha
Špenátové halušky s krůtími kostkami a omáčkou
Špenátové halušky s krůtími kostkami a…
špenátové hvězdy z listového těsta
špenátové hvězdy z listového těsta
Špenátové kuře (králík)
Špenátové kuře (králík)
Špenátové lasagne
Špenátové lasagne
  • Recepty.cz
  • Špenátové holandské koule
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact