• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Špenátové holandské koule
Napište svůj komentář k receptu

Špenátové holandské koule

autor: Jana Hamalova
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špenátové holandské koule
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balíček špenátový protlak - mražený se smetanou
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 300
      g cihla
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • slunečnicový olej
  • Trojobal
    • 80
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • 80
      g strouhanka
  • Tatarská omáčka
    • 3
      lžíce majonéza
    • 2
      lžička mléko na zředění
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce petrželka

Postup přípravy receptu

1
Na olej dáme nadrobno pokrájenou cibulku a necháme smažit dozlatova. Pak přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku. Do té přidáme špenát, prolisovaný česnek a krátce povaříme. Odstavíme a necháme vychladnout. Do vychladlého špenátu přidáme nahrubo strouhanou cihlu a promícháme. Pak uděláme koule a obalujeme v trojobalu. Lepší je, když se mohou obalit 2x. Smažíme ve fritovacím hrnci nebo ve vyšší vrstvě oleje pěkně do zalova.
2
Podáváme s brambory a tatarkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Holandské řízky

Holandské řízky

Holandské řízky s nivou

Holandské řízky s nivou

Holandské řízky - smetanové

Holandské řízky - smetanové

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hrma | 21. 8. 2014 17:39

    "přidáme nahrubo strouhanou cihlu" - u souseda na zahradě jsem jednu našel, ale zajímalo by mě, jak se vám podařila nastrouhat? :-)

  • jafin@seznam.cz | 23. 5. 2013 19:47

    Milé kuchařky, nevím,kde jsem udělala chybu,ale strašně špatně se mi to obalovalo,pak se mi to na pánvi téměř rozteklo,ale chuťově to bylo vynikající.Zůstalo mi ještě šest karbanáítků,tak jsem je dala do ledničky a zítra je ještě jednou obalím a použiji jinou pánev.Třeba to dopadne lépe..o))))Jinak u mě velká 1 za skvělou chuť. ;-)

  • Simča Sládková | 9. 12. 2009 18:28

    Michale, prosím, nekřič na nás.... (na netu se psaní velkými tiskacími písmeny považuje za křik či řev...)

  • michal jakouš | 9. 12. 2009 13:41

    VÝBORNÉ JEN JSEM MUSEL DÁT VÍCE MOUKY DO JÍŠKY PONĚVADŽ TO BYLO MOC TEKUTÉ

  • Věrka Růžičková | 9. 4. 2008 11:37

    To, že se při smažení nafouknou a pak zase vyfouknou, neboli jako splasknou, to dělá sýr. Kdo zná sýrové smažené količky, tam se to taky tak děje a tam se dává jen sýr. On teplem nabyde a jak chladne, tak se zmenší. Věrka.

  • Věrka Růžičková | 8. 4. 2008 14:52

    Jani moc ti fandím, je to dobré. Věrka.

  • Jaroslava Oumarová | 4. 9. 2006 08:32

    Já jsem neměla dost odvahy vyrobit koule, tak jsem z toho uňahňala tvar karbanátků a nemělo to chybu. Nevytekly, chuťově byly vynikající, i manžel masožrout je pochválil a to je co říct:-))) Určitě jsem je nedělala naposled.

  • Dagmar | 8. 8. 2006 09:10

    Děkuji děvčata za vaše odpovědi. Je to děsně prima, když jste vášnivá kuchařka a můžete to s někým konzultovat. Manžel také vaří, ale probrat to s ženskou je lepší. Teď jedu na dovču, ale až se vrátím, tak se do toho pustím a budu zkouše. Jak mi psala Jani, to jsem vše udělala, zahustila, dala dost sýra, nechala ztuhnout.No uvidíme. Mějte se fajn, vařte a v září se ozvu.

  • Kajka | 3. 8. 2006 21:24

    Dášo, měla jsem stejný problém, koule se mi nafoukly a praskly a skoro všechno mi vyteko. l Smažila jsem zprudka ve friťáku jako paní Jana H. Také netuším čím to tedy může být, ale zkoušet budu určitě dál, protože chuť byla výborná. A souhlasím s Vámi , že recepty Jany H. jsou moc dobré, dnes jsem dělala podle ní uzené se sosíkem a bylo to vynikající. Když se Vám ty koule příště podaří, dejte vědět. Třeba na něco přijdete.

  • Jana Kutačová | 3. 8. 2006 20:40

    Omlouvámse za překlepy..:o))

  • Jana Kutačová | 3. 8. 2006 20:38

    Dagmar,já si jen myslím,že ten špenát by měl být dostatečně hudśtý(zasmažený)a s minimem tekutin.Dělala jsem tyto kuličky dvajrát a moc nám chutnalo a nic nevyteklo.Možná je to jen tím,že špenát byl řidší a navíc opravdu dodržet množství sýru a nechat vychladnout.Zkuste třeba ledničku-třeba jen půl hodinky.Obalovala jsem pouze jesdnou a tvarově jsem měla spíše karbenátky než koule a myslím,že konečný výsledek jsem nijak nepokazila.Je to opravdu výtečné,když je křupavý obal a uvnitř skoro tekutá sýrovošpenátová směs.Zůstaly mi tři na druhý den a v práci si i nastudeno pochutnávali:o)

  • Dagmar | 3. 8. 2006 11:07

    Jani děkuji za odpověď, na fotce jsou fakt super. Na chuť taky, to co z nich zbylo slupli děti rychle. No já se jen tak nevzdávám, zkusím to ještě s tou strouhankou, nebo budu přemýšlet, jak by to šlo jinak.Já měla moc pěkné koule, jak vysoustružené. Pak napíši, až zase vyzkouším. Vaše recepty jsou prima. Mějte se

  • Jana H. | 2. 8. 2006 19:28

    Dášo, nevím čím by to bylo. Jiiž v předcházejícím příspěvku jsem se zmiňovala o tom,. zdali to není pomalým smažením. Já jsem je dělala ve friťáku docela zprudka a výsledek vidíte na foto. Mě vytekl opravdu jen trochu a jen jeden. Špenát musí být vychladlý a do to na hrubo nastrouhaná cihla.Moc ráda bych vám poradila, ale skutečně nevím jak. Ani strouhanku jsem nemusela přidávat. Opravdu nevím, ale mrzí mě, že se vám nepovedly. Jana H.

  • Dagmar | 2. 8. 2006 07:13

    Tak jsem vyzkoušela na pohled velice lákavý recept.Všichni jsme se moc těšili, ale výsledek katastrofa.Troufám si říči (dle známých a dětí) že jsem velice zkušená a dobrá kuchařka,ale toto bylo fiasko.Koule jsem obalila raději třikrát, aby to drželo, rozpálila jsem olej (dostatečné množství) a smažila. Všechno zevnitř mi vyteklo do omastku, takže jsem servírovala obal. Jak je to možné? Můžete mi někdo nějak poradit? To přece není možné. Díky všem kdo mi napíše, komu se to povedlo.

  • Jana H. | 6. 7. 2006 20:36

    Ahoj děvčata, to že vyfouknou je asi normální, tedy myslím si to.Nejsem chemik ani fyzik, ale myslím si ,že ten vzduch tam bude, tak asi tím. Mě vytekl jen nepatrně jen jeden. Nevím čím by to mohlo být, doufám, že nám pomůže nějaká zkušenější kuchařka. Možná že záleží na délce smažení, já fakt nevím, smažím docela zprudka, Ale jinak jsem ráda, že chutnají. Jana H.

  • jitka | 5. 7. 2006 11:27

    Mně se to stalo taky,i při smažení na pánvi,i ve fritáku,čím to je netuším,obalovala jsem poctivě dvakrát.

  • Kajka | 30. 6. 2006 19:29

    Jsou naprosto úžasné, moc jsme si pochutnali. Ale já měla jeden problém.Některé ty koule se mi hrozně nafoukly , potom praskly a část hmoty vytekla. Stalo se to také někomu? Nevíte, proč tomu tak bylo? Ale jinak opravdu super receptík, budu dělat často. Díky

  • Marie Němcová | 26. 6. 2006 10:00

    Tak jsem zkusila.Výborné!! Příjemná změna,která se v tomto horkém počasí určitě hodí.Zařadím do oblíbených receptů.

  • jitka | 12. 6. 2006 17:46

    Dneska jsem dělala k obědu,zahustila jsem strouhankou,aby byla hmota tvarovatelná,bylo to výborné.

  • Jana Kutačová | 7. 6. 2006 12:37

    Trošku problém to byl,ale ne tak,aby se nedal řešit.Já jsem z toho měla tvarově spíše karbenátky,ale opravdu móóc dobré..:o))

  • Marie Němcová | 7. 6. 2006 10:45

    Moc mě to láká.Určitě t bude dobrůtka.Není problém s tím tvarováním do kouliček? Asi ten špenát zhustí ten sýr. Musím to vyzkoušet.

  • Jana Kutačová | 1. 6. 2006 21:50

    Nebo říkám,že čučím jak žába v prachu..:o)))Je to svým způsobem opravdu zdravá závislost,Marsí..:o)))))))

  • Marsí | 1. 6. 2006 11:31

    Janko s tím kuchtěním po nocích jste stejný blázen jako já...ráno pak když jdu do práce čučím jak žaba z kyšky...:o)))

  • Jana Kutačová | 31. 5. 2006 18:02

    Ještě jsem zapomněla napsat,že mám doma masožrouty,tak jsem do základu na špenát přidala k cibulce tři plátky domácího uzeného bůčku pokrájeného na malé kousíčky a myslím,že to výslednou chuť nezkazilo..:o)

  • Jana Kutačová | 31. 5. 2006 17:59

    No,byli jsme na partičku kulečníčku a došli ve 22:00.Jenomže já předtím neprozřetelně nadhodila receptík na tyhle kuličky a hned na to jsem slíbila,že ještě ten den je udělám.No a pak jsem vařila a smažila do 23:00.Jenomže mě to doopravdy nevadí a to mlaskání a chvála stála za to!..:o)))

  • Jaroslava Oumarová | 31. 5. 2006 11:08

    Tedy, Jano K., klobouk dolů. Vařit v noci - to si neumím představit:-) Mně padá hlava už po 8 večerní:-)))) Jinak recept se mi taky moc líbí ( i na fotce), brzy zkusím. Recepty Jany H. patří k osvědčeným:-)

  • Jana Kutačová | 31. 5. 2006 08:32

    Ještě včera v noci jsem je vyrobila-jsou opravdu vynikající,dnes jsem ochutnala nastudeno a jen mohu říct,že lepší jsou teplé,čerstvě osmažené.jinak vynikající špenátový receptík a já dávám 1..:o))

  • Airan | 29. 5. 2006 11:45

    Jani, dekuji za recept, vypada to moc dobre.

  • Jana Kutačová | 29. 5. 2006 09:44

    Jéé,špenátek,ten já můžu!..:o)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Cihla Hladká mouka Majonéza Mléko Petrželka Slunečnicový olej Špenátový protlak - mražený Strouhanka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Maková bábovka

Maková bábovka

Ořechová bábovka - ideální na beránka

Ořechová bábovka - ideální na beránka

Piškotová bábovka II.

Piškotová bábovka II.

Kuřecí koktejl

Kuřecí koktejl

Těstovinový salát se šunkou

Těstovinový salát se šunkou

Vepřové maso s paprikou a rajčaty

Vepřové maso s paprikou a rajčaty

Super tenké těsto na pizzu

Super tenké těsto na pizzu

Sušenky bez vajec - snadno a rychle

Sušenky bez vajec - snadno a rychle

Jahodovo-smetanové řezy

Jahodovo-smetanové řezy

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

22
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
21
Guláš na pivu a hrubozrnné hořčici
Guláš na pivu a…
19
Plnotučná hořčice s bílým vínem
Plnotučná hořčice s…
16
Sýrová pomazánka Eli
Sýrová pomazánka Eli
15
Domácí kečup
Domácí kečup

Zajímavé články

Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku nebo variantu s pečenými rajčaty, mangem či slaninou
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku…
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
AHA.cz Poslední rozloučení s Krampolem (†87): Velké odhalení nad rakví!

Poslední rozloučení s Krampolem (†87): Velké odhalení nad rakví!

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Jitka Sedláčková inspiruje ženy nejen 60+: Tyhle módní triky radí nejobsazovanější česká herečka

Jitka Sedláčková inspiruje ženy nejen 60+: Tyhle módní triky radí nejobsazovanější česká herečka

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Gunčíková ze SuperStar přiznala: Boj se závažnou nemocí! Šest let bolestí

Gunčíková ze SuperStar přiznala: Boj se závažnou nemocí! Šest let bolestí

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na srpen: Komu hrozí vyčerpání a psychické problémy?

Velký horoskop zdraví na srpen: Komu hrozí vyčerpání a psychické problémy?

Další doporučené recepty:

Špenátové balíčky
Špenátové balíčky
Špenátové brambory - příloha
Špenátové brambory - příloha
Špenátové halušky s krůtími kostkami a omáčkou
Špenátové halušky s krůtími kostkami a…
špenátové hvězdy z listového těsta
špenátové hvězdy z listového těsta
Špenátové kuře (králík)
Špenátové kuře (králík)
Špenátové lasagne
Špenátové lasagne
  • Recepty.cz
  • Špenátové holandské koule
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact