• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Zavařování & nakládání
  • Recepty.cz
  • Špenátové halušky tety Vieročky
Napište svůj komentář k receptu

Špenátové halušky tety Vieročky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špenátové halušky tety Vieročky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • polohrubá mouka
    • vejce
    • špenát
    • sýr niva
    • šlehačka
    • šunka
    • sůl
    • voda

Postup přípravy receptu

1
Halušky: smícháme jedno vejce, 150 g polohrubé mouky a 150 g špenátu (pozor, dobře scedit vodu!) a špetku soli. Kdo nemá rád špenát, jednoduše přidá k vejci 300 g mouky. Do směsi dle potřeby dolejeme trochu vody.
2
Takto připravené těsto ukrajujeme po malých kouscích do vařící vody. Jakmile vyplavou kousky na povrch, jsou halušky hotovy.
3
<BR>Omáčka: nivu utřeme se šlehačkou a nadrobno nakrájenou šunkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špenátové halušky s krůtími kostkami a omáčkou

Špenátové halušky s krůtími kostkami…

Selské halušky špenátové

Selské halušky špenátové

Zelňačka tety Vandy

Zelňačka tety Vandy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • TerezaJ. | 20. 9. 2011 21:08

    "Střapačky" je tak otrasný pojem, že už horší ani byť nemôže :-D :-D :-D Čo je to pre vás nie je podstatné, podstatné je, čo je to pre Slováka. A u nás sa pojmom halušky neoznačujú len halušky zo zemiakového cesta alen s bryndzou, pretože presne tie isté halušky sa miešajú aj s kapustou, kyslou kapustou, tvarohom...a pojmom halušky sa po celom Slovensku označujú aj iné tvarom podobné noky. Ale vôbec to nesúvisí so zemepisnou polohou, ale s tým, čo sa s tými haluškami deje ďalej. Ak majú byť s kapustou, tak to budú zemiakové všade na Slovensku, ak sa smažia, tak budú z krupice, alebo kysnuté, alebo aj z tvarohu. A noky sú zase čosi úplne iné :-D :-D :-D

  • MUZEOLOG
    MUZEOLOG | 20. 9. 2011 11:04

    Slovenské halušky - jsou gurmánský pojem spojený se slovenskou kuchyní. Jejich postup přípravy se na v této zemi dědil z generace na generaci. To je také důvod, proč se zde setkáváme v různých lokalitách s odlišnou recepturou pokrmu. Někde je připravují z mouky (jako naše noky), jinde převažuje kombinace nejčastěji polohrubé mouky a syrových brambor v poměru 1 : 3 až 1 : 1 hmot. Na potulkách Slovenskem můžeme narazit i na jejich kynutou variantu nebo smažené halušky z krupice. Tento tradiční pokrm vycházel z místně dostupných surovin - na jihu byly vařeny z mouky a v horských oblastech nebo tam, kde byla mouka drahá bylo těsto nastaveno brambory. Pro mně se pokrm "slovenské halušky" spojuje výhradně s brynzou. Pokud jsou podávány se zelím jsou to pro mně již střapačky, podávají-li se s houbami, koprem, kousky uzeného dostávají se do kategorie nočků. zdroj: http://dadalovakucharka.cz/kne/kneh.html

  • MUZEOLOG
    MUZEOLOG | 20. 9. 2011 11:04

    Slovenské halušky - jsou gurmánský pojem spojený se slovenskou kuchyní. Jejich postup přípravy se na v této zemi dědil z generace na generaci. To je také důvod, proč se zde setkáváme v různých lokalitách s odlišnou recepturou pokrmu. Někde je připravují z mouky (jako naše noky), jinde převažuje kombinace nejčastěji polohrubé mouky a syrových brambor v poměru 1 : 3 až 1 : 1 hmot. Na potulkách Slovenskem můžeme narazit i na jejich kynutou variantu nebo smažené halušky z krupice. Tento tradiční pokrm vycházel z místně dostupných surovin - na jihu byly vařeny z mouky a v horských oblastech nebo tam, kde byla mouka drahá bylo těsto nastaveno brambory. Pro mně se pokrm "slovenské halušky" spojuje výhradně s brynzou. Pokud jsou podávány se zelím jsou to pro mně již střapačky, podávají-li se s houbami, koprem, kousky uzeného dostávají se do kategorie nočků. zdroj: http://dadalovakucharka.cz/kne/kneh.html

  • yvouch | 18. 9. 2011 10:16

    Já teda nevím, ale označení halušky asi nebude to pravé. Halušky jsou z brambor ne? Tohle jsou prostě noky. :-\

  • Jana V. | 2. 1. 2007 08:11

    Zkuste polít rozpuštěným máslem a posypat strouhaným uzeným sýrem.

  • Liba | 30. 12. 2005 21:08

    Nemá to chybu. Výborné. Manžel měl k večeru chuť na halušky, v našem malém obchůdku však neměli suroviny na naše klasické halušky se zelím a balkánským sýrem, tak jsme vyzkoušeli tyto špenátové. Byli jsme oba nadšeni. Zase nový recept do sbírky.

  • Kuchařka on-line | 2. 5. 2005 15:12

    Název byl doplněn.

  • FOVB | 25. 4. 2005 20:17

    Máte pravdu, Lidko, slovo "špenátové" v názvu opravdu chybí! Tímto prosím administrátory, pokud si najdou chvilku, aby byli tak hodní a název doplnili. Děkuji!

  • Jana Pavelková | 20. 4. 2005 13:05

    Špenát necedím. Když jej rozmrazím, tak jej stisknu mezi dvěma plochými talíří - tak z něj dostanu přebytečnou vodu. Je to rychlejší a funguje to.

  • Lidka Kábrtová | 2. 4. 2005 16:14

    Já jen glosu. Nedalo by se do názvu receptu napsat, že je to ze špenátu? Takhle se to nedá najít vyhledávačem a spoustě milovníků špenátů unikne zajímavý recept :-)).

  • FOVB | 9. 3. 2005 20:33

    Ano, špenátový protlak. Právě u něj je problém, že po rozmrazení obsahuje spoustu vody, která by - nesceděná - udělala z těsta rozpadající se kaši. Pokud nemáte špenát ráda, udělejte půlku se špenátem a druhou bez - jednoduše špenát vypustíte a nahradíte stejným množstvím mouky. Přeji dobrou chuť!

  • Lenka | 5. 3. 2005 09:42

    Prosím Vás, myslí se tím špenátem špenátový protlak? Špenát sice moc nemusím, ale přítel ho má rád, tak bych to ráda zkusila. Děkuji za odpověď.

  • Natalia Grossova | 3. 3. 2005 09:42

    vynikajici chut, opet neco nove! S manzelem spenat milujeme a tentokrat jsme si opravdu nechali chutnat!! Dekujeme teto Verocko!:)Mozna bych jeste dodala, ze do te nivove omacky je dobre pridat spetku pepru

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Polohrubá mouka Šlehačka Špenát Sůl Šunka Sýr Niva Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cibulový koláč se slaninou

Cibulový koláč se slaninou

Piškotové řezy po padesáté

Piškotové řezy po padesáté

Skotská vejce

Skotská vejce

Dobroučká kuřecí pomazánka

Dobroučká kuřecí pomazánka

Hermelínové ranečky se zeleninou

Hermelínové ranečky se zeleninou

Kuřecí nudličky v pepřové omáčce

Kuřecí nudličky v pepřové omáčce

Jidáše - medové

Jidáše - medové

Jednoduchá špenátová polévka se sýrem

Jednoduchá špenátová polévka se sýrem

Mrkvovo-banánové smoothie

Mrkvovo-banánové smoothie

Doporučujeme

30 minut
Špenátové palačinky s houbovou náplní

Špenátové palačinky s houbovou náplní

40 minut
Podzimní houbovka s dýní

Podzimní houbovka s dýní

15 minut
Hruškový crumble s perníkem

Hruškový crumble s perníkem

140 minut
Hovězí pečeně s houbami

Hovězí pečeně s houbami

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

40 minut
Zelňačka s klobásou

Zelňačka s klobásou

100 minut
Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

Poslední sledované recepty

289
Dýňový koláč s polevou
Dýňový koláč s polevou
106
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
77
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
31
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Míša řezy
Míša řezy

Zajímavé články

Domácí podzimní čaje: Zahřejí vás, zlepší náladu a některé umí i léčit
Domácí podzimní čaje: Zahřejí vás, zlepší náladu…
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů na Halloween
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů…
Podzimní prázdniny na chalupě: Rodinné recepty od polévky až po moučník
Podzimní prázdniny na chalupě: Rodinné recepty od…
KVÍZ: Znáte oblíbená jídla našich prezidentů? Otestujte se!
KVÍZ: Znáte oblíbená jídla našich prezidentů?…
Amatérská kanadská pekařka vyrábí strašidelné koláče. Některé i svítí ve tmě!
Amatérská kanadská pekařka vyrábí strašidelné…
AHA.cz Brožová vyděsila fanoušky: Co se jí to stalo s obličejem?

Brožová vyděsila fanoušky: Co se jí to stalo s obličejem?

Mimibazar Jak dopadlo testování elektronické stavebnice Boffin II LIGHT? Přečtěte si recenze rodičů

Jak dopadlo testování elektronické stavebnice Boffin II LIGHT? Přečtěte si recenze rodičů

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Móda z předávání státních vyznamenání: Nerudová zopakovala šaty z KVIFF, Havlová absolutně excelovala

Móda z předávání státních vyznamenání: Nerudová zopakovala šaty z KVIFF, Havlová absolutně excelovala

Ženy.cz Sex jako elixír života: Ejakulovat častěji by měly místo mužů ženy

Sex jako elixír života: Ejakulovat častěji by měly místo mužů ženy

Blesk.cz Maryško a jeho »Uzlinka« z Pelíšků: Radují se z miminka!

Maryško a jeho »Uzlinka« z Pelíšků: Radují se z miminka!

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. &#039;Každý měsíc kupuji nové boty,&#039; říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. &#039;Každý měsíc kupuji nové boty,&#039; říká maminka

Blesk Horoskopy Čarujte na Dušičky: Vyžeňte zlo z domu a rozmlouvejte s mrtvými

Čarujte na Dušičky: Vyžeňte zlo z domu a rozmlouvejte s mrtvými

  • Recepty.cz
  • Špenátové halušky tety Vieročky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact