• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Špenátové halušky tety Vieročky
Napište svůj komentář k receptu

Špenátové halušky tety Vieročky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špenátové halušky tety Vieročky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • polohrubá mouka
    • vejce
    • špenát
    • sýr niva
    • šlehačka
    • šunka
    • sůl
    • voda

Postup přípravy receptu

1
Halušky: smícháme jedno vejce, 150 g polohrubé mouky a 150 g špenátu (pozor, dobře scedit vodu!) a špetku soli. Kdo nemá rád špenát, jednoduše přidá k vejci 300 g mouky. Do směsi dle potřeby dolejeme trochu vody.
2
Takto připravené těsto ukrajujeme po malých kouscích do vařící vody. Jakmile vyplavou kousky na povrch, jsou halušky hotovy.
3
<BR>Omáčka: nivu utřeme se šlehačkou a nadrobno nakrájenou šunkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špenátové halušky s krůtími kostkami a omáčkou

Špenátové halušky s krůtími kostkami…

Selské halušky špenátové

Selské halušky špenátové

Zelňačka tety Vandy

Zelňačka tety Vandy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • TerezaJ. | 20. 9. 2011 21:08

    "Střapačky" je tak otrasný pojem, že už horší ani byť nemôže :-D :-D :-D Čo je to pre vás nie je podstatné, podstatné je, čo je to pre Slováka. A u nás sa pojmom halušky neoznačujú len halušky zo zemiakového cesta alen s bryndzou, pretože presne tie isté halušky sa miešajú aj s kapustou, kyslou kapustou, tvarohom...a pojmom halušky sa po celom Slovensku označujú aj iné tvarom podobné noky. Ale vôbec to nesúvisí so zemepisnou polohou, ale s tým, čo sa s tými haluškami deje ďalej. Ak majú byť s kapustou, tak to budú zemiakové všade na Slovensku, ak sa smažia, tak budú z krupice, alebo kysnuté, alebo aj z tvarohu. A noky sú zase čosi úplne iné :-D :-D :-D

  • MUZEOLOG
    MUZEOLOG | 20. 9. 2011 11:04

    Slovenské halušky - jsou gurmánský pojem spojený se slovenskou kuchyní. Jejich postup přípravy se na v této zemi dědil z generace na generaci. To je také důvod, proč se zde setkáváme v různých lokalitách s odlišnou recepturou pokrmu. Někde je připravují z mouky (jako naše noky), jinde převažuje kombinace nejčastěji polohrubé mouky a syrových brambor v poměru 1 : 3 až 1 : 1 hmot. Na potulkách Slovenskem můžeme narazit i na jejich kynutou variantu nebo smažené halušky z krupice. Tento tradiční pokrm vycházel z místně dostupných surovin - na jihu byly vařeny z mouky a v horských oblastech nebo tam, kde byla mouka drahá bylo těsto nastaveno brambory. Pro mně se pokrm "slovenské halušky" spojuje výhradně s brynzou. Pokud jsou podávány se zelím jsou to pro mně již střapačky, podávají-li se s houbami, koprem, kousky uzeného dostávají se do kategorie nočků. zdroj: http://dadalovakucharka.cz/kne/kneh.html

  • MUZEOLOG
    MUZEOLOG | 20. 9. 2011 11:04

    Slovenské halušky - jsou gurmánský pojem spojený se slovenskou kuchyní. Jejich postup přípravy se na v této zemi dědil z generace na generaci. To je také důvod, proč se zde setkáváme v různých lokalitách s odlišnou recepturou pokrmu. Někde je připravují z mouky (jako naše noky), jinde převažuje kombinace nejčastěji polohrubé mouky a syrových brambor v poměru 1 : 3 až 1 : 1 hmot. Na potulkách Slovenskem můžeme narazit i na jejich kynutou variantu nebo smažené halušky z krupice. Tento tradiční pokrm vycházel z místně dostupných surovin - na jihu byly vařeny z mouky a v horských oblastech nebo tam, kde byla mouka drahá bylo těsto nastaveno brambory. Pro mně se pokrm "slovenské halušky" spojuje výhradně s brynzou. Pokud jsou podávány se zelím jsou to pro mně již střapačky, podávají-li se s houbami, koprem, kousky uzeného dostávají se do kategorie nočků. zdroj: http://dadalovakucharka.cz/kne/kneh.html

  • yvouch | 18. 9. 2011 10:16

    Já teda nevím, ale označení halušky asi nebude to pravé. Halušky jsou z brambor ne? Tohle jsou prostě noky. :-\

  • Jana V. | 2. 1. 2007 08:11

    Zkuste polít rozpuštěným máslem a posypat strouhaným uzeným sýrem.

  • Liba | 30. 12. 2005 21:08

    Nemá to chybu. Výborné. Manžel měl k večeru chuť na halušky, v našem malém obchůdku však neměli suroviny na naše klasické halušky se zelím a balkánským sýrem, tak jsme vyzkoušeli tyto špenátové. Byli jsme oba nadšeni. Zase nový recept do sbírky.

  • Kuchařka on-line | 2. 5. 2005 15:12

    Název byl doplněn.

  • FOVB | 25. 4. 2005 20:17

    Máte pravdu, Lidko, slovo "špenátové" v názvu opravdu chybí! Tímto prosím administrátory, pokud si najdou chvilku, aby byli tak hodní a název doplnili. Děkuji!

  • Jana Pavelková | 20. 4. 2005 13:05

    Špenát necedím. Když jej rozmrazím, tak jej stisknu mezi dvěma plochými talíří - tak z něj dostanu přebytečnou vodu. Je to rychlejší a funguje to.

  • Lidka Kábrtová | 2. 4. 2005 16:14

    Já jen glosu. Nedalo by se do názvu receptu napsat, že je to ze špenátu? Takhle se to nedá najít vyhledávačem a spoustě milovníků špenátů unikne zajímavý recept :-)).

  • FOVB | 9. 3. 2005 20:33

    Ano, špenátový protlak. Právě u něj je problém, že po rozmrazení obsahuje spoustu vody, která by - nesceděná - udělala z těsta rozpadající se kaši. Pokud nemáte špenát ráda, udělejte půlku se špenátem a druhou bez - jednoduše špenát vypustíte a nahradíte stejným množstvím mouky. Přeji dobrou chuť!

  • Lenka | 5. 3. 2005 09:42

    Prosím Vás, myslí se tím špenátem špenátový protlak? Špenát sice moc nemusím, ale přítel ho má rád, tak bych to ráda zkusila. Děkuji za odpověď.

  • Natalia Grossova | 3. 3. 2005 09:42

    vynikajici chut, opet neco nove! S manzelem spenat milujeme a tentokrat jsme si opravdu nechali chutnat!! Dekujeme teto Verocko!:)Mozna bych jeste dodala, ze do te nivove omacky je dobre pridat spetku pepru

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Polohrubá mouka Šlehačka Špenát Sůl Šunka Sýr Niva Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nejlepší makovec

Nejlepší makovec

Buchta alá medovník

Buchta alá medovník

Plněné linecké košíčky

Plněné linecké košíčky

Mandarinková mňamka

Mandarinková mňamka

Rýže se zelím a mletým masem

Rýže se zelím a mletým masem

Jemná hrachová kaše

Jemná hrachová kaše

Nadýchané americké lívance

Nadýchané americké lívance

Zeleninový salát s domácí zálivkou

Zeleninový salát s domácí zálivkou

(nejen) Cuketové špízy

(nejen) Cuketové špízy

Doporučujeme

300 minut
Rolovaná krkovice à la porchetta

Rolovaná krkovice à la porchetta

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

30
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
16
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
15
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
15
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…
15
Zapečené chlebíčky - rychlá večeře
Zapečené chlebíčky -…

Zajímavé články

Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
AHA.cz Bujará oslava Filipa Turka ve Varech: Slavil jako filmová hvězda

Bujará oslava Filipa Turka ve Varech: Slavil jako filmová hvězda

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Napínavý sedmý díl Zrádců: Drsná pohřební mise a konec dalšího zrádce!

Napínavý sedmý díl Zrádců: Drsná pohřební mise a konec dalšího zrádce!

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

  • Recepty.cz
  • Špenátové halušky tety Vieročky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact