• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Špenátové halušky tety Vieročky
Napište svůj komentář k receptu

Špenátové halušky tety Vieročky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špenátové halušky tety Vieročky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • polohrubá mouka
    • vejce
    • špenát
    • sýr niva
    • šlehačka
    • šunka
    • sůl
    • voda

Postup přípravy receptu

1
Halušky: smícháme jedno vejce, 150 g polohrubé mouky a 150 g špenátu (pozor, dobře scedit vodu!) a špetku soli. Kdo nemá rád špenát, jednoduše přidá k vejci 300 g mouky. Do směsi dle potřeby dolejeme trochu vody.
2
Takto připravené těsto ukrajujeme po malých kouscích do vařící vody. Jakmile vyplavou kousky na povrch, jsou halušky hotovy.
3
<BR>Omáčka: nivu utřeme se šlehačkou a nadrobno nakrájenou šunkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špenátové halušky s krůtími kostkami a omáčkou

Špenátové halušky s krůtími kostkami…

Selské halušky špenátové

Selské halušky špenátové

Zelňačka tety Vandy

Zelňačka tety Vandy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • TerezaJ. | 20. 9. 2011 21:08

    "Střapačky" je tak otrasný pojem, že už horší ani byť nemôže :-D :-D :-D Čo je to pre vás nie je podstatné, podstatné je, čo je to pre Slováka. A u nás sa pojmom halušky neoznačujú len halušky zo zemiakového cesta alen s bryndzou, pretože presne tie isté halušky sa miešajú aj s kapustou, kyslou kapustou, tvarohom...a pojmom halušky sa po celom Slovensku označujú aj iné tvarom podobné noky. Ale vôbec to nesúvisí so zemepisnou polohou, ale s tým, čo sa s tými haluškami deje ďalej. Ak majú byť s kapustou, tak to budú zemiakové všade na Slovensku, ak sa smažia, tak budú z krupice, alebo kysnuté, alebo aj z tvarohu. A noky sú zase čosi úplne iné :-D :-D :-D

  • MUZEOLOG
    MUZEOLOG | 20. 9. 2011 11:04

    Slovenské halušky - jsou gurmánský pojem spojený se slovenskou kuchyní. Jejich postup přípravy se na v této zemi dědil z generace na generaci. To je také důvod, proč se zde setkáváme v různých lokalitách s odlišnou recepturou pokrmu. Někde je připravují z mouky (jako naše noky), jinde převažuje kombinace nejčastěji polohrubé mouky a syrových brambor v poměru 1 : 3 až 1 : 1 hmot. Na potulkách Slovenskem můžeme narazit i na jejich kynutou variantu nebo smažené halušky z krupice. Tento tradiční pokrm vycházel z místně dostupných surovin - na jihu byly vařeny z mouky a v horských oblastech nebo tam, kde byla mouka drahá bylo těsto nastaveno brambory. Pro mně se pokrm "slovenské halušky" spojuje výhradně s brynzou. Pokud jsou podávány se zelím jsou to pro mně již střapačky, podávají-li se s houbami, koprem, kousky uzeného dostávají se do kategorie nočků. zdroj: http://dadalovakucharka.cz/kne/kneh.html

  • MUZEOLOG
    MUZEOLOG | 20. 9. 2011 11:04

    Slovenské halušky - jsou gurmánský pojem spojený se slovenskou kuchyní. Jejich postup přípravy se na v této zemi dědil z generace na generaci. To je také důvod, proč se zde setkáváme v různých lokalitách s odlišnou recepturou pokrmu. Někde je připravují z mouky (jako naše noky), jinde převažuje kombinace nejčastěji polohrubé mouky a syrových brambor v poměru 1 : 3 až 1 : 1 hmot. Na potulkách Slovenskem můžeme narazit i na jejich kynutou variantu nebo smažené halušky z krupice. Tento tradiční pokrm vycházel z místně dostupných surovin - na jihu byly vařeny z mouky a v horských oblastech nebo tam, kde byla mouka drahá bylo těsto nastaveno brambory. Pro mně se pokrm "slovenské halušky" spojuje výhradně s brynzou. Pokud jsou podávány se zelím jsou to pro mně již střapačky, podávají-li se s houbami, koprem, kousky uzeného dostávají se do kategorie nočků. zdroj: http://dadalovakucharka.cz/kne/kneh.html

  • yvouch | 18. 9. 2011 10:16

    Já teda nevím, ale označení halušky asi nebude to pravé. Halušky jsou z brambor ne? Tohle jsou prostě noky. :-\

  • Jana V. | 2. 1. 2007 08:11

    Zkuste polít rozpuštěným máslem a posypat strouhaným uzeným sýrem.

  • Liba | 30. 12. 2005 21:08

    Nemá to chybu. Výborné. Manžel měl k večeru chuť na halušky, v našem malém obchůdku však neměli suroviny na naše klasické halušky se zelím a balkánským sýrem, tak jsme vyzkoušeli tyto špenátové. Byli jsme oba nadšeni. Zase nový recept do sbírky.

  • Kuchařka on-line | 2. 5. 2005 15:12

    Název byl doplněn.

  • FOVB | 25. 4. 2005 20:17

    Máte pravdu, Lidko, slovo "špenátové" v názvu opravdu chybí! Tímto prosím administrátory, pokud si najdou chvilku, aby byli tak hodní a název doplnili. Děkuji!

  • Jana Pavelková | 20. 4. 2005 13:05

    Špenát necedím. Když jej rozmrazím, tak jej stisknu mezi dvěma plochými talíří - tak z něj dostanu přebytečnou vodu. Je to rychlejší a funguje to.

  • Lidka Kábrtová | 2. 4. 2005 16:14

    Já jen glosu. Nedalo by se do názvu receptu napsat, že je to ze špenátu? Takhle se to nedá najít vyhledávačem a spoustě milovníků špenátů unikne zajímavý recept :-)).

  • FOVB | 9. 3. 2005 20:33

    Ano, špenátový protlak. Právě u něj je problém, že po rozmrazení obsahuje spoustu vody, která by - nesceděná - udělala z těsta rozpadající se kaši. Pokud nemáte špenát ráda, udělejte půlku se špenátem a druhou bez - jednoduše špenát vypustíte a nahradíte stejným množstvím mouky. Přeji dobrou chuť!

  • Lenka | 5. 3. 2005 09:42

    Prosím Vás, myslí se tím špenátem špenátový protlak? Špenát sice moc nemusím, ale přítel ho má rád, tak bych to ráda zkusila. Děkuji za odpověď.

  • Natalia Grossova | 3. 3. 2005 09:42

    vynikajici chut, opet neco nove! S manzelem spenat milujeme a tentokrat jsme si opravdu nechali chutnat!! Dekujeme teto Verocko!:)Mozna bych jeste dodala, ze do te nivove omacky je dobre pridat spetku pepru

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Polohrubá mouka Šlehačka Špenát Sůl Šunka Sýr Niva Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelenina v pánvi

Zelenina v pánvi

Meruňkové knedlíky po lechtalsku

Meruňkové knedlíky po lechtalsku

Bramborové placky

Bramborové placky

Tvarohový mřížkový koláč II.

Tvarohový mřížkový koláč II.

Hrníčková bábovka s ořechy, kávou a kokosem

Hrníčková bábovka s ořechy, kávou a…

Ryba s těstovinami

Ryba s těstovinami

Kuřecí ragú se žampiony

Kuřecí ragú se žampiony

Švestkový rozvar (marmeláda) na koláče, vdolky, do buchet...

Švestkový rozvar (marmeláda) na…

Trhané vepřové

Trhané vepřové

Doporučujeme

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

20 minut
Pizza Margherita

Pizza Margherita

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

30 minut
Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O.D.

Jihočeská kulajda podle časopisu F.O…

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

20 minut
Jahodový cheesecake do skleničky

Jahodový cheesecake do skleničky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

40 minut
Sněhová roláda

Sněhová roláda

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

Poslední sledované recepty

61
Výborný dresing
Výborný dresing
53
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
46
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…
42
Hlávkový salát s cibulí a ředkvičkami
Hlávkový salát s cibulí…
27
Nealkoholický punč
Nealkoholický punč

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Večeře bez masa, které budou chutnat i zapřisáhlým masožravcům
Od pondělí do pátku: Večeře bez masa, které budou…
Superpotravina týdne: Třešně. 5 dobrých důvodů, proč si je dát právě teď, plus skvělé recepty
Superpotravina týdne: Třešně. 5 dobrých důvodů,…
Smoothie na hubnutí? Vyberte si správně a kila poletí dolů
Smoothie na hubnutí? Vyberte si správně a kila…
Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého favorita a přivítejte léto se sladkou noblesou
Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého…
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré a bez kalorií!
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré…
AHA.cz Tajná večeře Douglase s Gottovou! Ochranka promluvila

Tajná večeře Douglase s Gottovou! Ochranka promluvila

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Farma Česko odhaluje soutěžící: Mary z Bachelora i finalistka drsné show Survivor!

Farma Česko odhaluje soutěžící: Mary z Bachelora i finalistka drsné show Survivor!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Meghan odhalila soukromé fotky rodiny: Harry vás doslova dojme!

Meghan odhalila soukromé fotky rodiny: Harry vás doslova dojme!

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy 7 jmen, jejichž nositelky patří mezi největší svůdnice. Tyto ženy působí na muže jako magnet!

7 jmen, jejichž nositelky patří mezi největší svůdnice. Tyto ženy působí na muže jako magnet!

  • Recepty.cz
  • Špenátové halušky tety Vieročky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact