Krůtí maso naklepeme, pokrájíme na maličké kostky, osolíme, lehounce opepříme a dáme opéct na trochu másla.
2
Po opečení zaprášíme polohrubou moukou, podlijeme trochou vody a přidáme smetanu, strouhanou nivu a česnek. Podle potřeby podlijeme vodou a povaříme, případně dosolíme.
3
Na halušky rozmrazíme špenát a vymačkáme z něj veškerou vodu.
4
Přidáme mouku, vejce, trošku soli a podle potřeby trochu vody, aby vzniklo tužší těsto. Lžičkou děláme malé halušky a vhazujeme do osolené vařící vody.
jeto strasne viborni chutnalasemto a strasne moc to mastylo dekuji za napat :-)) :-) ;-) 8-)
Alena Tarabová
|6. 9. 2006 08:39
Určitě dobře a dejte hned vědět!
Lidka Kábrtová
|5. 9. 2006 17:07
Aleno, moc děkuju za všechny experimenty...chystám se zkusit slaný špenátový koláč, tak uvidím, jak dopadnu.
Lucka
|14. 7. 2006 19:24
skvělý!
Alena Tarabová
|5. 7. 2006 17:36
Lidko, tak na záhoně už nemám ani lupen špenátu, ale poslední pokus myslím není k zahození. Původní verzi s vyšlehaným sněhem jsem ještě vyzkoušela s polovinou sáčku prášku do pečiva a jen nechala přejít varem, když halušky vyplavaly hned jsem je slila a propláchla, byly krásně nadýchané, na uvedené ingredience jsem použila jen 50 ml vody.
Lidka Kábrtová
|4. 7. 2006 13:54
Kamilo, klidně k tomu udělejte těstoviny.
Kamila
|1. 7. 2006 18:27
Se špenátovými haluškami jsem u rodiny moc neuspěla,ale omáčka s masem byla suprovní,přímo k ,,sežrání".Musím vymyslet jinou přílohu.Dík za skvělý recept.
Lidka Kábrtová
|8. 6. 2006 15:49
Aleno, já se rozhodně zlobit nebudu :-).
Alena Tarabová
|8. 6. 2006 15:23
I já ještě popřemýšlím, nic není tak dokonalé, aby to nemohlo být ještě dokonalejší.
Lidka Kábrtová
|8. 6. 2006 15:11
Aleno, Vy jste "ďábel"! :-). Takhle rychle to zvládnout...Ale já slibuju, že ještě mozkově popracujua dovymyslím to...
Alena Tarabová
|8. 6. 2006 14:44
Tak jsem zkusila versi s vyšlehaným sněhem, čerstvým špenátem (nechtěla jsem čekat až rozmrzne), očesala záhon, spařila, uvařila. Polovinu jsem vykrajovala lžičkou, ale pak mi došla trpělivost a vzala jsem druhou polovinu těsta přes síto na halušky. Nevím, moc nadýchané nebyly, ale jsou dobré. Tak mě napadá co přidat do mouky kypřící prášek? A v kombinaci s masovou směsí nemají chybu. Opravdu je to moc dobré, Lidko. Dávám 1! Špenát můžu na všechny způsoby.
Jaroslava Oumarová
|8. 6. 2006 10:22
Lidko, tak potom napište, jak jste dopadla:-)
Lidka Kábrtová
|8. 6. 2006 10:18
Dámy, ještě chci vyzkoušet, co by to udělalo, když bych tam nacpala (myšleno do halušek) dva žloutky a sníh z bílků - zdy by byly nadýchanější. Ale ještě jsem to nestihla.
Jana Kutačová
|8. 6. 2006 10:11
Lidko,já mám díky takovým receptům poslintanou klávesnici.Zní to fantasticky...:o)
ELA
|8. 6. 2006 10:05
jupííí, špenát, krůta, halušky!! :))
Jaroslava Oumarová
|8. 6. 2006 09:55
Přidávám se k všeobecnému jásotu:-))))))
Airan
|8. 6. 2006 09:51
Lidko, i mne ten recept potesil:-)) Diky.
Lidka Kábrtová
|8. 6. 2006 09:48
Jano, já si říkala, že špenátem Vás potěším:-). Lidka