• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Špenátové halušky s krůtími kostkami a omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Špenátové halušky s krůtími kostkami a omáčkou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špenátové halušky s krůtími kostkami a omáčkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Halušky
    • 300
      g špenát
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 2
      ks vejce
    • 2
      lžička sůl
  • Omáčka
    • 100
      g sýr niva
    • 1
      dl smetana
    • 2
      lžíce polohrubá mouka
    • 2
      stroužek česnek
    • 400
      g krůtí maso
    • 2
      lžíce máslo

Postup přípravy receptu

1
Krůtí maso naklepeme, pokrájíme na maličké kostky, osolíme, lehounce opepříme a dáme opéct na trochu másla.
2
Po opečení zaprášíme polohrubou moukou, podlijeme trochou vody a přidáme smetanu, strouhanou nivu a česnek. Podle potřeby podlijeme vodou a povaříme, případně dosolíme.
3
Na halušky rozmrazíme špenát a vymačkáme z něj veškerou vodu.
4
Přidáme mouku, vejce, trošku soli a podle potřeby trochu vody, aby vzniklo tužší těsto. Lžičkou děláme malé halušky a vhazujeme do osolené vařící vody.
5
Jakmile halušky vyplavou, jsou hotové.
6
Podáváme s masem a sýrovou omáčkou z nivy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zeleninový kuskus s gyros kostkami

Zeleninový kuskus s gyros kostkami

Kokosové kari s krůtími prsíčky

Kokosové kari s krůtími prsíčky

Mačkané batáty s krůtími řízky a lehkým salátkem

Mačkané batáty s krůtími řízky a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Krinďa
    Krinďa | 11. 3. 2013 15:34

    Moc dobré...

  • Franceska Mendes | 24. 11. 2011 16:46

    jeto strasne viborni chutnalasemto a strasne moc to mastylo dekuji za napat :-)) :-) ;-) 8-)

  • Alena Tarabová | 6. 9. 2006 08:39

    Určitě dobře a dejte hned vědět!

  • Lidka Kábrtová | 5. 9. 2006 17:07

    Aleno, moc děkuju za všechny experimenty...chystám se zkusit slaný špenátový koláč, tak uvidím, jak dopadnu.

  • Lucka | 14. 7. 2006 19:24

    skvělý!

  • Alena Tarabová | 5. 7. 2006 17:36

    Lidko, tak na záhoně už nemám ani lupen špenátu, ale poslední pokus myslím není k zahození. Původní verzi s vyšlehaným sněhem jsem ještě vyzkoušela s polovinou sáčku prášku do pečiva a jen nechala přejít varem, když halušky vyplavaly hned jsem je slila a propláchla, byly krásně nadýchané, na uvedené ingredience jsem použila jen 50 ml vody.

  • Lidka Kábrtová | 4. 7. 2006 13:54

    Kamilo, klidně k tomu udělejte těstoviny.

  • Kamila | 1. 7. 2006 18:27

    Se špenátovými haluškami jsem u rodiny moc neuspěla,ale omáčka s masem byla suprovní,přímo k ,,sežrání".Musím vymyslet jinou přílohu.Dík za skvělý recept.

  • Lidka Kábrtová | 8. 6. 2006 15:49

    Aleno, já se rozhodně zlobit nebudu :-).

  • Alena Tarabová | 8. 6. 2006 15:23

    I já ještě popřemýšlím, nic není tak dokonalé, aby to nemohlo být ještě dokonalejší.

  • Lidka Kábrtová | 8. 6. 2006 15:11

    Aleno, Vy jste "ďábel"! :-). Takhle rychle to zvládnout...Ale já slibuju, že ještě mozkově popracujua dovymyslím to...

  • Alena Tarabová | 8. 6. 2006 14:44

    Tak jsem zkusila versi s vyšlehaným sněhem, čerstvým špenátem (nechtěla jsem čekat až rozmrzne), očesala záhon, spařila, uvařila. Polovinu jsem vykrajovala lžičkou, ale pak mi došla trpělivost a vzala jsem druhou polovinu těsta přes síto na halušky. Nevím, moc nadýchané nebyly, ale jsou dobré. Tak mě napadá co přidat do mouky kypřící prášek? A v kombinaci s masovou směsí nemají chybu. Opravdu je to moc dobré, Lidko. Dávám 1! Špenát můžu na všechny způsoby.

  • Jaroslava Oumarová | 8. 6. 2006 10:22

    Lidko, tak potom napište, jak jste dopadla:-)

  • Lidka Kábrtová | 8. 6. 2006 10:18

    Dámy, ještě chci vyzkoušet, co by to udělalo, když bych tam nacpala (myšleno do halušek) dva žloutky a sníh z bílků - zdy by byly nadýchanější. Ale ještě jsem to nestihla.

  • Jana Kutačová | 8. 6. 2006 10:11

    Lidko,já mám díky takovým receptům poslintanou klávesnici.Zní to fantasticky...:o)

  • ELA | 8. 6. 2006 10:05

    jupííí, špenát, krůta, halušky!! :))

  • Jaroslava Oumarová | 8. 6. 2006 09:55

    Přidávám se k všeobecnému jásotu:-))))))

  • Airan | 8. 6. 2006 09:51

    Lidko, i mne ten recept potesil:-)) Diky.

  • Lidka Kábrtová | 8. 6. 2006 09:48

    Jano, já si říkala, že špenátem Vás potěším:-). Lidka

  • Jana Kutačová | 8. 6. 2006 09:41

    Tak to je přesně podle mého gusta..mňamka..o))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Pokrmy Drůbeží Z mouky/obilovin Oběd Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Krůtí maso Máslo Polohrubá mouka Smetana Špenát Sůl Sýr Niva Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Perník II.

Perník II.

Smažený sýr bez smažení

Smažený sýr bez smažení

Meruňkovo-angreštová marmeláda

Meruňkovo-angreštová marmeláda

Francouzský hruškový koláč

Francouzský hruškový koláč

Berušky

Berušky

Košíčky s ořechovou náplní

Košíčky s ořechovou náplní

Kuřecí prsa na citronu

Kuřecí prsa na citronu

Buchta Margotka

Buchta Margotka

Jablkový páj

Jablkový páj

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

75
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
57
Broskvové šátečky
Broskvové šátečky
43
Jablečné / Hruškové kynuté knedlíky
Jablečné / Hruškové…
40
(ne)Kynutý závin podle Lidušky
(ne)Kynutý závin podle…
26
Chilli papričky
Chilli papričky

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Carmen Mayerová o životě s Petrem Kostkou: Přiznala bouře v manželství!

Carmen Mayerová o životě s Petrem Kostkou: Přiznala bouře v manželství!

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Další doporučené recepty:

Špenátová velikonoční nádivka bez masa
Špenátová velikonoční nádivka bez masa
Špenátové balíčky
Špenátové balíčky
Špenátové brambory - příloha
Špenátové brambory - příloha
Špenátové holandské koule
Špenátové holandské koule
špenátové hvězdy z listového těsta
špenátové hvězdy z listového těsta
Špenátové kuře (králík)
Špenátové kuře (králík)
  • Recepty.cz
  • Špenátové halušky s krůtími kostkami a omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact