• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Špenátové brambory - příloha
Napište svůj komentář k receptu

Špenátové brambory - příloha

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 25
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špenátové brambory - příloha
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g vařené brambory ve slupce-nejlépe ranné
    • 200
      g špenát -čerstvý
    • 50
      g máslo
    • sůl a pepř
    • 1
      stroužek česnek (nemusí být)

Postup přípravy receptu

1
Nové brambory necháme se slupkou,staré můžeme oloupat. Uvařené menší brambory opečeme na přepuštěném másle dozlatova, přidáme očištěný, osušený čerstvý špenát, promícháme,osolíme a opepříme. Před přidáním špenátu můžeme dochutit nasekaným stroužkem česneku.
2
Podáváme jako přílohu k masu nebo jako vegetariánský pokrm.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Brambory na paprice jako příloha

Brambory na paprice jako příloha

Hubnoucí brambory - salát nebo příloha

Hubnoucí brambory - salát nebo příloha

Špenátové kuře (králík)

Špenátové kuře (králík)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Blanka | 21. 4. 2017 16:31

    Fakt výborný :))

  • Lucie | 5. 8. 2016 07:34

    Skvělé!! :-* Mohla bych je pořád.

  • Eliška Barešová | 29. 5. 2014 12:19

    Ježíš lidičky, to byla lahůdka! Potřebovala jsem zdělat tašku starých brambor, takže jsem je po uvaření oloupala, z části udělala do foroty do mrazáku bramborové knedlíky a ten zbytek upravila podle receptu. Jen jsem je místo na pánvičku, protože jich byla hromada šupla upíct do trouby a špenát přelila nejdřív vařící vodou, protože čerstvého lupení v takovém množství byla taky hromada a česnek na ně padl celý. Pak jsme si sedli nad pekáč, každý popad vidličku a bylo.

  • Jana | 31. 5. 2013 08:30

    Výborná večeře a česnek nevynechávejte,je tam výborný.

  • Bětka | 4. 5. 2012 10:41

    Moc mi chutnají a dělám si je docela často a bez masa.

  • Prudková | 19. 12. 2011 19:32

    Použila jsem zmražené listy špenátu, podávala k masovým jehlám a byla to lahůdka. Dovedla bych si je také představit jako samotné jídlo.

  • Markéta | 12. 10. 2011 10:23

    Konečně jsem je vyzkoušela a byly dobré. Nedávala jsem je jako přílohu ale jen tak.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Zdravě i chutně Přílohy Zelenina Brambory Bezmasá jídla Oběd Večeře Smažení Vegetariáni Velikonoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Máslo Špenát Sůl Vařené brambory
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapustové závitky

Kapustové závitky

Pestrý zeleninový kotlík

Pestrý zeleninový kotlík

Vepřové kotlety v šunkové omáčce

Vepřové kotlety v šunkové omáčce

Pikantní dresing 1 2 3 4 5

Pikantní dresing 1 2 3 4 5

Salát se švýcarským dresinkem

Salát se švýcarským dresinkem

Jednoduché bramborovo-rohlíkové knedlíky

Jednoduché bramborovo-rohlíkové…

Krkovička po cigánsku

Krkovička po cigánsku

Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)

Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)

Těstoviny se špenátem a kuřecím masem

Těstoviny se špenátem a kuřecím masem

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

85
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
70
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
66
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
59
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
39
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Špenátová pomazánka
Špenátová pomazánka
Špenátová velikonoční nádivka bez masa
Špenátová velikonoční nádivka bez masa
Špenátové balíčky
Špenátové balíčky
Špenátové halušky s krůtími kostkami a omáčkou
Špenátové halušky s krůtími kostkami a…
Špenátové holandské koule
Špenátové holandské koule
špenátové hvězdy z listového těsta
špenátové hvězdy z listového těsta
  • Recepty.cz
  • Špenátové brambory - příloha
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact