Nové brambory necháme se slupkou,staré můžeme oloupat. Uvařené menší brambory opečeme na přepuštěném másle dozlatova, přidáme očištěný, osušený čerstvý špenát, promícháme,osolíme a opepříme. Před přidáním špenátu můžeme dochutit nasekaným stroužkem česneku.
2
Podáváme jako přílohu k masu nebo jako vegetariánský pokrm.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Blanka
|21. 4. 2017 16:31
Fakt výborný )
Lucie
|5. 8. 2016 07:34
Skvělé!! :-* Mohla bych je pořád.
Eliška Barešová
|29. 5. 2014 12:19
Ježíš lidičky, to byla lahůdka! Potřebovala jsem zdělat tašku starých brambor, takže jsem je po uvaření oloupala, z části udělala do foroty do mrazáku bramborové knedlíky a ten zbytek upravila podle receptu. Jen jsem je místo na pánvičku, protože jich byla hromada šupla upíct do trouby a špenát přelila nejdřív vařící vodou, protože čerstvého lupení v takovém množství byla taky hromada a česnek na ně padl celý. Pak jsme si sedli nad pekáč, každý popad vidličku a bylo.
Jana
|31. 5. 2013 08:30
Výborná večeře a česnek nevynechávejte,je tam výborný.
Bětka
|4. 5. 2012 10:41
Moc mi chutnají a dělám si je docela často a bez masa.
Prudková
|19. 12. 2011 19:32
Použila jsem zmražené listy špenátu, podávala k masovým jehlám a byla to lahůdka. Dovedla bych si je také představit jako samotné jídlo.
Markéta
|12. 10. 2011 10:23
Konečně jsem je vyzkoušela a byly dobré. Nedávala jsem je jako přílohu ale jen tak.