• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Špenátová roláda (Francie)
Napište svůj komentář k receptu

Špenátová roláda (Francie)

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špenátová roláda (Francie)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 1
      špenátový protlak
    • 4
      stroužek česnek
    • 4
      lžíce krupice nebo hrubé mouky
    • 3
      ks vejce
    • prášek do pečiva
    • sůl
    • pečící papír
  • Náplň
    • 4
      ks vejce
    • 3
      ks cibule
    • slanina
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 1
      ks kapie

Postup přípravy receptu

1
Špenátový protlak necháme rozmrazit a zastudena do něj vmícháme třený česnek, sůl, krupici nebo mouku, prášek do pečiva, 3 žloutky a nakonec opatrně ze 3 bílků ušlehaný sníh. Těsto by mělo být lité, proto podle potřeby upravíme hustotu moukou nebo mlékem, ale nebude to třeba. Nalijeme těsto na plech, kam jsme rozprostřeli máslem a moukou vymazaný pečící papír (možná se papír mazat nemusí, ale mě se jinak vždycky neoddělitelně přilepil). Dáme péci do trouby asi na 15-20 minut. Upečené těsto ještě horké zavineme do tvaru rolády pomocí pečícího papíru a pak papír odstraníme od těsta.
2
Během pečení si připravíme náplň. Na slanině zpěníme cibuli, vmícháme vejce a umícháme řidší míchanici. Přidáme sůl, pepř, zakysanou smetanu, dále na kostičky kapii nebo jinou barevnou zeleninu a odstavíme z ohně. Náplní potřeme roládu a zavineme. Roládu zabalíme do alobalu a necháme uležet do druhého dne.
3
Můžeme podávat teplé přelité nějakou sýrovou nebo žampionovou omáčkou, nebo chutná výborně jen tak studena a bez dalšího doplňku.
4
Náplň můžeme obměnit, ale pozor na výrazné kořenění náplně, jinak přehluší špenátovou chuť těsta.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí stehna z Francie

Kuřecí stehna z Francie

Slavnostní špenátová roláda s lososem

Slavnostní špenátová roláda s lososem

Špenátová polévka s krutony

Špenátová polévka s krutony

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Nejlepší dezerty
Chuťovky Moučníky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Dobrůtka Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Kapie Krupice Pečící papír Pepř mletý Prášek do pečiva Slanina Špenátový protlak Sůl Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborové pusinky (1922)

Bramborové pusinky (1922)

Hodslavská řezanka

Hodslavská řezanka

Žampionový salát pro mlsné

Žampionový salát pro mlsné

Domací houstičky

Domací houstičky

Výborný kuřecí salát II.

Výborný kuřecí salát II.

Majolková krkovička se sýrem

Majolková krkovička se sýrem

Brokolicovo-cuketová krémová polévka

Brokolicovo-cuketová krémová polévka

Borůvkový dort

Borůvkový dort

Fazole z konzervy

Fazole z konzervy

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

46
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…
35
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
33
Brokolicové těstoviny
Brokolicové těstoviny
31
Uzená krkovice s lepenicí s kysaným zelím
Uzená krkovice s…
27
Ztracená vejce se šunkou
Ztracená vejce se šunkou

Zajímavé články

Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
AHA.cz A je to venku! Pravda o konci Rolins s Nedvědem a opuštěném domově

A je to venku! Pravda o konci Rolins s Nedvědem a opuštěném domově

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Štěstí herce Gránského: Čeká druhého potomka!

Štěstí herce Gránského: Čeká druhého potomka!

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

  • Recepty.cz
  • Špenátová roláda (Francie)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact