• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Špenátová roláda (Francie)
Napište svůj komentář k receptu

Špenátová roláda (Francie)

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špenátová roláda (Francie)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 1
      špenátový protlak
    • 4
      stroužek česnek
    • 4
      lžíce krupice nebo hrubé mouky
    • 3
      ks vejce
    • prášek do pečiva
    • sůl
    • pečící papír
  • Náplň
    • 4
      ks vejce
    • 3
      ks cibule
    • slanina
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 1
      ks kapie

Postup přípravy receptu

1
Špenátový protlak necháme rozmrazit a zastudena do něj vmícháme třený česnek, sůl, krupici nebo mouku, prášek do pečiva, 3 žloutky a nakonec opatrně ze 3 bílků ušlehaný sníh. Těsto by mělo být lité, proto podle potřeby upravíme hustotu moukou nebo mlékem, ale nebude to třeba. Nalijeme těsto na plech, kam jsme rozprostřeli máslem a moukou vymazaný pečící papír (možná se papír mazat nemusí, ale mě se jinak vždycky neoddělitelně přilepil). Dáme péci do trouby asi na 15-20 minut. Upečené těsto ještě horké zavineme do tvaru rolády pomocí pečícího papíru a pak papír odstraníme od těsta.
2
Během pečení si připravíme náplň. Na slanině zpěníme cibuli, vmícháme vejce a umícháme řidší míchanici. Přidáme sůl, pepř, zakysanou smetanu, dále na kostičky kapii nebo jinou barevnou zeleninu a odstavíme z ohně. Náplní potřeme roládu a zavineme. Roládu zabalíme do alobalu a necháme uležet do druhého dne.
3
Můžeme podávat teplé přelité nějakou sýrovou nebo žampionovou omáčkou, nebo chutná výborně jen tak studena a bez dalšího doplňku.
4
Náplň můžeme obměnit, ale pozor na výrazné kořenění náplně, jinak přehluší špenátovou chuť těsta.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí stehna z Francie

Kuřecí stehna z Francie

Slavnostní špenátová roláda s lososem

Slavnostní špenátová roláda s lososem

Špenátová polévka s krutony

Špenátová polévka s krutony

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Nejlepší dezerty
Chuťovky Moučníky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Dobrůtka Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Kapie Krupice Pečící papír Pepř mletý Prášek do pečiva Slanina Špenátový protlak Sůl Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí čokoláda

Domácí čokoláda

Mazanec ze sušeného droždí

Mazanec ze sušeného droždí

Veganský indický sójový guláš

Veganský indický sójový guláš

Jahodová limonáda

Jahodová limonáda

Pudingovo-ovocný koláč

Pudingovo-ovocný koláč

Hlíva v těstíčku

Hlíva v těstíčku

Barevné hrnkové knedlíky

Barevné hrnkové knedlíky

Bezinkový džem (rosol) - květový

Bezinkový džem (rosol) - květový

Kuře „65“

Kuře „65“

Doporučujeme

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

46
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
36
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou
Kotlety s ořechy a…
35
Kořeněné sýrové tyčinky
Kořeněné sýrové tyčinky
33
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
32
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…

Zajímavé články

Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
AHA.cz Ztracený ztrapnil sám sebe! Na to fanoušci jen tak nezapomenou…

Ztracený ztrapnil sám sebe! Na to fanoušci jen tak nezapomenou…

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Nahá selfíčka hvězd aneb… Sexy hrátky se zrcátky!

Nahá selfíčka hvězd aneb… Sexy hrátky se zrcátky!

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy 4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

  • Recepty.cz
  • Špenátová roláda (Francie)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact