• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Špenátová polévka se ztraceným vejcem
Napište svůj komentář k receptu

Špenátová polévka se ztraceným vejcem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špenátová polévka se ztraceným vejcem
Špenátová polévka se ztraceným vejcem
Špenátová polévka se ztraceným vejcem
Špenátová polévka se ztraceným vejcem
Špenátová polévka se ztraceným vejcem
Špenátová polévka se ztraceným vejcem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Výborná polévka z čerstvého špenátu se ztraceným vejcem je skvělým obědem, který láká k zasednutí ke stolu jak svou úžasnou vůní, tak krásně zelenou barvou. Když ji navíc doplníte ztracenými vejci a křupavými krutony, dokonale vás zasytí a dodá potřebnou energii.

Suroviny

4 porce
    • 600
      g listový špenát
    • 3
      stroužek česnek
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 2
      lžička worcestrová omáčka
    • 1
      l zeleninový vývar
    • 1
      lžíce ocet
    • 4
      ks vejce
    • 300
      ml smetana 12%
    • sůl a pepř
    • krutony k podávání

Postup přípravy receptu

1
Špenát propláchněte a dobře osušte, česnek nakrájejte na tenké plátky. V hrnci rozehřejte olej a 1 minutu restujte česnek. Přidejte worcester a špenátové listy a za stálého míchání je nechte zavadnout, asi 2 minuty. Přilijte vývar a vařte 10 minut.

RADA: Jak snadno oloupat česnek?

2
Mezitím v rendlíku přiveďte k jemnému varu vodu s octem, uprostřed udělejte vír a jedno po druhém uvařte vejce, každé asi 3 minuty, vždy je opatrně vyjměte děrovanou lžící do samostatné misky.
3
Špenát rozmixujte tyčovým mixérem dohladka, vmíchejte smetanu, ochuťte solí a pepřem a už jen prohřejte. Polévku rozdělte do talířů, do každého přidejte vejce a podávejte s krutony.

RADA: Česnekové krutony

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kapustičková polévka

Kapustičková polévka

Špenátová polévka se smetanou

Špenátová polévka se smetanou

Hrstková polévka

Hrstková polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky FOOD
Vaření Restování Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Krutony Listový špenát Ocet Olivový olej Smetana 12% Sůl Vejce Worcestrová omáčka Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Babiččiny kotlety

Babiččiny kotlety

Cibulový koláč III.

Cibulový koláč III.

Bílá vosí hnízda (marcipánová chuť)

Bílá vosí hnízda (marcipánová chuť)

Cuketové placky II.

Cuketové placky II.

Banánový chlebíček bez másla - vláčný

Banánový chlebíček bez másla - vláčný

Chlebovky z žitné mouky (pro alergiky - bez pšenice, vajec, mléka)

Chlebovky z žitné mouky (pro alergiky…

Jablečné nebo hruškové pyré (rozvar) - kořeněný

Jablečné nebo hruškové pyré (rozvar) …

Polévka pho se zeleninovými nudlemi a jarní cibulkou

Polévka pho se zeleninovými nudlemi a…

Vinná klobása v bramboráku

Vinná klobása v bramboráku

Doporučujeme

40 minut
Meruňkové knedlíky z pařeného těsta

Meruňkové knedlíky z pařeného těsta

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

48
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
46
Dýňová tortila
Dýňová tortila
36
Máslové řízky
Máslové řízky
23
Cuketovo-brokolicový krém
Cuketovo-brokolicový krém
21
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…

Zajímavé články

Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si jednoduše zamilujete!
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si…
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend ideálním dezertem do vedra
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend…
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete natrhat
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je…
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a osvědčený postup!
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a…
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
AHA.cz Kuchařová po tahanicích s Brzobohatým: Dramatická změna vzhledu

Kuchařová po tahanicích s Brzobohatým: Dramatická změna vzhledu

Mimibazar Oblíbené evropské destinace: Připravte se na nová pravidla

Oblíbené evropské destinace: Připravte se na nová pravidla

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Módní souboj z Varů: Které hvězdy se utkaly ve výběru nejkrásnějších šatů?

Módní souboj z Varů: Které hvězdy se utkaly ve výběru nejkrásnějších šatů?

Ženy.cz Jak zvládnout nezávaznou konverzaci? Small talk láme ledy

Jak zvládnout nezávaznou konverzaci? Small talk láme ledy

Blesk.cz Suchánkova dcera Berenika: Odtajnila fotky z opulentní svatby!

Suchánkova dcera Berenika: Odtajnila fotky z opulentní svatby!

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Nejlepší léčivé rituály pro každé znamení zvěrokruhu. Co pomůže právě vám?

Nejlepší léčivé rituály pro každé znamení zvěrokruhu. Co pomůže právě vám?

Další doporučené recepty:

Špenátová polévka s krutony
Špenátová polévka s krutony
Špenátová polévka s pórkem
Špenátová polévka s pórkem
Špenátová polévka se smetanou
Špenátová polévka se smetanou
Špenátová polévka slavnostní
Špenátová polévka slavnostní
Špenátová pomazánka
Špenátová pomazánka
Špenátová velikonoční nádivka bez masa
Špenátová velikonoční nádivka bez masa
  • Recepty.cz
  • Špenátová polévka se ztraceným vejcem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact