Výborná polévka z čerstvého špenátu se ztraceným vejcem je skvělým obědem, který láká k zasednutí ke stolu jak svou úžasnou vůní, tak krásně zelenou barvou. Když ji navíc doplníte ztracenými vejci a křupavými krutony, dokonale vás zasytí a dodá potřebnou energii.
Špenát propláchněte a dobře osušte, česnek nakrájejte na tenké plátky.
V hrnci rozehřejte olej a 1 minutu restujte česnek. Přidejte worcester a špenátové listy a za stálého míchání je nechte zavadnout, asi 2 minuty. Přilijte vývar a vařte 10 minut.
Mezitím v rendlíku přiveďte k jemnému varu vodu s octem, uprostřed udělejte vír a jedno po druhém uvařte vejce, každé asi 3 minuty, vždy je opatrně vyjměte děrovanou lžící do samostatné misky.
3
Špenát rozmixujte tyčovým mixérem dohladka, vmíchejte smetanu, ochuťte solí a pepřem a už jen prohřejte. Polévku rozdělte do talířů, do každého přidejte vejce a podávejte s krutony.