• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Špenátová polévka se ztraceným vejcem
Napište svůj komentář k receptu

Špenátová polévka se ztraceným vejcem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špenátová polévka se ztraceným vejcem
Špenátová polévka se ztraceným vejcem
Špenátová polévka se ztraceným vejcem
Špenátová polévka se ztraceným vejcem
Špenátová polévka se ztraceným vejcem
Špenátová polévka se ztraceným vejcem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Výborná polévka z čerstvého špenátu se ztraceným vejcem je skvělým obědem, který láká k zasednutí ke stolu jak svou úžasnou vůní, tak krásně zelenou barvou. Když ji navíc doplníte ztracenými vejci a křupavými krutony, dokonale vás zasytí a dodá potřebnou energii.

Suroviny

4 porce
    • 600
      g listový špenát
    • 3
      stroužek česnek
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 2
      lžička worcestrová omáčka
    • 1
      l zeleninový vývar
    • 1
      lžíce ocet
    • 4
      ks vejce
    • 300
      ml smetana 12%
    • sůl a pepř
    • krutony k podávání

Postup přípravy receptu

1
Špenát propláchněte a dobře osušte, česnek nakrájejte na tenké plátky. V hrnci rozehřejte olej a 1 minutu restujte česnek. Přidejte worcester a špenátové listy a za stálého míchání je nechte zavadnout, asi 2 minuty. Přilijte vývar a vařte 10 minut.

RADA: Jak snadno oloupat česnek?

2
Mezitím v rendlíku přiveďte k jemnému varu vodu s octem, uprostřed udělejte vír a jedno po druhém uvařte vejce, každé asi 3 minuty, vždy je opatrně vyjměte děrovanou lžící do samostatné misky.
3
Špenát rozmixujte tyčovým mixérem dohladka, vmíchejte smetanu, ochuťte solí a pepřem a už jen prohřejte. Polévku rozdělte do talířů, do každého přidejte vejce a podávejte s krutony.

RADA: Česnekové krutony

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kapustičková polévka

Kapustičková polévka

Špenátová polévka se smetanou

Špenátová polévka se smetanou

Hrstková polévka

Hrstková polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky FOOD
Vaření Restování Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Krutony Listový špenát Ocet Olivový olej Smetana 12% Sůl Vejce Worcestrová omáčka Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Těstoviny se žampiony

Těstoviny se žampiony

Kapustový prívarok

Kapustový prívarok

Vařený krém do cukroví a řezů

Vařený krém do cukroví a řezů

Osvěžující rybízové želé

Osvěžující rybízové želé

Mrkvovo-kedlubnové placky

Mrkvovo-kedlubnové placky

Drobenkový koláč (řez, dort) s ovocným želé - bez vajec

Drobenkový koláč (řez, dort) s…

Kuřecí (králičí) maso pečené na žampionech

Kuřecí (králičí) maso pečené na…

Borůvkový dezertík I.

Borůvkový dezertík I.

Chutná čína ze sojového masa

Chutná čína ze sojového masa

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

36
Cizrnové ragú s rýží
Cizrnové ragú s rýží
30
Dort (nejen) s hroznovým vínem
Dort (nejen) s hroznovým…
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z…
14
Vepřové s kedlubnou a česnekovými výhonky
Vepřové s kedlubnou a…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
AHA.cz Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Těhotná Ráchel z Love Islandu: Svatba bude ještě letos!

Těhotná Ráchel z Love Islandu: Svatba bude ještě letos!

SportRevue.cz VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Špenátová polévka s krutony
Špenátová polévka s krutony
Špenátová polévka s pórkem
Špenátová polévka s pórkem
Špenátová polévka se smetanou
Špenátová polévka se smetanou
Špenátová polévka slavnostní
Špenátová polévka slavnostní
Špenátová pomazánka
Špenátová pomazánka
Špenátová velikonoční nádivka bez masa
Špenátová velikonoční nádivka bez masa
  • Recepty.cz
  • Špenátová polévka se ztraceným vejcem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact