• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Špenátová polévka s jáhlami a řeřichou
Napište svůj komentář k receptu

Špenátová polévka s jáhlami a řeřichou

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 55 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špenátová polévka s jáhlami a řeřichou
Špenátová polévka s jáhlami a řeřichou
Špenátová polévka s jáhlami a řeřichou
Špenátová polévka s jáhlami a řeřichou
Špenátová polévka s jáhlami a řeřichou
Špenátová polévka s jáhlami a řeřichou
Špenátová polévka s jáhlami a řeřichou
5fotografií
Nahrát fotku
 

Sytá polévka z čerstvého špenátu zahuštěná jáhlami, je nejen chutná, ale i zdravá. Malé žluté kuličky, které jsou vlastně vyloupaným prosem, totiž mají vysoký obsah bílkovin a vlákniny.Čerstvá řeřicha dodá pokrmu nejen výraznou kořenitou chuť a aroma, ale také nezbytné vitamíny a minerály.

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 100
      g jáhly
    • 4
      lžíce olivový olej
    • 1
      svazek jarní cibulka
    • 2
      ks brambory menší
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      lžička drcený kmín
    • 1
      lžička zeleninový vývar sypký bujón - würzl
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      hrst oregáno čerstvé
    • 2
      svazek listový špenát
    • 1
      miska řeřicha čerstvá

Postup přípravy receptu

1
Horkou vodou propláchnuté jáhly zalijeme 3 dcl vody a lehce osolíme. Přivedeme k varu, ztlumíme žár na polovinu a pozvolna vaříme 10 minut. Během vaření občas promícháme. Necháme pod pokličkou dojít a občas prohrábneme vidličkou, aby se neslepily.
2
Očištěné spodní části cibulí nakrájíme nahrubo a osmahneme na oleji do růžova. Ke konci přisypeme na plátky nakrájený česnek a opět krátce zasmahneme. Základ zalijeme 1 a 1 l vody, přidáme wurzl, muškát, kmín a osolíme. Přidáme také na kostky nakrájené brambory a vaříme, dokud nezměknou. Nakonec přidáme 2/3 opraného špenátu a provaříme asi 5 minut. Polévku rozmixujeme tyčovým mixerem. Zbytek listů špenátu (1/3) osmahneme zprudka na lžíci oleje na pánvi.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

3
Do hotové polévky vložíme jáhly, osmahnutý špenát a vše necháme asi 10 minut odpočinout. Jáhly ještě mírně nabudou na objemu. Naservírujeme do misky a posypeme čerstvou řeřichou.
4
Recept pro vás připravil časopis Blesk - Vaše recepty (leden/2020)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Perský špenátový krém

Perský špenátový krém

Polévka ze špenátu a hrášku

Polévka ze špenátu a hrášku

Špenátová polévka se smetanou

Špenátová polévka se smetanou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Vegetariánské a zdravé
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Drcený kmín Jáhly Jarní cibulka Listový špenát Olivový olej Oregáno Řeřicha Sůl Zeleninový vývar

Brokolicová polévka se smetanou

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová krkovice se šlehačkou

Vepřová krkovice se šlehačkou

Křupavý bůček

Křupavý bůček

Marináda

Marináda

Salát z krabích tyčinek s majonézou

Salát z krabích tyčinek s majonézou

Jahodový dort - krémový

Jahodový dort - krémový

Višňové řezy II

Višňové řezy II

Palačinky s jahodovým přelivem

Palačinky s jahodovým přelivem

Štrúdl s jablky, tvarohem a mandlemi

Štrúdl s jablky, tvarohem a mandlemi

Makovník, Makovec

Makovník, Makovec

Doporučujeme

30 minut
Lečo s fazolemi a klobásou

Lečo s fazolemi a klobásou

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Brokolicová polévka se smetanou

Poslední sledované recepty

92
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
63
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
50
Fazole (nejen) se slaninou
Fazole (nejen) se…
37
Klasické lečo
Klasické lečo
35
Svíčková omáčka
Svíčková omáčka

Zajímavé články

Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal mrkvovou, dnes prodává nejvíc pistáciové
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal…
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých pozitivních účinků plus recepty, které možná neznáte
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých…
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu, pecky rozhodně nepatří do koše. Víme, co s nimi!
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu…
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
AHA.cz Žilková do toho praští? Svědectví z první ruky mluví za vše

Žilková do toho praští? Svědectví z první ruky mluví za vše

Mimibazar Levandule: Provoní i léčí

Levandule: Provoní i léčí

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Porno v puse? 5 tipů na dokonalé sladkosti

Porno v puse? 5 tipů na dokonalé sladkosti

Blesk.cz Bendová (51) na Tenerife nezahálí: „Realitní magnátka“ s vercajkem!

Bendová (51) na Tenerife nezahálí: „Realitní magnátka“ s vercajkem!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Nejhorší tchyně podle zvěrokruhu: Na které si musíte dát obzvlášť pozor?

Nejhorší tchyně podle zvěrokruhu: Na které si musíte dát obzvlášť pozor?

Další doporučené recepty:

Špenátová omeleta
Špenátová omeleta
Špenátová pizza s kozím sýrem
Špenátová pizza s kozím sýrem
Špenátová polévka
Špenátová polévka
Špenátová polévka s krutony
Špenátová polévka s krutony
Špenátová polévka s pórkem
Špenátová polévka s pórkem
Špenátová polévka se smetanou
Špenátová polévka se smetanou
  • Recepty.cz
  • Špenátová polévka s jáhlami a řeřichou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact