• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Špenátová polévka s jáhlami a řeřichou
Napište svůj komentář k receptu

Špenátová polévka s jáhlami a řeřichou

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 55 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špenátová polévka s jáhlami a řeřichou
Špenátová polévka s jáhlami a řeřichou
Špenátová polévka s jáhlami a řeřichou
Špenátová polévka s jáhlami a řeřichou
Špenátová polévka s jáhlami a řeřichou
Špenátová polévka s jáhlami a řeřichou
Špenátová polévka s jáhlami a řeřichou
5fotografií
Nahrát fotku
 

Sytá polévka z čerstvého špenátu zahuštěná jáhlami, je nejen chutná, ale i zdravá. Malé žluté kuličky, které jsou vlastně vyloupaným prosem, totiž mají vysoký obsah bílkovin a vlákniny.Čerstvá řeřicha dodá pokrmu nejen výraznou kořenitou chuť a aroma, ale také nezbytné vitamíny a minerály.

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 100
      g jáhly
    • 4
      lžíce olivový olej
    • 1
      svazek jarní cibulka
    • 2
      ks brambory menší
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      lžička drcený kmín
    • 1
      lžička zeleninový vývar sypký bujón - würzl
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      hrst oregáno čerstvé
    • 2
      svazek listový špenát
    • 1
      miska řeřicha čerstvá

Postup přípravy receptu

1
Horkou vodou propláchnuté jáhly zalijeme 3 dcl vody a lehce osolíme. Přivedeme k varu, ztlumíme žár na polovinu a pozvolna vaříme 10 minut. Během vaření občas promícháme. Necháme pod pokličkou dojít a občas prohrábneme vidličkou, aby se neslepily.
2
Očištěné spodní části cibulí nakrájíme nahrubo a osmahneme na oleji do růžova. Ke konci přisypeme na plátky nakrájený česnek a opět krátce zasmahneme. Základ zalijeme 1 a 1 l vody, přidáme wurzl, muškát, kmín a osolíme. Přidáme také na kostky nakrájené brambory a vaříme, dokud nezměknou. Nakonec přidáme 2/3 opraného špenátu a provaříme asi 5 minut. Polévku rozmixujeme tyčovým mixerem. Zbytek listů špenátu (1/3) osmahneme zprudka na lžíci oleje na pánvi.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

3
Do hotové polévky vložíme jáhly, osmahnutý špenát a vše necháme asi 10 minut odpočinout. Jáhly ještě mírně nabudou na objemu. Naservírujeme do misky a posypeme čerstvou řeřichou.
4
Recept pro vás připravil časopis Blesk - Vaše recepty (leden/2020)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Perský špenátový krém

Perský špenátový krém

Polévka ze špenátu a hrášku

Polévka ze špenátu a hrášku

Špenátová polévka se smetanou

Špenátová polévka se smetanou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Vegetariánské a zdravé
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Drcený kmín Jáhly Jarní cibulka Listový špenát Olivový olej Oregáno Řeřicha Sůl Zeleninový vývar

Brokolicová polévka se smetanou

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené filé na špenátě

Zapečené filé na špenátě

Dudácký guláš

Dudácký guláš

Ovocný salát s jogurtem

Ovocný salát s jogurtem

Tuňákový salát II.

Tuňákový salát II.

Jablečné čatní

Jablečné čatní

Makový koláč se sněhem

Makový koláč se sněhem

Vepřové řízečky s nivou a smetanou

Vepřové řízečky s nivou a smetanou

Kořeněné slané tyčinky nebo cukroví se semínky

Kořeněné slané tyčinky nebo cukroví…

Rybí steak

Rybí steak

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Brokolicová polévka se smetanou

Poslední sledované recepty

22
Jablečná buchta
Jablečná buchta
19
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
19
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…
19
Kulajda
Kulajda
19
Špagety aglio olio
Špagety aglio olio

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Špenátová omeleta
Špenátová omeleta
Špenátová pizza s kozím sýrem
Špenátová pizza s kozím sýrem
Špenátová polévka
Špenátová polévka
Špenátová polévka s krutony
Špenátová polévka s krutony
Špenátová polévka s pórkem
Špenátová polévka s pórkem
Špenátová polévka se smetanou
Špenátová polévka se smetanou
  • Recepty.cz
  • Špenátová polévka s jáhlami a řeřichou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact