• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Špenátová polévka - rychlá
Napište svůj komentář k receptu

Špenátová polévka - rychlá

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špenátová polévka - rychlá
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balíček mražený špenát Sekaný
    • 3
      brambory
    • 3
      česnek
    • 1
      l mléko
    • 1
      tavený sýr
    • máslo
    • 1
      lžička slunečnicový olej
    • 1
      ks vařená vejce
    • petrželka
    • pepř mletý
    • sůl
    • kmín
    • vegeta

Postup přípravy receptu

1
Ve větší pánvi s poklicí rozehřejeme kousek másla a přidáme lžičku oleje, aby se máslo nepřepalovalo. Pak přidáme na kostky nakrájené brambory a mražený špenát a jemně orestujeme. Můžeme přidat trošku vegety, aby se brambory prochutily.
2
Mezitím si nakrájíme najemno česnek (ne prolisovaný - pak je chuť česneku příliš aromatická a kazí vůni polévky) a přidáme do pávne. Chvíli restujeme, než se špenát uplně neprohřeje, poté zalijeme polévku mlékem a přidáme tavený sýr. Osolíme, opepříme, okmínujeme (opatrně), přidáme trošku vegety nebo kousek zeleninového bujónu, přikryjeme poklicí a chvíli provaříme.
3
Nakonec přidáme na kousky nakrájené vejce natvrdo. Polévka je nejlepší na druhý den až se zaleží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špenátová polévka

Špenátová polévka

Špenátová krémová polévka

Špenátová krémová polévka

Špenátová polévka slavnostní

Špenátová polévka slavnostní

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • stavča07 | 8. 2. 2014 18:21

    moc dobrý... :-D děti sbaštili všechno :-D

  • daisym | 20. 2. 2012 15:38

    Výborná, také jsem dělala poprvé a naprostá dobrota, jen jsem místo litru mléka dala dva hrnky, litr mi připadal moc...

  • maxova.kamoska | 9. 1. 2012 18:49

    Neměla jsem sýr, ale i tak byla výborná!

  • Daniela Barvínková | 5. 12. 2009 19:38

    Výborná !!! (a to špenát moc nemusím :), místo mléka jsem dala smetanu a brambory na kostičky jsem si také uvařila předem. Moc dobré bylo na tvrdo uvařené vajíčko :) Mńam.

  • ledo ledo | 14. 2. 2009 19:10

    Moc dobrá polévka, škoda, že nezjistím, jak chutná na druhý den. Nezbyla.Přidala jsem na kostičky nakrájený opečený rohlík.

  • Monika Varšanyi | 14. 2. 2009 16:08

    Opravdu vynikající, už ji vařím poněkolikáté a pokaždé je hned pryč. Chutná i manželovi a to je co říct:). Dávám 1*

  • Simona Lo Re | 22. 1. 2009 11:01

    vynikajici,chutna a rychla.byla to moje prvni spenatova polevka.jelikoz jsem nemela syr,tak jsem pouzila vodu a smetanu.bude mit trvale misto v nasem jidelnicku.mnam mnam

  • Věra Štroblová | 20. 11. 2008 07:30

    Výborná polévka, jen jsem zalila vodou a přidala smetanu, nakonec jsem dala provařit rozmichané syrové vejce. Dávám 1*

  • iva nemcova | 21. 2. 2008 22:03

    Vyborna vecere,davam za 1

  • jana Nutilová | 18. 2. 2008 12:23

    rychlá, snadná a hlavně moc dobrá.trvalé místo v našem jídelníčku

  • Mata J. | 9. 2. 2008 15:39

    Vyborna polevka!!! Prave sme dojedli a davam 1.

  • MartinV | 3. 2. 2007 18:37

    Podobné bašty dělám ve Woku. Místo taveného sýra raději tvrdý pokrájený na kostky, přidávám ho až nakonec.

  • Misha | 3. 2. 2007 12:41

    Mela jsem doma vsechny ingredience krome vajicka, ktere jsem ozelela, ale chutna to bezva i tak. Akorat bych priste poradila orestovat ty brambory samostatne (nejakych 5 minut) a teprve potom dat ten spenat, nebot i kdyz byla polevka uz hotova, brambory byly stale jeste polo-tvrde. Takze jsem musela varit dyl, cimz se ale ztraci vyzivna hodnota spenatu.

  • Luba | 27. 10. 2006 16:33

    Tak jsme to dneska vyzkoušely a mňamka! Zkuste také. Ingredience za rozumnou cenu. Takže jsme si mohly pochutnan i my studentky. Děkujeme.

  • lucie | 29. 12. 2005 02:31

    polevku nakonec nemusis mixovat. vypada normalne, je dost husta, ale vyborna. i bez zeleninoveho bujonu. pouzila jsem jen hrnec, ne panvicku. vody jsem dala trochu, take jsem mela strach. takze doporucuji tak decku vody. rid se podle velikosti sacku spenatu. ja ho tam dala hodne.

  • Lucka | 1. 11. 2005 14:49

    Jinak polévka se mixuje nakonci? Předpokládám, že ano-neumím si tu konzistenci představit........

  • Lucka | 1. 11. 2005 14:48

    Nic proti, ale občas jdou na tento web nezkušené kuchařky (jakožto i já) -bylo by proto dobré připomenout, že se běžně do polévky dává voda-o které zde není zmínka. Nebo není tomu tak? Jinak trochu recept zmatený-píše se tam o pánvičce-a pak jak se to překlopí do hrnce není zmínka-vypadalo to podrobně pro takový neznalce jako já-ale jsem už trochu s polévkama zkušenější-tak se do toho vrhnu

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Špenátová
Polévky Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Kmín Máslo Mléko Mražený špenát Pepř mletý Petrželka Slunečnicový olej Sůl Tavený sýr Vařená vejce Vegeta
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Americká mrkvová buchta

Americká mrkvová buchta

Špenátové palačinky zapečené

Špenátové palačinky zapečené

Hamburgery original

Hamburgery original

Meruňkový koláč s müsli

Meruňkový koláč s müsli

Grilovaná nebo pečená špeková zelenina

Grilovaná nebo pečená špeková zelenina

Nutelový dort II.

Nutelový dort II.

Tzaziky

Tzaziky

Kari placičky se sýrem a rýží

Kari placičky se sýrem a rýží

Coca-Cola řezy

Coca-Cola řezy

Doporučujeme

30 minut
Krémové lečo

Krémové lečo

40 minut
Polévka z pečených rajčat

Polévka z pečených rajčat

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

27
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…
27
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
25
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
22
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
20
Švestkový závin s mandlemi
Švestkový závin s…

Zajímavé články

Znáte pide? Turecká pizza ve tvaru loďky je hitem pouličních bister
Znáte pide? Turecká pizza ve tvaru loďky je hitem…
Školní svačiny podle znamení zvěrokruhu: Beran ocení něco zajímavého, malého Štíra budete muset trochu obelstít
Školní svačiny podle znamení zvěrokruhu: Beran…
4 nejlepší snídaně plné bílkovin: Zasytí vás, nepřiberete po nich a ještě si pochutnáte
4 nejlepší snídaně plné bílkovin: Zasytí vás,…
Nejlepší domácí kečupy, díky kterým zpracujete úrodu ze zahrádky a ulevíte tak své peněžence
Nejlepší domácí kečupy, díky kterým zpracujete…
Od pondělí do pátku: Zářijové večeře, které budete mít do 30 minut na stole
Od pondělí do pátku: Zářijové večeře, které…
AHA.cz Meghan porušila všechny zásady! Ukázala děti

Meghan porušila všechny zásady! Ukázala děti

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Poznáte české celebrity podle fotek z dětství? Někteří vás překvapí!

Poznáte české celebrity podle fotek z dětství? Někteří vás překvapí!

Ženy.cz Záhada jménem intuice. Jak vlastně funguje? A lze ji trénovat?

Záhada jménem intuice. Jak vlastně funguje? A lze ji trénovat?

Blesk.cz Kadeřník slavných Libor Šula: Velkolepá svatba s přítelem!

Kadeřník slavných Libor Šula: Velkolepá svatba s přítelem!

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na září: Komu hrozí nachlazení a záněty a kdo bude trpět na migrény?

Velký horoskop zdraví na září: Komu hrozí nachlazení a záněty a kdo bude trpět na migrény?

  • Recepty.cz
  • Špenátová polévka - rychlá
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact