Špenát krátce povaříme v 1/2 litru vody, ochutíme kořením a zalijeme smetanou s rozšlehanými žloutky, čímž polévku zahustíme zjemníme zároveň. Dále nevaříme jen krátce prohřejeme.
Je vynikající a moc se povedla. ;-) Dělaly jsme jí s mamkou na Zelený čtvrtek a zpestřili jsme si jídelníček..... :-D (ještě jsme nakrájely chleba na kostečky a opekly jsme ho na pánvičce na másle....) :-\
Dobrá a rychlá. Přidala jsem také česnek. Děkuji, dávám za 1!
Marcela Zdešková
|28. 7. 2009 11:36
Už dlouho jsem se na ni chystala a konečně se do ní pustila - je výborná !!! Dělala jsem ji bez muškátového květu a naopak přidala česnek. Nakonec jsem posypala vejcem. Moc chutnala i 2,5 leté dceři ☺
Zuzana Kantorova
|23. 4. 2009 19:05
delala jsem ji poprve a vynikajici.moc mi chutna.jeste jsem pridala cesnek a bylo to.dik
jan dvořák
|19. 12. 2007 22:57
Když nemám smetanu ani mléko mohu to zjemnit jogurtem nebo sojovým mlékem?
enid
|1. 9. 2007 10:13
do polívky sem přidala ještě česnek a grilovací česnekový koření ;o) byla to mňamka
Irena
|27. 6. 2007 00:03
Takže jestli tomu dobře rozumím, ty žloutky se už nevaří? Nevadí to? Co salmonela? Vadilo by kdybych to povařila i s tou smetanou a žloutky?
Míša
|27. 2. 2007 13:52
Neměla jsem smetanu,tak jsem dala mléko a je taky moc moc dobrá:)
PAVLA
|27. 2. 2007 10:50
DĚLALA JSEM JI BEZ MUŠKÁTOVÉHO KVĚTU A JE-VYNIKAJÍCÍ !
Lucie Krausová
|22. 2. 2007 12:17
Ja nakonec pristrouham male mnozstvi muskatoveho orisku, vyborne to voni, chutna. doporucuji.
Andulka
|8. 2. 2007 13:56
Polévka je výýýborná a to i bez smažených perliček. Vřele doporučuji!!!
Jana Švrlanská
|25. 1. 2007 19:55
Vařila jsem tuto špenátovou polévku a musím říci,že se moc povedla a byla velice dobrá,jemné chuti a to díky smetaně,ovšem já jsem dala místo 4 vajíček 2, což podle mne úplně stačí.
Petra Matysová
|23. 9. 2006 09:12
Smažené perličky je smažený hrášek. Tj. osmažené malé kuličky z těsta. Dají se koupit v obchodě.
veronika
|18. 7. 2006 18:02
jednoduché , výborne!
luckymili
|12. 4. 2006 07:49
Martino, určitě dejte špenát vařit ještě zmrzlý, já ho nejprve vařím jen s trochou vody a až se pomalu rozpustí, doleji další.Nejlépe kuřecí vývar.
Jana
|11. 4. 2006 20:42
Smažené perličky budou nejspíš zavářka do polévky,něco jako drobné těstoviny.Četla jsem v jedné kuchařce,že stačí zamíchat vajíčko s moukou a špetkou soli,a vzniklé těstíčko kapat do rozpáleného tuku po kapkách.Já to tedy nikdy nezkoušela,přijde mi to mastné,i když se to před vložením do polévky může osušit třeba v ubrousku.Možná by bylo dobré zkusit kostičky opečené žemle.
Martina
|11. 4. 2006 19:19
do té vody můžu dát ještě né rozmrzlý špenát?
Pavlína Kolářová
|24. 11. 2005 21:28
prosím vás co to jsou ty smažené perličky?
Silvie z Jeseniku
|19. 3. 2005 19:36
polevka je jednoducha, rychla a chutna..
Lucie Bednářová
|11. 4. 2004 13:02
Polévku vylepšíme přidáním krémového sýra např. Pribina sýrová(v kelímku) těsně před dovařením.