Cibuli si nakrájíme na půlkolečka, česnek nadrobno, špenát omyjeme, spaříme a necháme okapat. Do větší mísy si rozklepneme všechna vejce.
2
Na pánvi si na první lžičce oleje orestujeme cibuli, po chvíli přidáme česnek a dozlatova orestované přidáme do mísy k vejcím. Na druhé lžičce si na pánvi trochu podusíme okapaný špenát a též jej pak přidáme do mísy.
3
Všechny ingredience v míse řádně promícháme a opepříme.
4
Na pánev dáme poslední lžičku oleje a na ni vložíme obsah mísy, vařečkou vytvarujeme do krajů a nemícháme. Po chvilce oddělíme vařečkou po krajích a jen pohybujeme pánví. Po cca 2-3 minutách omeletu obrátíme a dopečeme z druhé strany.
5
Je možné udělat omeletu na jedné pánvi i z dvojnásobného množství, jen je pak třeba péct trošku déle a obracet pomocí talíře.