špenát
Kolik brambor, tolik špenátu (např. 500 g a 500 g)
cibule
Na toto množství stačí 1 velká
petrželová nať
100
g
ovčí sýr
Tvrdý pařený - Kaškaval, příp. jej nahradit např. Kolibou - na toto množství cca 100 g)
3
ks
vejce
1
ks
zakysaná smetana
sůl
pepř mletý
olej
Postup přípravy receptu
1
Brambory omyjeme a ve slupce v osolené vodě uvaříme. Necháme vychladnout, oloupeme, nakrájíme na kolečka. Cibuli nakrájíme na jemno a osmažíme na oleji. Pak přidáme na drobno pokrájený špenát a lehce ho podusíme. Osolíme, opepříme a přidáme na drobno nakrájenou petrželovou nať.
2
Do vymazané zapékací nádoby dáme brambory nakrájené na plátky (dosolíme, dopepříme). Další vrstvu tvoří špenát, který posypeme strouhaným kaškavalem, vrstvy opakujeme, končíme brambory. Dáme zapéct. Zhruba za půl hodiny přelijeme vejci rozšlehanými v kysané smetaně. Dopečeme.