• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Špenátová krémová polévka
Napište svůj komentář k receptu

Špenátová krémová polévka

autor: jana Matěásková
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 42
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špenátová krémová polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balení šlehačka
    • 4
      lžíce hladká mouka
    • mléko
    • sůl
    • 1
      balení mražený špenát
    • 1
      ks cibule
    • pepř mletý
    • petrželka Nebo majoránka dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Na oleji osmažíme do zlatova cibulku, přidáme rozmražený špenát, lehce provaříme, zalijeme mlékem (podle hrnce a počtu strávníků). Přidáme šlehačku, ve které jsme rozkvedlali 4 lžíce hladké nebo polohrubé mouky, provaříme alespoň 5 minut, aby se rozvařila mouka, nebyly tam hrudky a polévka se zahustila. Dochutíme solí, pepřem, petrželkou a pro chuť sušeným česnekem (není nutný).
2
Výborné k polévce jsou houskové krutonky: 3 rohlíky nakrájet na malé kostičky a usušit v troubě na 200 °C
3
Nebo francouzké toustíky: 3 rohlíky nakrájet na kolečka, potřít slabě s máslem (může být utřené s bylinkami, nebo pestem) a kolečka posypat sýrem a zapéct v troubě na 200 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krémová špenátová polévka se zázvorem

Krémová špenátová polévka se zázvorem

Špenátová polévka

Špenátová polévka

Špenátová polévka slavnostní

Špenátová polévka slavnostní

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jindřich | 9. 11. 2016 17:59

    Napřed to zředit mlékem, pak přidat mouku, aby se to zas zahustilo..? :-$ Špenát sám o sobě je snad hustý dost, na to, aby se z něj dala udělat krémová polévka. :-\ Takže lépe snad méně ředit a není třeba nic zahušťovat.

  • Monika | 7. 7. 2015 11:51

    taky nechápu tu mouku. šlehačka nebo smetana na vaření polévku zjemní... Já ve smetaně na vaření rozkvedlám dva žloutky a je krásně zahuštěná.

  • Katka | 3. 9. 2014 16:35

    Tak jsem jí dnes uvařila, ale vůbec nechápu proč tam má být mouka a šlehačka... udělala jsem bez a přihodila trochu pórku, ten dodal zajímavou chuť a hustotu.... a kdybych nedávala porek, zahuštuju bramborou.. přijde mi zbytečné kazit zdravou a dietní polévku moukou a šlehačkou... ale bez toho je fakt výborná! :)

  • marek | 19. 4. 2014 08:44

    stale sa mi z toho spravi nechutna pena,nie polievka,neviem ci to dlho mixujem,alebo co..:/

  • Jana | 15. 2. 2014 11:01

    fúúúj bujon!!!! samá umělina

  • MÍša | 11. 11. 2013 23:55

    Dnes jsem jí dělala příteli a olizoval se až za ušima :-)

  • Marta | 1. 7. 2013 14:59

    Dneska jsem dělala,ale bez smetany.Výborná,dávám za 1 :-)

  • shpunticzek | 24. 7. 2012 19:08

    Výborná polévka, děti mi ji snědli bez odmlouvání a chtěli přidat 8-)

  • Leontyna90 | 20. 6. 2012 10:39

    Dělala sem dneska,je dobrá.Udělala sem jí z čerstvýho špenátu na konci rozmixovala a dochutila česnekem a muš.oříškem.Nakonec trochu másla a je to ;-) :-*

  • lenka | 28. 3. 2012 12:22

    dneska jsem polévku dělala poprvé, klobouk dolů, jednoduché a moc chutné.... ;-)

  • Ája | 6. 2. 2012 14:16

    Polévka je výborná, jednoduchá a rychlá. Stačí mít balíček špenátu v mrazáku a zbytek se v domácnosti najde vždycky ( momentálně jsem dělala bez šlehačky a i tak byla skvělá, navíc má o pár kalorií míň ). Nepřišla mi chuťově plýtká, rozhodně jsem ji vegetou ani bujónem nekazila. Jen jsem na začátku prolisovala stroužek česneku. Určitě ji brzo zopakuju.

  • Veronika Munzarová | 12. 1. 2010 18:19

    právě jsme dojedli polévku... byla vynikající. Na závěr jsem ji rozmixovala ponorným mixérem .

  • Ingrid Poslušná | 16. 4. 2009 12:38

    Dnes byla k obedu,pridala jsem bujon a misto petrzelky jsem dochutila muskatovym oriskem,byla dobra :-)),nam chutnala

  • Petra Behrová | 23. 1. 2009 22:18

    polevku jsem dnes varila, byla bez chuti, pridala jsem cesnek,trochu polevkoveho koreni a zeleninovy bujon a dalo se to.

  • Renata Kolářová | 15. 1. 2007 16:41

    Děkuji za návod na knedlíčky, velmi brzy vyzkouším i s polévkou

  • František Pazdera | 12. 1. 2007 20:47

    špenátová polévka je výborná, ale zkuste do ní udělat opečené kostičky z chleba - je to podstatně chutnější, zajimavé. Děláme je stejně jako rohlíkové v troubě s trochou másla, jen kostičky malinko větší - moc dobré!

  • Di | 12. 1. 2007 20:29

    Nabízím následující recept: na 50 g másla se zpění kostičky z malé cibule. Přidá se jedna kostka rozdrobeného droždí a nechá se rozpustit. Po vychladnutí se vmíchá 1 vejce, 2 lžíce strouhanky a 5 polévkových lžic hrubé mouky. Nechá se chvíli odpočinout a pak se lžící vykrajují noky a dávají se vařit do polévky.

  • Renata Kolářová | 12. 1. 2007 17:16

    V naší školní jídelně dávají do špenátové polévky kvasnicové noky, je to strašně dobré, ale nevím jak se ty noky dělají, kdyby měl někdo recept, byla bych moc ráda

  • englicka marketa | 12. 1. 2007 12:31

    nám chutná když do špenátovky mimo opečené houstičky vložím na másle usmažené volské oko:o))),jinak špenátová polévka je mňamka

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Krémové a husté polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Mléko Mražený špenát Pepř mletý Petrželka Šlehačka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Díratá buchta z čokoládových figurek

Díratá buchta z čokoládových figurek

Plněný hermelín II.

Plněný hermelín II.

Med ze sedmikrásek

Med ze sedmikrásek

Brokolicová polévka s brambory

Brokolicová polévka s brambory

Vepřová kýta se sušenými rajčaty

Vepřová kýta se sušenými rajčaty

Hovězí chilli čína

Hovězí chilli čína

Pečený tuňák s chřestem a holandskou omáčkou

Pečený tuňák s chřestem a holandskou…

Domácí mangové chutney

Domácí mangové chutney

Třešňový dort s mákem

Třešňový dort s mákem

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

71
Sedlácké karé (kotleta) - minutka
Sedlácké karé (kotleta) …
69
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
65
Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené pepřové karé v…
64
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
60
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Špenát trochu zábavněji
Špenát trochu zábavněji
Špenát z medvědího česneku
Špenát z medvědího česneku
Špenát z medvědího česneku
Špenát z medvědího česneku
Špenátová omáčka
Špenátová omáčka
Špenátová omeleta
Špenátová omeleta
Špenátová pizza s kozím sýrem
Špenátová pizza s kozím sýrem
  • Recepty.cz
  • Špenátová krémová polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact