Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a chvíli škvaříme. Přidáme špenát, nastrouhanou nivu a chvíli dusíme, než se niva rozpustí. Přilejeme smetanu (já používám méně tučnou smetanu na vaření, ale je možné použít i šlehačku) a přivedeme k varu. Nakonec zahustíme rozšlehanými vejci. Ochutíme solí a pepřem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Di
|20. 5. 2008 19:42
Kdysi jsme na koleji jídávali ke špenátu se sýrem topinky s česnekem. Myslím, že k této úpravě by se dobře hodily. Jen to chce mít zdravý žlučník, protože smažené topinky, česnek, smetana, niva, slanina i sám špenát jsou věci, proti kterým se kaménky v tomto orgánu většinou vzbouří. Ta představa mě ale láká ....