Na másle usmažím cibulku dozlatova, na ni dám nerozmražený špenát (neotevřený balíček krátce opláchnu teplou vodou, pak se dá jeho obsah snadno vyndat), posypu podravkou (nebo solí), po chvíli kostku otočím, aby se rychleji rozpustila, přidám nadrobno pokrájený česnek, po menší špetce muškátového oříšku a pepře, trochu libečku. Pokud se špenát míchá, neměl by se chytat, takže není nutné podlévat, přebytečná voda se během pár minut odpaří, takže je špenát krásně hustý a protože se nevaří dlouho, zůstane krásně zelený. Nakonec zamíchám do špenátu lučinu. (Pokud se vaří na plynu, je vhodné použít pod kastrol litinový plát.)
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
jurošík
|16. 12. 2007 18:20
ďalšie dobré jedlo, ktoré sa dá uvariť v internátnych podmienkach...mimochodom, slaninka tomu rozhodne neuškodí
Lenka Oralová
|2. 9. 2007 09:37
Můžu se jenom přidat k názoru, že špenát ( ze zahrádky, jiný nejím ) s lučinou, je naprostá delikatesa. Já jsem dala tu lučinu celou a bylo to krásně jemňoučké a smetanové.
Anonym
|5. 4. 2007 12:47
Vařila jsem špenát podle tohoto receptu a vůbec není dobrý musela jsem ho spravit tím že jsem tam dala vajíčka a ta podravka do toho vůbec nepatří
Magda
|23. 1. 2007 11:54
Nevím proč, taky vejce nedávám.
Anonym
|22. 1. 2007 17:24
do špenátu patří ještě vejce
Miriam
|16. 1. 2007 09:00
Pro obměnu zkuste místo zeleného bílý pepř, je to výborné. Používám 750 gramový špenát z Delvity, je moc dobrý. Když nemám doma lučinu, nahradím ji bílým jogurtem nebo jakýmkoliv smetanovým taveným sýrem.
stefan ferencik
|8. 1. 2007 21:16
volám se štefan a ja ho vylešuji sýrem niva a kuracimi prsičkami na nudličky nakrájané sem zo slovenska tak proto ta slovenčina inak vinikajuci recept