Housky nakrájejte na kostičky a zalijte horkým mlékem.
2
Špek nakrájejte na kostičky a přidejte k housce.
3
Cibuli nakrájejte najemno a nechte na kousku másla zesklovatět. Přidejte do mísy stejně jako nakrájenou petrželku.
4
Vejce prošlehejte, přidejte do mísy a vše osolte, opepřete a dochuťte muškátovým oříškem.
5
Rukama prohněťte a nechte asi 15 minut odpočinout. Znovu prohněťte, podle potřeby přidejte trochu strouhanky (těsto se nesmí drobit, ani nesmí být příliš tuhé).
6
Vhlkýma rukama vytvarujte 12 knedlíků. Vařte je v osolené vodě asi 20 minut. Slijte, propíchněte špejlí, aby se nesrazily, a podávejte se zbytkem rozpuštěného másla a posypané pažitkou.