• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Špekové knedlíky
Napište svůj komentář k receptu

Špekové knedlíky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 118
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špekové knedlíky
Špekové knedlíky
Špekové knedlíky
Špekové knedlíky
Špekové knedlíky
Špekové knedlíky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Příprava špekových knedlíků není náročná a zvládne ji i začátečník. Nejlepší jsou se zelím a osmaženou cibulkou, podávat je ale můžete i jako přílohu k pečenému masu.

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžíce sádlo
    • 6
      ks rohlík ideálně 1-2 dny staré
    • 250
      ml mléko
    • 3
      ks vejce
    • 240
      g hrubá mouka
    • 150
      g anglická slanina nebo prorostlý špek
    • 1
      lžíce petrželka nasekaná
    • sůl
    • olej na potření pařáčku

Postup přípravy receptu

1
Rohlíky nakrájejte na kostky o straně asi 1 cm, rozprostřete je na plech a dejte asi na 10 minut do trouby vyhřáté na 140 °C. Kostičky by se měly jen vysušit, ne opéct. Můžete je také den předem rozprostřít na tác a nechat oschnout při pokojové teplotě. Pak je přesypte do mísy.

RADA: 5 triků, jak uvařit ty nejlepší knedlíky. Klasické kynuté, bramborové i karlovarské

2
Nadrobno nakrájenou anglickou slaninu pomalu orestujte společně s nadrobno nakrájenou cibulí v pánvi na lžíci sádla, dokud obojí nezačne zlátnout. Dávejte pozor, abyste slaninu ani cibuli nepřipálili. Teplou směs přelijte do mísy s rohlíky, promíchejte a nechte chvilku stát, aby rohlíky vstřebaly tuk a směs trochu zchladla.
3
Do mísy přisypte hrubou mouku, promíchejte a nakonec přilijte vejce rozkvedlaná v mléce s trochou soli a přidejte nasekanou petrželku. Vše promíchejte a směs nechte stát asi 15 minut, aby pečivo mělo čas nasáknout veškerou tekutinu.

RADA: Nejčastější chyby při přípravě houskových knedlíků

4
Z připraveného těsta vytvarujte v rukou kulaté knedlíky o průměru přibližně 5-7 cm a dobře je upěchujte, aby držely pohromadě. Do širšího hrnce nalijte asi 2 cm vody, vložte do něj pařáček a potřete ho olejem. Vodu přiveďte k varu, na pařáček rozložte připravené knedlíky, hrnec zakryjte pokličkou a knedlíky vařte v páře 20 minut. Podávejte je s dušeným zelím a cibulkou osmaženou dozlatova na sádle.

RADA: Knedlíky z brambor vařené v páře: S tímto receptem se nikdy nerozvaří!

5
NEJČASTĚJŠÍ CHYBY PŘI PŘÍPRAVĚ ŠPEKOVÝCH KNEDLÍKŮ: • Knedlíky se při vaření rozpadají: Příčinou může být moc vlhké těsto, proto je důležité nechat ho před vařením odstát, aby rohlíky do sebe natáhly vlhkost. Důležité je také vařit je v páře. • Knedlíky jsou tuhé a mazlavé: Nejčastější příčinou bývá velké množství mouky, která se při vaření promění v kompaktní, těžkou hmotu. • Knedlíky nemají hezkou strukturu: Špekové knedlíky by měly mít na řezu patrné kostičky pečiva. To se vám ale nepodaří, když pečivo po nakrájení nenecháte dostatečně proschnout. Po promíchání s tekutými přísadami se změní na kaši.
6
TIPY PRO LEPŠÍ VÝSLEDEK: • Největší úspora času se skrývá v přípravě suchého pečiva s předstihem. Můžete si ho nakrájet a vysušit klidně den předem. • Do těsta můžete přidat špetku mletého muškátového oříšku nebo trochu mleté papriky, která jim dodá i hezkou barvu. • Pro pikantnější variantu zkuste místo anglické slaniny použít paprikový špek.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špekové knedlíky pro silné muže

Špekové knedlíky pro silné muže

Špekové knedlíky v alobalu

Špekové knedlíky v alobalu

Špekové knedlíky

Špekové knedlíky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • anonym | 3. 1. 2017 18:02

    Můj muž zapomel na tu mouku ale byli vytečnéé :D :-S :-S

  • anonym | 3. 1. 2017 18:02

    Můj muž zapomel na tu mouku ale byli vytečnéé :D :-S :-S

  • Ira | 5. 9. 2016 11:58

    No asi si to umíte domyslet, pokud jste dospělý inteligentní člověk ;)

  • Ira | 5. 9. 2016 11:58

    No asi si to umíte domyslet, pokud jste dospělý inteligentní člověk ;)

  • Jirka | 14. 2. 2015 10:42

    A kdypak se dává mouka? :-D

  • Jana | 11. 1. 2014 22:56

    A co s moukou?????????

  • MJG | 4. 5. 2012 11:37

    Jsou vyborne, delame k tomu spenat. Doporucuji.

  • Martin Horák | 30. 8. 2010 12:58

    mnamka

  • jaroslav drazdansky | 28. 5. 2008 19:57

    vyborny. jen sem pridal vic mouky a jeste jedno vajicko. a taky jsem tam dal nasekany koprivyknedliky sem musel obalit v mouce a uhnact do kulicky.

  • Pavlína | 21. 3. 2008 16:40

    Já opekám špek s cibulí.Je to výborné.Doporučuji

  • k a | 19. 7. 2006 22:12

    dobrota

  • Lenka | 10. 11. 2004 14:17

    Určitě doporučuji vyzkoušet. Mouka přijde se slaninou a ostatními přísadami a mléko jsem dala vlažné. Jsou výborné. :)

  • Mahulena | 9. 11. 2004 08:04

    Takže to necháme odpočinout i s tou mokou? A mléko se dává asi vlažné, že?

  • zdenka | 5. 11. 2004 12:52

    a co ta mouka, zřejmě příjde do těsta.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Knedlíky
Přílohy Oběd Večeře Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Cibule Hrubá mouka Mléko Olej Petrželka Rohlík Sádlo Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlá večeře

Rychlá večeře

Kuřecí salát

Kuřecí salát

Hlávkový míchaný salát s tuňákem

Hlávkový míchaný salát s tuňákem

Dietní pečené kuře s rýží

Dietní pečené kuře s rýží

Smažené houskové knedlíky

Smažené houskové knedlíky

Vídeňská vařená bábovka

Vídeňská vařená bábovka

Boloňské brambory

Boloňské brambory

Barevné pomazánky - z červené řepy

Barevné pomazánky - z červené řepy

Topinky se sýrem, šunkou a vejcem

Topinky se sýrem, šunkou a vejcem

Doporučujeme

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

172
Dušená kmínová kýta na špeku
Dušená kmínová kýta na…
143
Škvarkové sádlo
Škvarkové sádlo
66
Masové kuličky v rajčatové omáčce z pomalého hrnce
Masové kuličky v…
51
Třešňovo-makový závin
Třešňovo-makový závin
33
Maďarský guláš
Maďarský guláš

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Ráchel Karnižová porodila syna! Jaké dostal jméno?

Ráchel Karnižová porodila syna! Jaké dostal jméno?

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Další doporučené recepty:

Špekáčky na pivu
Špekáčky na pivu
Špekáčky na pivu II.
Špekáčky na pivu II.
Špekové knedlíky
Špekové knedlíky
Špekové knedlíky pro silné muže
Špekové knedlíky pro silné muže
Špekové knedlíky s máslem
Špekové knedlíky s máslem
Špekové knedlíky v alobalu
Špekové knedlíky v alobalu
  • Recepty.cz
  • Špekové knedlíky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact