• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Špekáčky na pivu
Napište svůj komentář k receptu

Špekáčky na pivu

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 42
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špekáčky na pivu
Špekáčky na pivu
Špekáčky na pivu
Špekáčky na pivu
Špekáčky na pivu
Špekáčky na pivu
Špekáčky na pivu
5fotografií
Nahrát fotku
 

Chalupářská klasika, která má mnoho obměn. Tentokrát podle Koko.

Suroviny

4 porce
    • 6
      ks špekáček s tenkou slupkou a vysokým obsahem masa
    • 4
      ks paprika - bílá
    • 1
      ks červená paprika
    • 6
      stroužek česnek
    • 3
      ks bobkový list
    • 2
      ks cibule větší
    • 1
      lžíce uzená paprika - koření
    • 1
      lžička sádlo
    • 2
      lžička cukr
    • 500
      ml rajčatová omáčka passaty nebo omáčky z fritovaných rajčat
    • 500
      ml pivo - černé
    • 1
      špetka sůl podle chuti
    • 1
      špetka pepř mletý podle chuti
    • 1
      špetka chilli nebo kayenský pepř podle chuti

Postup přípravy receptu

1
Špekáčky překrojte podélně na poloviny. Naskládejte je na pánev řeznou stranou dolů a začněte pomalu zahřívat. Papriky nakrájejte na kostičky a přihoďte je do pánve hned, jakmile se začnou špekáčky opékat. Po chvíli je obraťte a opečte i z druhé strany.

RADA: Na chalupu patří i ovocné knedlík! Ty nejlepší najdete zde.

2
Obsah pánve odložte vedle a zatím na sádle zprudka osmažte cibuli. Přisypte cukr a nechte zkaramelizovat. Přidejte i česnek. Nakonec přidejte papriku, zalijte černým pivem a promíchejte. Nezapomeňte osolit a přihodit i bobkový list.
3
Přilijte passatu, zmírněte plamen, zamíchejte, ochutnejte, dopepřete a přidejte buřty s paprikou. Vše by mělo být ponořeno v omáčce. Přiklopte poklicí a šup s tím do trouby. Prvních 15 minut pečte na 180 °C přiklopené, pak odklopte a dopékejte dalších přibližně 20, maximálně 30 minut. Asi není potřeba zdůrazňovat, že chutě se lépe propojí, pokud připravujete tohle jídlo předem. A taky že servírujeme s měkkým čerstvým chlebem. Případně posypané trochou petrželky nebo jarní cibulky.

RADA: 7 nejlepších marinád na maso

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mňam buřty

Mňam buřty

Buřty s cibulí

Buřty s cibulí

Buřtguláš

Buřtguláš

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše
Oběd Večeře Smažení Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Červená paprika Česnek Chilli Cibule Cukr Paprika - bílá Pepř mletý Pivo - černé Rajčatová omáčka Sádlo Špekáček Sůl Uzená paprika - koření
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Musaka z cuket

Musaka z cuket

Pudinková bábovka

Pudinková bábovka

Plněné šunkové řízečky

Plněné šunkové řízečky

Banánové muffiny

Banánové muffiny

Bavorské vdolky z domácí pekárny

Bavorské vdolky z domácí pekárny

Tetino maso

Tetino maso

Česneková pomazánka - Ježek

Česneková pomazánka - Ježek

Kapsy se zeleninou ala svíčková

Kapsy se zeleninou ala svíčková

Zeleninové ratatouille

Zeleninové ratatouille

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

67
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
65
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
62
Špagety zapečené se sýrem
Špagety zapečené se sýrem
56
Těstovinový salát s kuřecím masem a česnekovým dresinkem
Těstovinový salát s…
53
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Hvězdné manýry Ewy Farny ve Varech: Zákaz focení z blízka!

Hvězdné manýry Ewy Farny ve Varech: Zákaz focení z blízka!

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Špekáčky / klobásky v leču pečené
Špekáčky / klobásky v leču pečené
Špekáčky na pivě II.
Špekáčky na pivě II.
Špekáčky na pivě Primátor
Špekáčky na pivě Primátor
Špekáčky na pivu II.
Špekáčky na pivu II.
Špekové knedlíky
Špekové knedlíky
Špekové knedlíky pro silné muže
Špekové knedlíky pro silné muže
  • Recepty.cz
  • Špekáčky na pivu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact