• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Špekáčky na pivu
Napište svůj komentář k receptu

Špekáčky na pivu

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 42
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špekáčky na pivu
Špekáčky na pivu
Špekáčky na pivu
Špekáčky na pivu
Špekáčky na pivu
Špekáčky na pivu
Špekáčky na pivu
5fotografií
Nahrát fotku
 

Chalupářská klasika, která má mnoho obměn. Tentokrát podle Koko.

Suroviny

4 porce
    • 6
      ks špekáček s tenkou slupkou a vysokým obsahem masa
    • 4
      ks paprika - bílá
    • 1
      ks červená paprika
    • 6
      stroužek česnek
    • 3
      ks bobkový list
    • 2
      ks cibule větší
    • 1
      lžíce uzená paprika - koření
    • 1
      lžička sádlo
    • 2
      lžička cukr
    • 500
      ml rajčatová omáčka passaty nebo omáčky z fritovaných rajčat
    • 500
      ml pivo - černé
    • 1
      špetka sůl podle chuti
    • 1
      špetka pepř mletý podle chuti
    • 1
      špetka chilli nebo kayenský pepř podle chuti

Postup přípravy receptu

1
Špekáčky překrojte podélně na poloviny. Naskládejte je na pánev řeznou stranou dolů a začněte pomalu zahřívat. Papriky nakrájejte na kostičky a přihoďte je do pánve hned, jakmile se začnou špekáčky opékat. Po chvíli je obraťte a opečte i z druhé strany.

RADA: Na chalupu patří i ovocné knedlík! Ty nejlepší najdete zde.

2
Obsah pánve odložte vedle a zatím na sádle zprudka osmažte cibuli. Přisypte cukr a nechte zkaramelizovat. Přidejte i česnek. Nakonec přidejte papriku, zalijte černým pivem a promíchejte. Nezapomeňte osolit a přihodit i bobkový list.
3
Přilijte passatu, zmírněte plamen, zamíchejte, ochutnejte, dopepřete a přidejte buřty s paprikou. Vše by mělo být ponořeno v omáčce. Přiklopte poklicí a šup s tím do trouby. Prvních 15 minut pečte na 180 °C přiklopené, pak odklopte a dopékejte dalších přibližně 20, maximálně 30 minut. Asi není potřeba zdůrazňovat, že chutě se lépe propojí, pokud připravujete tohle jídlo předem. A taky že servírujeme s měkkým čerstvým chlebem. Případně posypané trochou petrželky nebo jarní cibulky.

RADA: 7 nejlepších marinád na maso

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mňam buřty

Mňam buřty

Buřty s cibulí

Buřty s cibulí

Buřtguláš

Buřtguláš

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše
Oběd Večeře Smažení Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Červená paprika Česnek Chilli Cibule Cukr Paprika - bílá Pepř mletý Pivo - černé Rajčatová omáčka Sádlo Špekáček Sůl Uzená paprika - koření
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zamilovaná očka

Zamilovaná očka

Bublanina II.

Bublanina II.

Cuketové matesy II.

Cuketové matesy II.

Naše vynikající bublanina

Naše vynikající bublanina

Hlíva na kořenové zelenině se smetanou

Hlíva na kořenové zelenině se smetanou

Piškot s meruňkami a želatinou

Piškot s meruňkami a želatinou

Plněné papriky ve smetanové omáčce

Plněné papriky ve smetanové omáčce

Citronové řezy-máslové a výtečné

Citronové řezy-máslové a výtečné

Fritatta s cuketou

Fritatta s cuketou

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

535
Uzená krkovice s lepenicí s kysaným zelím
Uzená krkovice s…
164
Bramborové knedlíky s vekou
Bramborové knedlíky s…
130
Jednoduchý rýžový nákyp se švestkami
Jednoduchý rýžový nákyp…
82
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
52
Pečená vepřová kolena s fenyklem a ředkvičkami
Pečená vepřová kolena s…

Zajímavé články

Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
AHA.cz Herečka Markéta Plánková: Razantní změna vzhledu!

Herečka Markéta Plánková: Razantní změna vzhledu!

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Usedlý manšestr? Monika Absolonová ho přeměnila v trend, který dokáže omladit!

Usedlý manšestr? Monika Absolonová ho přeměnila v trend, který dokáže omladit!

Ženy.cz Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Blesk.cz Sexbomba Dominika Mesarošová slavila „40“! Šaty jako nevěsta, slzy i exmilenci

Sexbomba Dominika Mesarošová slavila „40“! Šaty jako nevěsta, slzy i exmilenci

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy Bílá magie vás může ochránit a posílit! Které rituály fungují?

Bílá magie vás může ochránit a posílit! Které rituály fungují?

Další doporučené recepty:

Špekáčky / klobásky v leču pečené
Špekáčky / klobásky v leču pečené
Špekáčky na pivě II.
Špekáčky na pivě II.
Špekáčky na pivě Primátor
Špekáčky na pivě Primátor
Špekáčky na pivu II.
Špekáčky na pivu II.
Špekové knedlíky
Špekové knedlíky
Špekové knedlíky
Špekové knedlíky
  • Recepty.cz
  • Špekáčky na pivu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact