• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Špecle s ředkvičkami, špenátem a volským okem
Napište svůj komentář k receptu

Špecle s ředkvičkami, špenátem a volským okem

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 9
doba přípravy: 5 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špecle s ředkvičkami, špenátem a volským okem
Špecle s ředkvičkami, špenátem a volským okem
Špecle s ředkvičkami, špenátem a volským okem
Špecle s ředkvičkami, špenátem a volským okem
Špecle s ředkvičkami, špenátem a volským okem
Špecle s ředkvičkami, špenátem a volským okem
Špecle s ředkvičkami, špenátem a volským okem
5fotografií
Nahrát fotku
 

Špecle s cibulkou a ředkvičkami, zalité smetanou, ozdobené parmazánem, špenátem a volským okem si zkrátka zamilujete. Jsou jednoduché na přípravu a především rychlé. Tuto dobrotu zvládne i každý začátečník za 5 minut.

Suroviny

4 porce
    • 120
      g špecle
    • máslo kousek
    • cibulka malá
    • 2
      ks ředkvička nebo čerstvé houby
    • 50
      ml smetana na vaření
    • strouhaný parmazán nebo ementál
    • špenát listy nebo rukola
    • 1
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Nalijte do pánve studenou vodu, osolte ji a přiveďte k varu. Pak do ní vložte špecle a uvařte podle návodu. Špecle pak proceďte a prolijte studenou vodou.
2
Pánev osušte a na másle orestujte nadrobno nakrájenou cibulku. Přidejte ředkvičky a špecle. Opepřete a nechte je opékat na střední plamen.
3
Během toho si připravte volské oko. Spätzle zatím nemíchejte, aby se zespoda opekly lehce dohněda.
4
Hotové volské oko dejte stranou. Do špeclí přilijte smetanu, promíchejte a vypněte plotýnku. Přidejte strouhaný sýr a nechte ho rozpustit.

RADA: Jak snadno nastrouhat sýr?

5
Na závěr přidejte špenát, rukolu nebo bylinky. Po minutě rovnou servírujte a navrch položte volské oko.

RADA: Podívejte se, které bylinky je vhodné používat během vaření a které až před servírováním.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špecle se slaninou a žampiony

Špecle se slaninou a žampiony

Špecle s houbovou smaženicí

Špecle s houbovou smaženicí

Špecle s fazolkami

Špecle s fazolkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Oběd Večeře Pozdní večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibulka Máslo Pepř mletý Ředkvička Smetana na vaření Špecle Špenát Strouhaný parmazán Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kiwi řezy

Kiwi řezy

Čebureky

Čebureky

Karamelovo-ořechové řezy

Karamelovo-ořechové řezy

Slunečnicový chléb domácí

Slunečnicový chléb domácí

Pečené donuty

Pečené donuty

DIA vánočka II.

DIA vánočka II.

Pórková polévka se žampiony

Pórková polévka se žampiony

Polévka pho se zeleninovými nudlemi a jarní cibulkou

Polévka pho se zeleninovými nudlemi a…

Uzený vývar

Uzený vývar

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

25
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
19
Jarní salát (nejen) se sýrem
Jarní salát (nejen) se…
18
Porn Star Martini
Porn Star Martini
16
Pivní výpečky s bramborovými noky
Pivní výpečky s…
12
Bramborové šišky / noky se zelím
Bramborové šišky / noky…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Špecle s houbovou smaženicí
Špecle s houbovou smaženicí
Špecle s játrovo - žapionovou směsí
Špecle s játrovo - žapionovou směsí
Špecle s kořenovou zeleninou
Špecle s kořenovou zeleninou
Špecle se slaninou a žampiony
Špecle se slaninou a žampiony
Špekáčkové špízy
Špekáčkové špízy
Špekáčky / klobásky v leču pečené
Špekáčky / klobásky v leču pečené
  • Recepty.cz
  • Špecle s ředkvičkami, špenátem a volským okem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact