• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Špecle s ředkvičkami, špenátem a volským okem
Napište svůj komentář k receptu

Špecle s ředkvičkami, špenátem a volským okem

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 9
doba přípravy: 5 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špecle s ředkvičkami, špenátem a volským okem
Špecle s ředkvičkami, špenátem a volským okem
Špecle s ředkvičkami, špenátem a volským okem
Špecle s ředkvičkami, špenátem a volským okem
Špecle s ředkvičkami, špenátem a volským okem
Špecle s ředkvičkami, špenátem a volským okem
Špecle s ředkvičkami, špenátem a volským okem
5fotografií
Nahrát fotku
 

Špecle s cibulkou a ředkvičkami, zalité smetanou, ozdobené parmazánem, špenátem a volským okem si zkrátka zamilujete. Jsou jednoduché na přípravu a především rychlé. Tuto dobrotu zvládne i každý začátečník za 5 minut.

Suroviny

4 porce
    • 120
      g špecle
    • máslo kousek
    • cibulka malá
    • 2
      ks ředkvička nebo čerstvé houby
    • 50
      ml smetana na vaření
    • strouhaný parmazán nebo ementál
    • špenát listy nebo rukola
    • 1
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Nalijte do pánve studenou vodu, osolte ji a přiveďte k varu. Pak do ní vložte špecle a uvařte podle návodu. Špecle pak proceďte a prolijte studenou vodou.
2
Pánev osušte a na másle orestujte nadrobno nakrájenou cibulku. Přidejte ředkvičky a špecle. Opepřete a nechte je opékat na střední plamen.
3
Během toho si připravte volské oko. Spätzle zatím nemíchejte, aby se zespoda opekly lehce dohněda.
4
Hotové volské oko dejte stranou. Do špeclí přilijte smetanu, promíchejte a vypněte plotýnku. Přidejte strouhaný sýr a nechte ho rozpustit.

RADA: Jak snadno nastrouhat sýr?

5
Na závěr přidejte špenát, rukolu nebo bylinky. Po minutě rovnou servírujte a navrch položte volské oko.

RADA: Podívejte se, které bylinky je vhodné používat během vaření a které až před servírováním.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špecle se slaninou a žampiony

Špecle se slaninou a žampiony

Špecle s houbovou smaženicí

Špecle s houbovou smaženicí

Špecle s fazolkami

Špecle s fazolkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Oběd Večeře Pozdní večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibulka Máslo Pepř mletý Ředkvička Smetana na vaření Špecle Špenát Strouhaný parmazán Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bublanina II.

Bublanina II.

Česnekovo-žampionové masíčko: minutka

Česnekovo-žampionové masíčko: minutka

Jehněčí pečeně

Jehněčí pečeně

Lehký těstovinový salát s cherry rajčátky

Lehký těstovinový salát s cherry…

Kuskus s tuňákem a zeleninou

Kuskus s tuňákem a zeleninou

Pečené brambory se zeleninou

Pečené brambory se zeleninou

Hřibová čalamáda tety Liduš

Hřibová čalamáda tety Liduš

Fitness jogurtový koláč nepečený

Fitness jogurtový koláč nepečený

Dršťková polévka I.

Dršťková polévka I.

Doporučujeme

40 minut
Zeleninový boršč

Zeleninový boršč

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

27
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Vynikající kvasnicové knedlíčky do polévky od babičky
Vynikající kvasnicové…
18
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
13
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…

Zajímavé články

Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a chutnou přílohu nabitou vitaminy
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla, kompot nebo je přidejte k masu
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla…
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů na Halloween
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů…
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa? Otestujte se!
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa?…
AHA.cz Těžko u Adamczykových! Vyšťavený Marek zmínil příčinu krachu vztahu

Těžko u Adamczykových! Vyšťavený Marek zmínil příčinu krachu vztahu

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Anife Vyskočilová vypadá v 51 letech úžasně: Okopírujte její triky na dokonalou figuru!

Anife Vyskočilová vypadá v 51 letech úžasně: Okopírujte její triky na dokonalou figuru!

Ženy.cz Mlha, ticho, napětí: 4 knihy, které vás nenechají usnout

Mlha, ticho, napětí: 4 knihy, které vás nenechají usnout

Blesk.cz Tomáš Klus o otci, který ho opustil: Tátovi jsem odpustil!

Tomáš Klus o otci, který ho opustil: Tátovi jsem odpustil!

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Jak rozproudit vášeň? Johnny má exkluzivní tipy pro každé znamení!

Nový díl Eroskopu: Jak rozproudit vášeň? Johnny má exkluzivní tipy pro každé znamení!

Další doporučené recepty:

Špecle s houbovou smaženicí
Špecle s houbovou smaženicí
Špecle s játrovo - žapionovou směsí
Špecle s játrovo - žapionovou směsí
Špecle s kořenovou zeleninou
Špecle s kořenovou zeleninou
Špecle se slaninou a žampiony
Špecle se slaninou a žampiony
Špekáčkové špízy
Špekáčkové špízy
Špekáčky / klobásky v leču pečené
Špekáčky / klobásky v leču pečené
  • Recepty.cz
  • Špecle s ředkvičkami, špenátem a volským okem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact