• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Špecle s ředkvičkami, špenátem a volským okem
Napište svůj komentář k receptu

Špecle s ředkvičkami, špenátem a volským okem

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 9
doba přípravy: 5 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špecle s ředkvičkami, špenátem a volským okem
Špecle s ředkvičkami, špenátem a volským okem
Špecle s ředkvičkami, špenátem a volským okem
Špecle s ředkvičkami, špenátem a volským okem
Špecle s ředkvičkami, špenátem a volským okem
Špecle s ředkvičkami, špenátem a volským okem
Špecle s ředkvičkami, špenátem a volským okem
5fotografií
Nahrát fotku
 

Špecle s cibulkou a ředkvičkami, zalité smetanou, ozdobené parmazánem, špenátem a volským okem si zkrátka zamilujete. Jsou jednoduché na přípravu a především rychlé. Tuto dobrotu zvládne i každý začátečník za 5 minut.

Suroviny

4 porce
    • 120
      g špecle
    • máslo kousek
    • cibulka malá
    • 2
      ks ředkvička nebo čerstvé houby
    • 50
      ml smetana na vaření
    • strouhaný parmazán nebo ementál
    • špenát listy nebo rukola
    • 1
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Nalijte do pánve studenou vodu, osolte ji a přiveďte k varu. Pak do ní vložte špecle a uvařte podle návodu. Špecle pak proceďte a prolijte studenou vodou.
2
Pánev osušte a na másle orestujte nadrobno nakrájenou cibulku. Přidejte ředkvičky a špecle. Opepřete a nechte je opékat na střední plamen.
3
Během toho si připravte volské oko. Spätzle zatím nemíchejte, aby se zespoda opekly lehce dohněda.
4
Hotové volské oko dejte stranou. Do špeclí přilijte smetanu, promíchejte a vypněte plotýnku. Přidejte strouhaný sýr a nechte ho rozpustit.

RADA: Jak snadno nastrouhat sýr?

5
Na závěr přidejte špenát, rukolu nebo bylinky. Po minutě rovnou servírujte a navrch položte volské oko.

RADA: Podívejte se, které bylinky je vhodné používat během vaření a které až před servírováním.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špecle se slaninou a žampiony

Špecle se slaninou a žampiony

Špecle s houbovou smaženicí

Špecle s houbovou smaženicí

Špecle s fazolkami

Špecle s fazolkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Oběd Večeře Pozdní večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibulka Máslo Pepř mletý Ředkvička Smetana na vaření Špecle Špenát Strouhaný parmazán Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zabalená vepřová panenka

Zabalená vepřová panenka

Jablkový krémeš

Jablkový krémeš

Dobroučká kuřecí pomazánka

Dobroučká kuřecí pomazánka

Fazole s rajčaty

Fazole s rajčaty

Špagety z pánve

Špagety z pánve

Ostružinový dezert

Ostružinový dezert

Pomazánka z červené řepy s ořechy

Pomazánka z červené řepy s ořechy

Jablkovo-tvarohový koláč se skořicovou drobenkou

Jablkovo-tvarohový koláč se…

Ovocné smoothie s červenou řepou

Ovocné smoothie s červenou řepou

Doporučujeme

20 minut
Letní bramboračka s rajčaty

Letní bramboračka s rajčaty

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

87
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
54
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
34
Broskvové řezy II.
Broskvové řezy II.
29
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
27
Jahodové řezy IV.
Jahodové řezy IV.

Zajímavé články

Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
AHA.cz Kordula Stropnická to rozjela u bazénu: Co na tohle řekne Žilková?

Kordula Stropnická to rozjela u bazénu: Co na tohle řekne Žilková?

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Blesk.cz Mirai Navrátil oslavil 33. narozeniny na Lipně: Na vlnách se svou Sárou!

Mirai Navrátil oslavil 33. narozeniny na Lipně: Na vlnách se svou Sárou!

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně, hasička konfliktů… Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně, hasička konfliktů… Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Další doporučené recepty:

Špecle s houbovou smaženicí
Špecle s houbovou smaženicí
Špecle s játrovo - žapionovou směsí
Špecle s játrovo - žapionovou směsí
Špecle s kořenovou zeleninou
Špecle s kořenovou zeleninou
Špecle se slaninou a žampiony
Špecle se slaninou a žampiony
Špekáčkové špízy
Špekáčkové špízy
Špekáčky / klobásky v leču pečené
Špekáčky / klobásky v leču pečené
  • Recepty.cz
  • Špecle s ředkvičkami, špenátem a volským okem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact