• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Špecle s ředkvičkami, špenátem a volským okem
Napište svůj komentář k receptu

Špecle s ředkvičkami, špenátem a volským okem

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 9
doba přípravy: 5 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špecle s ředkvičkami, špenátem a volským okem
Špecle s ředkvičkami, špenátem a volským okem
Špecle s ředkvičkami, špenátem a volským okem
Špecle s ředkvičkami, špenátem a volským okem
Špecle s ředkvičkami, špenátem a volským okem
Špecle s ředkvičkami, špenátem a volským okem
Špecle s ředkvičkami, špenátem a volským okem
5fotografií
Nahrát fotku
 

Špecle s cibulkou a ředkvičkami, zalité smetanou, ozdobené parmazánem, špenátem a volským okem si zkrátka zamilujete. Jsou jednoduché na přípravu a především rychlé. Tuto dobrotu zvládne i každý začátečník za 5 minut.

Suroviny

4 porce
    • 120
      g špecle
    • máslo kousek
    • cibulka malá
    • 2
      ks ředkvička nebo čerstvé houby
    • 50
      ml smetana na vaření
    • strouhaný parmazán nebo ementál
    • špenát listy nebo rukola
    • 1
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Nalijte do pánve studenou vodu, osolte ji a přiveďte k varu. Pak do ní vložte špecle a uvařte podle návodu. Špecle pak proceďte a prolijte studenou vodou.
2
Pánev osušte a na másle orestujte nadrobno nakrájenou cibulku. Přidejte ředkvičky a špecle. Opepřete a nechte je opékat na střední plamen.
3
Během toho si připravte volské oko. Spätzle zatím nemíchejte, aby se zespoda opekly lehce dohněda.
4
Hotové volské oko dejte stranou. Do špeclí přilijte smetanu, promíchejte a vypněte plotýnku. Přidejte strouhaný sýr a nechte ho rozpustit.

RADA: Jak snadno nastrouhat sýr?

5
Na závěr přidejte špenát, rukolu nebo bylinky. Po minutě rovnou servírujte a navrch položte volské oko.

RADA: Podívejte se, které bylinky je vhodné používat během vaření a které až před servírováním.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špecle se slaninou a žampiony

Špecle se slaninou a žampiony

Špecle s houbovou smaženicí

Špecle s houbovou smaženicí

Špecle s fazolkami

Špecle s fazolkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Oběd Večeře Pozdní večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibulka Máslo Pepř mletý Ředkvička Smetana na vaření Špecle Špenát Strouhaný parmazán Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krůtí ragú s brokolicí

Krůtí ragú s brokolicí

Velikonoční jidáše

Velikonoční jidáše

Jablka v županu podle Lorenze Lamase

Jablka v županu podle Lorenze Lamase

Tatarka

Tatarka

Králíček na smetaně a hořčici

Králíček na smetaně a hořčici

Jednoduchá vařená poleva

Jednoduchá vařená poleva

Celerové karbanátky (sekaná)

Celerové karbanátky (sekaná)

Třešňový dort / řez

Třešňový dort / řez

Paštika z uzeného lososa

Paštika z uzeného lososa

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

104
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…
68
Halloumi burger s domácí máslovou bulkou
Halloumi burger s domácí…
62
Křehký koláč s krémem a hruškami
Křehký koláč s krémem a…
60
Holandský řízek a šťouchané brambory
Holandský řízek a…
56
Cuketa / patizon na paprice - rychlý paprikáš
Cuketa / patizon na…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Neteř Marthy Issové se zasnoubila: Herečka Julia Issa řekla „ANO“ ženě!

Neteř Marthy Issové se zasnoubila: Herečka Julia Issa řekla „ANO“ ženě!

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Špecle s houbovou smaženicí
Špecle s houbovou smaženicí
Špecle s játrovo - žapionovou směsí
Špecle s játrovo - žapionovou směsí
Špecle s kořenovou zeleninou
Špecle s kořenovou zeleninou
Špecle se slaninou a žampiony
Špecle se slaninou a žampiony
Špekáčkové špízy
Špekáčkové špízy
Špekáčky / klobásky v leču pečené
Špekáčky / klobásky v leču pečené
  • Recepty.cz
  • Špecle s ředkvičkami, špenátem a volským okem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact