Kořenovou zeleninu očistíme, pokrájíme na kostičky a necháme v osolené vroucí vodě krátce povařit, pak ji scedíme a dáme do mísy, kam přidáme nastrouhaný zázvor s česnekem a cca dvě lžíce oleje. Vše promícháme a necháme alespoň hodinku proležet. Pak si ve větší pánvi nebo kastrolu rozpálíme trošku oleje a zeleninu do ní nasypeme. Za občasného promíchání smažíme zprudka doměkka (na skus). Ke konci smažení ochutíme sojovou omáčkou.
2
Během smažení zeleniny si uvaříme špecle dle návodu, pak je scedíme, dáme do mísy (nebo kastrolu, ve kterém jsme připravovali zeleninu), přidáme plátek másla, smaženou zeleninu a promícháme.
3
Podáváme jako hlavní vegetariánský pokrm, teplý salát nebo jako přílohu k masu. Dozdobit můžeme bylinkami.
4
Ke kořenové zelenině můžeme přidat například i nudličky kedlubny, patizonu, pórek, cibuli...