• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Špecle s játrovo - žapionovou směsí
Napište svůj komentář k receptu

Špecle s játrovo - žapionovou směsí

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 7
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špecle s játrovo - žapionovou směsí
Špecle s játrovo - žapionovou směsí
Špecle s játrovo - žapionovou směsí
Špecle s játrovo - žapionovou směsí
Špecle s játrovo - žapionovou směsí
Špecle s játrovo - žapionovou směsí
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 250
      g játra - drůbeží
    • 120
      g anglická slanina
    • 180
      g cibule
    • 120
      g žampiony
    • olej
    • 0,50
      lžička solamyl (bramborový škrob)
    • sůl
    • pepř mletý
    • sojová omáčka
    • 1
      snítka tymián
    • voda
    • 400
      g špecle polotovar či doma uvařené

Postup přípravy receptu

1
Na malém množství oleje osmažíme očištěná, na kostky pokrájená osolená a opepřená játra a pokrájenou slaninu. Po osmažení vmícháme na plátky pokrájenou cibuli, kterou za občasného promíchání necháme zesklovatět. Pak přisypeme na klínky či plátky pokrájené žampiony a trošku čerstvých či sušených lístků tymiánu, krátce je osmažíme a následně pod poklicí krátce podusíme. Podušenou směs ochutíme pepřem, solí nebo sojovou omáčkou a zasypeme troškou solamylu, který do směsi vmícháme a poté zalijeme cca 60 ml vody (dle potřeby). Vše provaříme a buď následně promícháme s uvařenými špeclemi nebo je nandáme na špecle.
2
Pokud nepoužijeme polotovar špeclí, doplním ještě igredience na špecle: 300 gramů polohrubé mouky, 3 vejce, sůl a 160 - 180 ml vody. Z hustějšího těstíčka, které jsme nechali cca 5 minut odstát, vytvoříme odkrajováním do vroucí osolené vody přes prkénko nebo přes haluškové síto špecle, které po vyplavání scedíme a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pravé špecle

Pravé špecle

Špecle se slaninou a žampiony

Špecle se slaninou a žampiony

Játrové špecle (gnocchi) - rychle a chutně

Játrové špecle (gnocchi) - rychle a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Vnitřnosti Uzeniny & mleté maso
Přílohy Vnitřnosti Z hub Uzeniny Oběd Večeře Smažení Vaření Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Cibule Játra Olej Pepř mletý Sojová omáčka Solamyl (bramborový škrob) Špecle Sůl Tymián Voda Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kokosové řezy IV.

Kokosové řezy IV.

Rychlá zelňačka III.

Rychlá zelňačka III.

Zámecké brambory

Zámecké brambory

Špagety se šunkou

Špagety se šunkou

Kokosovo-pomerančový koláč

Kokosovo-pomerančový koláč

Pravé řecké Pasticcio

Pravé řecké Pasticcio

Jáhlové placičky s mrkví

Jáhlové placičky s mrkví

Šlehačkový dort s banány

Šlehačkový dort s banány

Cuketová kolečka

Cuketová kolečka

Doporučujeme

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

128
Jarní salát s grapefruitem a avokádem
Jarní salát s…
77
Dort se slaným karamelem a medovými plástvemi
Dort se slaným karamelem…
51
Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a bramborami
Kuřecí paličky s pečenou…
50
Dosa indická falešná (palačinka), základní recept
Dosa indická falešná …
41
Hovězí vývar s vejcem a sýrem
Hovězí vývar s vejcem a…

Zajímavé články

Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Hnátková z Okresního přeboru Jaroslava Pokorná (79): Vyrůstala v Kafkově rodině!

Hnátková z Okresního přeboru Jaroslava Pokorná (79): Vyrůstala v Kafkově rodině!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Další doporučené recepty:

Špecle s brokolicovou omáčkou
Špecle s brokolicovou omáčkou
Špecle s fazolkami
Špecle s fazolkami
Špecle s houbovou smaženicí
Špecle s houbovou smaženicí
Špecle s kořenovou zeleninou
Špecle s kořenovou zeleninou
Špecle s ředkvičkami, špenátem a volským okem
Špecle s ředkvičkami, špenátem a…
Špecle se slaninou a žampiony
Špecle se slaninou a žampiony
  • Recepty.cz
  • Špecle s játrovo - žapionovou směsí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact