• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Špecle s játrovo - žapionovou směsí
Napište svůj komentář k receptu

Špecle s játrovo - žapionovou směsí

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 7
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špecle s játrovo - žapionovou směsí
Špecle s játrovo - žapionovou směsí
Špecle s játrovo - žapionovou směsí
Špecle s játrovo - žapionovou směsí
Špecle s játrovo - žapionovou směsí
Špecle s játrovo - žapionovou směsí
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 250
      g játra - drůbeží
    • 120
      g anglická slanina
    • 180
      g cibule
    • 120
      g žampiony
    • olej
    • 0,50
      lžička solamyl (bramborový škrob)
    • sůl
    • pepř mletý
    • sojová omáčka
    • 1
      snítka tymián
    • voda
    • 400
      g špecle polotovar či doma uvařené

Postup přípravy receptu

1
Na malém množství oleje osmažíme očištěná, na kostky pokrájená osolená a opepřená játra a pokrájenou slaninu. Po osmažení vmícháme na plátky pokrájenou cibuli, kterou za občasného promíchání necháme zesklovatět. Pak přisypeme na klínky či plátky pokrájené žampiony a trošku čerstvých či sušených lístků tymiánu, krátce je osmažíme a následně pod poklicí krátce podusíme. Podušenou směs ochutíme pepřem, solí nebo sojovou omáčkou a zasypeme troškou solamylu, který do směsi vmícháme a poté zalijeme cca 60 ml vody (dle potřeby). Vše provaříme a buď následně promícháme s uvařenými špeclemi nebo je nandáme na špecle.
2
Pokud nepoužijeme polotovar špeclí, doplním ještě igredience na špecle: 300 gramů polohrubé mouky, 3 vejce, sůl a 160 - 180 ml vody. Z hustějšího těstíčka, které jsme nechali cca 5 minut odstát, vytvoříme odkrajováním do vroucí osolené vody přes prkénko nebo přes haluškové síto špecle, které po vyplavání scedíme a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pravé špecle

Pravé špecle

Špecle se slaninou a žampiony

Špecle se slaninou a žampiony

Játrové špecle (gnocchi) - rychle a chutně

Játrové špecle (gnocchi) - rychle a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Vnitřnosti Uzeniny & mleté maso
Přílohy Vnitřnosti Z hub Uzeniny Oběd Večeře Smažení Vaření Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Cibule Játra Olej Pepř mletý Sojová omáčka Solamyl (bramborový škrob) Špecle Sůl Tymián Voda Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ďábelská pomazánka na topinky

Ďábelská pomazánka na topinky

Tvarohovo-ananasové řezy

Tvarohovo-ananasové řezy

Lehký letní salát

Lehký letní salát

Italská polévka Minestrone Institutu Kompliment

Italská polévka Minestrone Institutu…

Rychlá ovocná buchta - koláč

Rychlá ovocná buchta - koláč

Salát s broskví a krabími tyčinkami

Salát s broskví a krabími tyčinkami

Smažák bez prskání - sýrové placičky

Smažák bez prskání - sýrové placičky

Hruškový kompot po našem

Hruškový kompot po našem

Medovo-hořčičná marináda na kuře i lososa

Medovo-hořčičná marináda na kuře i…

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

32
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
31
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
31
Džem z rakytníku
Džem z rakytníku
27
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
25
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím

Zajímavé články

Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
AHA.cz Tsunami u Moniky Marešové a Leoše: Jde o malou Alex

Tsunami u Moniky Marešové a Leoše: Jde o malou Alex

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Herečka Sydney Sweeneyová: Sexy i při seskoku s padákem!

Herečka Sydney Sweeneyová: Sexy i při seskoku s padákem!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy 4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

Další doporučené recepty:

Špecle s brokolicovou omáčkou
Špecle s brokolicovou omáčkou
Špecle s fazolkami
Špecle s fazolkami
Špecle s houbovou smaženicí
Špecle s houbovou smaženicí
Špecle s kořenovou zeleninou
Špecle s kořenovou zeleninou
Špecle s ředkvičkami, špenátem a volským okem
Špecle s ředkvičkami, špenátem a…
Špecle se slaninou a žampiony
Špecle se slaninou a žampiony
  • Recepty.cz
  • Špecle s játrovo - žapionovou směsí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact