• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Špecle s brokolicovou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Špecle s brokolicovou omáčkou

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 7
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špecle s brokolicovou omáčkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 200
      g brokolice
    • 1
      ks cibule
    • máslo - kousek
    • 40
      g anglická slanina cca
    • smetana ke šlehání nebo na vaření
    • 60
      g sýr niva nebo jiný výraznější sýr, cca
    • 400
      g špecle - polotovar nebo doma uvařené, cca

Postup přípravy receptu

1
Kousek másla rozpustíme a osmažíme si na něm jemně pokrájenou cibuli dosklovata. Přidáme na nudličky nebo kostičky pokrájenou slaninu, kterou také na cibuli krátce osmažíme. Přihodíme pokrájené růžičky brokolice, které mírně podlijeme smetanou a pod poklicí je podusíme doměkka - na skus. Nepodléváme příliš, jen tolik, aby nám pak nastrouhaný sýr, který přisypeme na závěr a necháme rozpustit, omáčku dostatečně zahustil. Špecle na talíři přelijeme omáčkou nebo je s omáčkou promícháme a na talíři můžeme ještě dozdobit troškou strouhaného sýru.
2
Pokud chceme, můžeme použít hotový polotovar, kdy hotové špecle jen krátce dle návodu povaříme, nebo si můžeme připravit domácí, kdy si vymícháme hustější těstíčko z uvedených ingrediencí: 300 polohrubá mouka, 3 vejce, sůl, špetka muškátového květu a cca 160-180 ml vody, které necháme asi 5 minut odpočinout a pak přes haluškové síto nebo odkrajováním těsta z prkénka, vhazujeme do vroucí osolené vody, kdy po vyplavání špecle scedíme a podáváme.
3
Místo slaniny můžeme použít schwarzwaldskou šunku a pokud chceme pokrm bezmasý buď slaninu vynecháme nebo ji můžeme nahradit uzeným tofu. Do omáčky jako obměnu můžeme přidat muškátový oříšek, česnek, bylinky dle chuti...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kyjevský řízek s brokolicovou kaší

Kyjevský řízek s brokolicovou kaší

Pravé špecle

Pravé špecle

Špecle se slaninou a žampiony

Špecle se slaninou a žampiony

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Vegetariánské a zdravé Zelenina
Z mléka / sýra Ze zeleniny Těstoviny Bezmasá jídla Oběd Večeře Dušení Vaření Vegetariáni Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Brokolice Cibule Máslo Smetana ke šlehání Špecle Sýr Niva
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sumec dle baštýře Jardy

Sumec dle baštýře Jardy

Špagety se sojovým masem

Špagety se sojovým masem

Rebarborový koláč s rumovým karamelem

Rebarborový koláč s rumovým karamelem

Óbr dort - číslice

Óbr dort - číslice

Kynuté koláče od maminky

Kynuté koláče od maminky

Jehněčí pečeně

Jehněčí pečeně

Ananasová bábovka - vláčná

Ananasová bábovka - vláčná

Kaše z ovesných vloček s krupicí

Kaše z ovesných vloček s krupicí

Kuřecí prsa na žampionech s rýží

Kuřecí prsa na žampionech s rýží

Doporučujeme

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

44
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
28
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
23
Lečo s bulgurem a cizrnou
Lečo s bulgurem a cizrnou
22
Poctivé pečené kuře
Poctivé pečené kuře
16
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Mecenáš Motoristů, miliardář Chlad: Pustil se do herce Čermáka!

Mecenáš Motoristů, miliardář Chlad: Pustil se do herce Čermáka!

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

Další doporučené recepty:

Španělské ptáčky z vepřového
Španělské ptáčky z vepřového
Španělský koláč se špenátem
Španělský koláč se špenátem
Španělský ptáček s rýží
Španělský ptáček s rýží
Špecle s fazolkami
Špecle s fazolkami
Špecle s houbovou smaženicí
Špecle s houbovou smaženicí
Špecle s játrovo - žapionovou směsí
Špecle s játrovo - žapionovou směsí
  • Recepty.cz
  • Špecle s brokolicovou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact