Tento recept je rodinný, nikde ho nemáme napsaný a celá naše rodina a každý kdo ho kdy chutnal ho miluje. Není to úplná klasika, ale na našem štědrovečerním stole nesmí chybět. Ingredience odměřujeme od oka, přibližně 1:3 k bramborám. Všechny suroviny povaříme, mrkev a brambory i ve slupce a následně oloupáme. Všechny ingred. nakrájíme poté na velmi malé kostičky, podle filosofie, že na každé malé lžičce musí být všechno aby chuť byla jednotná.
2
Cibuli je vhodné před přidáním do salátu už nakrájenou spařit, aby nenadýmala. Vše smícháme, přidáme majonézu ( můžete přidat i jednu třetinu jogurtu), osolíme a přidáme asi 1 lžíci hořčice, podle chuti. Salát děláme den dopředu, aby se uležel a podáváme studený.
Nevím jestli je speciální,ale je dobrý:-)).Dělám ho celkem často,nejen cíleně,ale i když zbydou brambory od oběda :-)
Simča Sládková
|21. 5. 2010 17:00
Silvie - to je tedy co říct !!!!! :-)
Silvie Poláková
|21. 5. 2010 10:57
Také ho dělám stejně. naučila jsem se ho od babičky, která ho dělá už roky. Příteli dokonce chutná víc než ten "od maminky". :-)
blanka suarezova
|27. 2. 2010 22:10
Syrove brambory a mrkev oloupu a nakrajim na male kosticky, pokud mam cerstvy hrach, tak ho take pridam a uvarim do meka.Musi se dobre hlidat aby se neprevarilo. Necham vychladnout a podle receptu dodelam bramborovy salat.