Nakrájíme chléb na krajíce a opečeme v topinkovači nebo na plotně do světlehněda. Předem si připravíme do kastrůlku vroucí vodu, současně jemně rozehřejeme sádlo a připravíme mašlovačku. Topinky načesnekujeme (můžeme i silněji) a jednotlivě na tři vteřiny ponořujeme do vroucí vody. Spařenou topinku mašlovačkou omastíme, osolíme a rychle za tepla podáváme a konzumujeme. Nemělo by moc vychladnout. K pití se hodí čaj i červené víno.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Zelda
|16. 3. 2011 14:55
Chápu dobře, že se topinky dělají na sucho a pomažou se až po namočení? ;-)
Václav Topinka
|21. 4. 2004 22:53
No na první pohled to nevypadá, ale je to něco tak speciálně dobrého, že ani ku vepřového se tomu nevyrovná. A zvláště dnes ve Špidlodobě se to určitě hodí.