• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Spařená krupice (kuskus), základní recept
Napište svůj komentář k receptu

Spařená krupice (kuskus), základní recept

autor: Čstava Dobreta
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Spařená krupice (kuskus), základní recept
Spařená krupice (kuskus), základní recept
Spařená krupice (kuskus), základní recept
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 120
      g krupice semolinová, bílá
    • 260
      ml vařící voda
    • 3
      špetka sůl
    • 1
      lžička máslo šmolc, ghee, volitelně
    • 30
      g hrozinky volitelně
    • 25
      g kešu oříšky volitelně

Postup přípravy receptu

1
24 hodin před jídlem namočit hrozinky.
2
V hlubokém talíři nebo v misce 1 l zalít osolenou krupici vroucí vodou, promíchat. Nechat odstát zakryté nejméně 7 minut. Poté lze nakypřit vidličkou. Volitelně přidat šmolc. Autorovo doporučení je ponechat odpočinout zakryté celkově dohromady 15 minut.
3
Béhem odležení krupice nakrájet kešu nebo jiné ořechy podle chuti. Nepřekračovat celkové množství. Po odstátí krupice promíchat s hrozinkami a nakrájenými oříšky.
4
Poznámka autora receptu: poměry vody pro bílou krupici 2,17 ml/g, pro celozrnnou 2,7 ml/g. Celozrnná krupice tedy vyžaduje 320 ml vařící vody. Pro obě krupice platí poměr 3 díly vody : 2 díly krupice. Uvažuji celkový čas spaření 15 minut, podobně jako při vaření kaše z krupice. Lze kombinovat se: zeleným i žlutým hrachem, zelenou (hnědou) čočkou, malými fazolemi nebo rybou (treska, makrela, sleď). Také lze jíst s krůtím masem. Přijatelný je hrachový kucmoch nebo čočkový dhál. Podle základní nasládlé chuti může být výsledek s: vhodnými ořechy, mandlemi, datlemi, nakrájenými nadrobno. Recepty podle světové kuchyně jsou složitější.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vajíčková krupice s pažitkou

Vajíčková krupice s pažitkou

Hrachové pulmentum naruby, základní recept

Hrachové pulmentum naruby, základní…

Ovesné placky prosté, základní recept

Ovesné placky prosté, základní recept

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Kuskus
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hrozinky Kešu oříšky Krupice Máslo Sůl Vařící voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Americké hovězí

Americké hovězí

Kedlubnová krupicová polévka

Kedlubnová krupicová polévka

Kyselé zelí do skla

Kyselé zelí do skla

Gnocchi se šlehačkou, slaninou a šalvějí

Gnocchi se šlehačkou, slaninou a…

Super tenké těsto na pizzu

Super tenké těsto na pizzu

Bílý smetanovo-tvarohový dort

Bílý smetanovo-tvarohový dort

Spaghetti con polpettini

Spaghetti con polpettini

Těstoviny se sýrovou omáčkou zapečené

Těstoviny se sýrovou omáčkou zapečené

Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

54
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
32
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
27
Schwarzwaldská brokolice s mozzarellou
Schwarzwaldská brokolice…
22
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
22
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské, sladkokyselé nebo s chilli papričkou
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské,…
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste povidla bez míchání, koláč i marinádu
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste…
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s voňavým kořením, bylinkami nebo dalším ovocem
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s…
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
AHA.cz Nečekaná pravda o Kodetovi (†67): Zákaz a zrada vlastní matky!

Nečekaná pravda o Kodetovi (†67): Zákaz a zrada vlastní matky!

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Šaty, které se vám v kufru nezmačkají: S těmito 5 kousky si vystačíte!

Šaty, které se vám v kufru nezmačkají: S těmito 5 kousky si vystačíte!

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Potupa pro gay aktivistu Jiřího Hromadu (†66): Prague Pride ho uctil nástěnkou u langošů!

Potupa pro gay aktivistu Jiřího Hromadu (†66): Prague Pride ho uctil nástěnkou u langošů!

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo bude pod velkým tlakem a kdo by neměl podcenit zdravotní prohlídku?

Horoskop na další týden: Kdo bude pod velkým tlakem a kdo by neměl podcenit zdravotní prohlídku?

Další doporučené recepty:

Spaghetti s Hottasovou sýrovou omáčkou
Spaghetti s Hottasovou sýrovou omáčkou
Spálené mrkve s bryndzou a mátou
Spálené mrkve s bryndzou a mátou
Spálenec, naklíčený, napučený hrách, základní recept
Spálenec, naklíčený, napučený hrách,…
Speciální bramborový salát s šunkou
Speciální bramborový salát s šunkou
Spezi
Spezi
Srbská směs (nejen) na topinky
Srbská směs (nejen) na topinky
  • Recepty.cz
  • Spařená krupice (kuskus), základní recept
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact